Jump to content


Dobrodošli na Arandjelovcani Forum - Arandjelovac

Dobrodošli na Arandjelovcani Forum - Arandjelovac, kao i većina online zajednica morate se registrovati kako bi ste pristupiti svim blagodetima sajta. Registracija je jednostavna i zahteva samo osnovne podatke. Možete se registrovati preko linka Register ili se ulogovati ukoliko već imate nalog Sign In.

Kao registrovan korisnik možete:

 • Pokretati nove teme i odgovarati na postojeće
 • Se pretplatiti na teme i dobijati automatska obaveštenja na email
 • Dodati događaje u kalendar dešavanja
 • Napraviti vaš profil i upoznati nove ljude
 • Prilagoditi sajt vašim potrebama
Ukoliko imate problema sa pristupom molimo vas obratite nam se na mail info@arandjelovcani.com
Guest Message © 2017 DevFuse

Crna Hronika


 • Please log in to reply
368 replies to this topic

#1 Aca

Aca

  Extra AR forumas/ica

 • Moderator
 • 8,432 posts
 • Gender:Male
 • Location:Arandjelovac

Posted 19 January 2007 - 05:36 PM

MILIONSKI Ãć…Ãs VERC MOBILNIH TELEFONA
BEOGRAD - Carinici su na beogradskom Aerodromu "Nikola Tesla" otkrili Ãć…Ãs¡verc mobilnih telefona čija je vrednost oko milion dinara, saopÃć…Ãs¡tila je Uprava carina Srbije. U ličnom prtljagu drÃć…Ãs¾avljanina Srbije Z.D. pronađena su 24 mobilna telefona marke "nokia" najnovije generacije. On je doputovao iz Londona i prijavio se na zeleni kontrolni prolaz, čime se izjasnio da nema niÃć…Ãs¡ta za prijavljivanje carini.

Nakon otkrivanja prekrÃć…Ãs¡aja Z.D. je izjavio da nije znao da treba da prijavi robu i da su telefoni namenjeni za poklone rodbini, navodi se u saopÃć…Ãs¡tenju Uprave carina. Protiv njega pokrenut je prekrÃć…Ãs¡ajni postupak, a neprijavljena roba je privremeno zadrÃć…Ãs¾ana do okončanja postupka.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MANIJAK SILOVAO I TRUDNICU
BEOGRAD - Na optuÃć…Ãs¾eničku klupu OkruÃć…Ãs¾nog suda u Beogradu uskoro će sesti Slobodan TriÃć…Ãs¡ić (28). Po zanimanju varilac, iz Stepojevca kod Lazarevca, optuÃć…Ãs¾en je da je u protekle tri godine silovao osam Ãć…Ãs¾ena u prestonici i Lazarevcu. U beogradskom OkruÃć…Ãs¾nom tuÃć…Ãs¾ilaÃć…Ãs¡tvu kaÃć…Ãs¾u da je ovakav slučaj serijskog silovatelja nezapamćen u proteklim godinama. Slobodan je svoje Ãć…Ãs¾rtve presretao na ulici i prilazio im je uvek s leđa.

Stavljao im je noÃć…Ãs¾ pod grlo, odvodio ih na livadu ili u njivu, čak i usred dana, dok je noću upadao u stanove. Ovaj siledÃć…Ãs¾ija prvo silovanje počinio je u maju 2003. godine, kada je u Velikim Crljenima presreo S. V. i, stavivÃć…Ãs¡i joj noÃć…Ãs¾ pod vrat, odvukao do njive. Naredio joj je da skine haljinu i da ga oralno zadovolji, a kada je ona odbila, pretukao ju je udarajući je pesnicama po glavi.

Strgao je sa nje garderobu i veÃć…Ãs¡ i silovao je. Mesec dana kasnije, uÃć…Ãs¡ao je u jednu nezaključanu kuću u Stepojevcu oko dva sata posle ponoći, gde je pod pretnjom noÃć…Ãs¾em silovao M. J. Jedno od osam silovanja TriÃć…Ãs¡ić je počinio usred dana, neÃć…Ãs¡to posle 14 sati, kada je u Radničkoj ulici priÃć…Ãs¡ao Z. V. i odvukao je do Ãć…Ãs¾bunja, gde joj je posle silovanja lepljivom trakom vezao ruke, prelepio oči i usta i ostavio je golu.

