Aranđelovac nema svoj suvenir, iako se diči slavnom istorijom i ličnostima kao što su bili Karađorđe, knjaz Miloš i državnik Garašanin
ARANĐELOVAC - Grad burne istorije nema svoj ni kamenčić koji može da prodaje turistima iz Srbije i sveta! Simboli Aranđelovca su Karađorđe i knjaz Miloš Obrenović, državnik Ilija Garašanin, pećina Risovača, hotel „Staro zdanje“, spomen-kosturnica, pisac Svetolik Ranković, zatim Pavle Bakić, poslednji srpski despot, najstarija vinogradarska zadruga u Srbiji, kamenolom Venčac, smotra umetnosti Mermer i zvuci...
- Suvenir je samo naizgled sitnica, ali on ima svoju vrednost. Svako ko se ozbiljno bavi turizmom mora suveniru dati značaj ravan kvalitetnom smeštaju i usluzi - kaže Dragan Todorović, direktor aranđelovačkog hotela „Izvor“.
On najavljuje da će neke skulpture koje su nastale tokom smotre Mermer i zvuci izraditi u minijaturi i prigodno upakovane, sa odgovarajućom deklaracijom, poklanjati svakom gostu „Izvora“.
Od desetak štandova u parku Bukovičke banje, samo na jednom može se naći suvenir nastao ovde i sa ovdašnjim motivima. Rada Šura ima svoju proizvodnju keramike. Na njenom štandu nalaze se ćupovi, vaze, opanci, ikone, minijatura Šumadinca i šumadijske kuće...
- Trudim se da sve što izradim bude po ideji ili motivu ovog kraja. Nudili smo saradnju ovdašnjoj Turističkoj organizaciji, ali oni za to nisu zainteresovani. Mnogo lakše sarađujemo s drugima, na primer za sabor u Guči radimo nekoliko suvenira. Turizam je ovde pao na niske grane, skoro da je zamro, pa su najčešći kupci đaci na ekskurzijama, a oni više traže ovu kinesku bižuteriju koja je jeftina - komentariše Šura.
Nekadašnji direktor aranđelovačke Turističke organizacije Radovan Arsenijević kaže da je pokušavao da okupi zanatlije i napravi suvenir grada, ali nije uspeo u tome.
- Mnogo je radnika iz „Šamota“ i „Elektroporcelana“ ostalo bez posla, a oni su se upravo bavili keramikom. Treba im pomoći, organizovati ih da počnu da se bave izradom suvenira Aranđelovca. Iako je naša opština prestonica gline i mermera, ovde ne možete da kupite ukrasni predmet od mermera ili bistu Karađorđa, knjaza, Garašanina... - naglašava Arsenijević.
U aktuelnom rukovodstvu Turističke organizacije u Aranđelovcu niko nije želeo da priča o suvenirima.
http://www.kurir-inf...venir-36472.php
Dobrodošli na Arandjelovcani Forum - Arandjelovac
![]() |
Kao registrovan korisnik možete:
Ukoliko imate problema sa pristupom molimo vas obratite nam se na mail info@arandjelovcani.com |
| Guest Message © 2012 DevFuse | |
Aranđelovac Nema Svoj Suvenir
Started by Tiger Woods, Jun 03 2010 03:25 PM
4 replies to this topic
Posted 11 June 2010 - 12:43 PM
raka, on 11 June 2010 - 12:22 PM, said:
Imam ja predlog .
Neka suvenir grada bude jedna polomljena daska kao simbol propalih projekata raznih gradskih vlasti .
Ili na primer slika sarene kapije kakva je nekada bila ali pocepana na pola buduci da tako upolovacena stoji vec godinama
Neka suvenir grada bude jedna polomljena daska kao simbol propalih projekata raznih gradskih vlasti .
Ili na primer slika sarene kapije kakva je nekada bila ali pocepana na pola buduci da tako upolovacena stoji vec godinama
Imam ja predlog .
Dragan Todorovic
Sta mislite treba li agencija za privatizaciju da pokrene postupak za oduzimanje Izvora zbog ne ispunjenih obaveza u procesu privatizacije ? I ako ima zainteresovanih sudeci po ovom izvestaju izvor vec radi : http://www.hotelizvo....php?idvesti=10
Posted 15 June 2010 - 10:36 AM
..napravicemo suvenir Rako,ne brini..
..."Izdrzala sam juce...moci cu,dakle izdrzati i danas. Ne zelim razmisljati o onome sto bi se moglo dogoditi sutra"..
Don Huan
"Za mene postoji samo putovanje putevima koji imaju srca. Tuda ja putujem, i jedini dostojan izazov je da se taj put prede sav, do kraja. I tuda putujem, gledaju�i, gledaju�i bez daha."
Visit My Website
Don Huan
"Za mene postoji samo putovanje putevima koji imaju srca. Tuda ja putujem, i jedini dostojan izazov je da se taj put prede sav, do kraja. I tuda putujem, gledaju�i, gledaju�i bez daha."
Visit My Website
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Sign In
Create Account