Isti princip primenio je i kad je napao M. O. u blizini Sportskog centra "MakiÃć…Ãs¡", kojoj je joÃć…Ãs¡ uzeo 20 evra i oko 3.000 dinara. U Vinogradarskoj ulici napao je dve Ãć…Ãs¾ene, od kojih je jedna bila u drugom stanju. Trudnici je takođe priÃć…Ãs¡ao s leđa, sa Ãć…Ãs¾enskom čarapom na glavi. Odvukao ju je do obliÃć…Ãs¾nje livade, oborio je na zemlju, svukao garderobu i silovao. Sve vreme dok je silovao devojka ga je molila da prestane jer je trudna.

Međutim, on je bio neosetljiv na urlike devojke koja je bila u četvrtom mesecu trudnoće. Posle silovanja iz njene taÃć…Ãs¡ne uzeo je 100 dinara, trudnicu ostavio na livadi i pobegao. TriÃć…Ãs¡ić je uhapÃć…Ãs¡en 26. septembra proÃć…Ãs¡le godine, a pred istraÃć…Ãs¾nim sudijom branio se ćutanjem. Na osnovu DNK analize kod svih oÃć…Ãs¡tećenih utvrđeni su njegovi bioloÃć…Ãs¡ki tragovi. Inače, sve silovane Ãć…Ãs¾ene svedočile su pred istraÃć…Ãs¾nim sudijom protiv njega i kroz jecaj ispričale svoje muke sa siledÃć…Ãs¾ijom.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
AL SRBIJA
Francuska policija uhapsila Miletu Brdarevića iz Valjeva i jednog Srbina iz Pariza zbog sumnje da su u Francusku uneli četiri kilograma "pentrita", eksploziva velike razorne moći
PARIZ/BEOGRAD - Francuska policija uhapsila je dvojicu Srba zbog sumnje da su u Francusku uneli četiri kilograma "pentrita", eksploziva velike razorne moći, kojeg su nameravali da prodaju pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa. UhapÃć…Ãs¡eni su Mileta Brdarević, vozač valjevskog "Europa-busa", koji saobraća iz Srbije za Francusku i jedan lokalni Srbin.

Tragom francuskih Ãć…Ãs¾andarma, srpska policija je juče ujutru u jednom stanu u Zemunu pronaÃć…Ãs¡la joÃć…Ãs¡ sedam kilograma ovog eksploziva. U MUP Srbije potvrdili su nam da su ove dve zaplene eksploziva povezane, ali nisu mogli da kaÃć…Ãs¾u viÃć…Ãs¡e detalja jer je istraga u toku. Ambasador Srbije u Francuskoj Predrag Simić potvrdio je da su dva srpska drÃć…Ãs¾avljanina uhapÃć…Ãs¡ena u Parizu zbog sumnje da su krijumčarili eksploziv.

- U petak uveče na Port de la Vilet u Parizu, policija je uhapsila vozača jednog naÃć…Ãs¡eg autobusa na redovnoj liniji za Pariz, ali ne u autobusu nego u kolima, kao i jednog lokalnog Srbina. Oni su optuÃć…Ãs¾eni za Ãć…Ãs¡verc četiri kilograma eksploziva - rekao je Simić.


  "Pentrit" proizvodila "Prva iskra" iz Bariča

"Pentrit" je eksploziv velike razorne moći i koristi se za ruÃć…Ãs¡enje i miniranje, a najveće dejstvo postiÃć…Ãs¾e pomeÃć…Ãs¡an s plastičnim fiksatorima. Ovaj eksploziv je osetljiviji od TNT i stoga se koristi kao ojačivač, stavlja se u mine i u Ãć…Ãs¡irokoj je primeni kao privredni eksploziv. Francuska policija pretpostavlja da je "pentrit" koji je zaplenjen svojevremeno proizveden u jednoj od bivÃć…Ãs¡ih jugoslovenskih republika. Ovaj eksploziv u Srbiji pravi fabrika "Prva iskra" iz Bariča, koja je jedan od najvećih proizvođača "pentrita" u Evropi, ali ga kod nas nije moguće nabaviti u slobodnoj prodaji. Upravo u pogonu "Prve iskre" u kojem se proizvodio "pentrit" proÃć…Ãs¡le godine je doÃć…Ãs¡lo katastrofalne eksplozije, u kojoj je troje radnika poginulo, dok je čitav pogon bukvalno sravnjen sa zemljom.
  
  
  

Simić je naveo da francuska policija pretpostavlja da se radi o Ãć…Ãs¡iroj kriminalnoj mreÃć…Ãs¾i i dodao da se u ovom trenutku istraÃć…Ãs¾uje kome je taj eksploziv bio namenjen i čemu je trebalo da posluÃć…Ãs¾i.
- Prema nekim nepotvrđenim vestima, izgleda da je reč i o koordinaciji francuske i srpske policije i da je, navodno, bilo i nekih akcija i u naÃć…Ãs¡oj zemlji - rekao je ambasador Srbije u Francuskoj.

Direktor "Europa-busa" Zoran Todorčević potvrdio je juče za Kurir da je Brdarević zadrÃć…Ãs¾an u pritvoru francuske policije, dok su dvojica njegovih kolega puÃć…Ãs¡teni posle razgovora.
- Autobus je krenuo u sredu iz Vrnjačke banje za Pariz i tamo stigao u četvrtak popodne. Prema informacijama koje sam dobio, eksploziv je pronađen u petak kod jednog naÃć…Ãs¡eg drÃć…Ãs¾avljanina.

- Taj čovek je policajcima izjavio da je eksploziv stigao iz Srbije i označio naÃć…Ãs¡eg vozača da je primio poÃć…Ãs¡iljku. U subotu su trojica naÃć…Ãs¡ih vozača sasluÃć…Ãs¡ana. Dvojica su puÃć…Ãs¡tena, a jedan od njih je zadrÃć…Ãs¾an u dvodnevnom pritvoru - rekao je Todorčević.

On je, takođe, naglasio da eksploziv nije pronađen u autobusu kao i da prema njegovim saznanjima čovek koji je uhapÃć…Ãs¡en nije putovao njime već je samo primio poÃć…Ãs¡iljku.
- Pretpostavljamo da je neko uspeo da proÃć…Ãs¡vercuje eksploziv u prtljagu. Međutim, naÃć…Ãs¡i vozači nemaju mogućnost da kontroliÃć…Ãs¡u sve pakete koje prime, odnosno nisu stručni da prepoznaju tako neÃć…Ãs¡to - dodao je Todorčević.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Posted Image


#2 Aca

Aca

  Extra AR forumas/ica

 • Moderator
 • 8,432 posts
 • Gender:Male
 • Location:Arandjelovac

Posted 19 January 2007 - 05:46 PM

TRI SVINJE ZAPALILE KUĆU

NOVI SAD - Tri svinje izazvale izazvale su poÃć…Ãs¾ar u kome je izgorela kuća njihovog vlasnika JoÃć…Ãs¾efa Ferkovića (49) iz Temerina. Svinje su oborile televizor u JoÃć…Ãs¾efovoj kući, koji se prilikom pada zapalio. Vatrena stihija munjevito se Ãć…Ãs¡irila domom Ferkovića, u kome su, osim kompletnog pokućstva, izgorele i svinje.

Prema prvim informacijama, poÃć…Ãs¾ar je izbio u vreme kada su Ferkovići, koji Ãć…Ãs¾ive u ulici Čakija LajoÃć…Ãs¡a u Temerinu, bili van doma. Kako saznajemo, neko od ukućana zaboravio je da zatvori ulazna vrata kuće, ali i vrata obora iz koga su tri svinje slobodno iÃć…Ãs¡etale.

- Svinje su izaÃć…Ãs¡le iz obora i uputile se pravo ka odÃć…Ãs¡krinutim vratima JoÃć…Ãs¾efovog doma. UÃć…Ãs¡le su u predsoblje, a odatle, verovatno u potrazi za hranom, nastavile da tumaraju po kući, sve dok nisu uÃć…Ãs¡le u dnevnu sobu. Tu su sa police oborile televizor, koji je prilikom pada eksplodirao i zapalio se. U poÃć…Ãs¾aru su izgorele sve stvari u kući, kao i tri domaće Ãć…Ãs¾ivotinje, saznaje naÃć…Ãs¡ list u novosadskoj policiji.

Novosadska policija potvrdila je da je u u ponedeljak uveče u Temerinu izgorela kuća JoÃć…Ãs¾efa Ferkovića i da su poÃć…Ãs¾ar izazvale svinje. Materijalna Ãć…Ãs¡teta procenjena je na oko 200.000 dinara

Posted Image


#3 Aca

Aca

  Extra AR forumas/ica

 • Moderator
 • 8,432 posts
 • Gender:Male
 • Location:Arandjelovac

Posted 19 January 2007 - 05:50 PM

POLICAJAC TRI PUTA PUCAO U VAZDUH

BEOGRAD - Marko Spasojević (22), aktivni policajac Pete uprave MUP, ispalio je juče oko 16.45 viÃć…Ãs¡e hitaca u vazduh posle incidenta koji se dogodio u blizini Centralnog groblja u Zaplanjskoj ulici na VoÃć…Ãs¾dovcu. Kako saznajemo, Spasojević je na mesto incidenta doÃć…Ãs¡ao kad je čuo da je njegov brat od tetke N. M. (11), pretučen od strane jedne osobe.

Međutim, Spasojevića su u blizni groblja dočekali roditelji i brat napadača, koji su uz psovke nasrnuli na njega. Spasojević je tada izvadio piÃć…Ãs¡tolj i ispalio tri metka u vazduh. Ubrzo je stigla i interventna ekipa MUP, koja je privela na informativni razgovor Tomislava Milovanovića (28), Jasnu Milovanović (31) i Alana Jovanovića (31) pod sumnjom da su napali policajca.

Posted Image


#4 Aca

Aca

  Extra AR forumas/ica

 • Moderator
 • 8,432 posts
 • Gender:Male
 • Location:Arandjelovac

Posted 19 January 2007 - 08:48 PM

Novi incident srednjoÃć…Ãs¡kolaca

Linčovali ga zbog devojke

BEOGRAD - S.K. (16), učenik drugog razreda Druge ekonomske Ãć…Ãs¡kole u Beogradu, teÃć…Ãs¡ko je povređen kada ga je dvadesetak učenika četvrtog razreda gotovo linčovalo ispred Ãć…Ãs¡kolskog dvoriÃć…Ãs¡ta. S.K. je sa povredama glave prebačen na Odeljenje neurohirurgije Urgentnog centra i, kako nezvanično saznajemo, nalazi se u kritičnom stanju.

Inspektor koji je Ãć…Ãs¾eleo da ostane anoniman rekao je da je do tuče najverovatnije doÃć…Ãs¡lo zbog jedne devojke.

- S.K. je povređen kada su ga ostali učesnici u tuči oborili na zemlju i on je tom prilikom glavom udario u beton. Zbog velikog broja učesnika u tuči ne zna se tačno ko je zadao S.K. udarac, ali su svi privedeni, pa će i to biti poznato - objasnio je inspektor.

O tome kako je sve izgledalo ispričala nam je radnica obliÃć…Ãs¾nje trafike.

- Začula sam larmu i izaÃć…Ãs¡la. Dvadesetak mladića nogama je udaralo dečka koji je leÃć…Ãs¾ao na zemlji. Neka devojka je vrisnula, oni su se razbeÃć…Ãs¾ali, a nesrećni dečko je ostao da leÃć…Ãs¾i - rekla je trafikantkinja.

U neposrednoj blizini incidenta, u kanti za đubre, pronađen je noÃć…Ãs¾ koji srećom nije koriÃć…Ãs¡ćen u tuči. Ima viÃć…Ãs¡e verzija o tome kome je pripadao, ali će se pouzdanije informacije znati tek posle istrage. Priča se i da je ovaj incident samo nastavak sukoba koji je počeo dan ranije. Zanimljivo je da je pored noÃć…Ãs¾a nađen i paketić marihuane čiji vlasnik takođe nije poznat.

PoÃć…Ãs¡to je ovo drugi incident ove vrste u Drugoj ekonomskoj Ãć…Ãs¡koli ove godine, novinari su pokuÃć…Ãs¡ali da razgovaraju sa direktorom Ãć…Ãs¡kole Borisavom Pisićem. Međutim, on je poslao radnika obezbeđenja sa objaÃć…Ãs¡njenjem da je Ãć¢ââ€s¬zzauzet razgovorom sa inspekcijom iz MinistarstvaÃć¢ââ€s¬Å“.Izvor: Blic \

Posted Image


#5 Aca

Aca

  Extra AR forumas/ica

 • Moderator
 • 8,432 posts
 • Gender:Male
 • Location:Arandjelovac

Posted 19 January 2007 - 08:56 PM

Smrt dečaka Nemanje Mašanovića ispraznila vrtić "Neven"

U Kladovu strahuju od epidemije meningitisa
Još se ne zna uzrok smrti dvogodišnjeg deteta. Moguća naknadna obdukcija
KLADOVO - Veliki strah roditelja čija su deca boravila u jaslicama sa dvoipogodišnjim Nemanjom Mašanovićem, preminulim verovatno od meningokoksne sepse, ispraznio je vrtić "Neven" u Kladovu. Juče je u ovoj ustanovi bilo samo petoro mališana predškolskog uzrasta, od ukupno 330, koliko ih inače boravi. U najmlađu, dečakovu grupu nije došao nijedan njegov vršnjak. Sva deca su, inače, preventivno odmah primila odgovarajuću terapiju i pod stalnim su nadzorom lekara.

Vaspitači i zdravstveni radnici u Kladovu ističu da nema epidemije meningitisa, već da je reč o pojedinačnom slučaju. Objekat vrtića je dezinfikovan i pod redovnom je kontrolom pedijatara, higijensko-epidemiološke i sanitarne službe.


  OPASNA BAKTERIJA VEROVATAN UZROK SMRTI

BEOGRAD - Direktor Zdravstvenog centra u Kladovu dr Dragoljub Mitrović izjavio je juče Tanjugu da nije potvrđena sumnja da je dvoipogodišnji dečak iz Kladova preminuo od meningitisa na putu za bolnicu u Beograd. Mitrović je objasnio da je dečak bio primljen u bolnicu s kliničkim simptomima koji upućuju na virusni meningitis, ali da tu dijagnozu nije moguće potvrditi jer roditelji preminulog dečaka, iz razumljivih razloga, ne pristaju na obdukciju koja bi utvrdila tačan uzrok smrti.
On je dodao da je najverovatnije bio u pitanju "izuzetno viruletni soj bakterija", pri čemu se jednom u hiljadu slučajeva dogodi da u roku od nekoliko sati napravi takvu štetu u organizmu.
Mitrović je naglasio da, za sada, nema indicija da su i druga deca iz obdaništa u Kladovu u opasnosti od virusnog meningitisa, a tim povodom preduzete su sve preventivne mere.
Meningitis je zapaljenje moždanih opni, a to se dešava kada bakterije ili virusi stignu do tih opni i počnu da se razmnožavaju, objasnio je direktor Instituta za zarazne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije prof. dr Miomir Pelemiš.
Najčešće bakterije koje izazivaju ovu bolest su meningokoka, streptokoka i hemofilus influence koje se prvo nasele u gornjim disajnim putevima, odakle se postepeno šire do moždanih opni.
Većina virusa, koji prouzrokuju meningitis, stiže preko disajnih ili organa za varenje, a prljave ruke i zagađena voda su najčešći načini prodiranja virusa u organizam, naveo je dr Pelemiš.
  
  
  

Okolnosti pod kojima je preminuo dvoipogodišnji dečak Nemanja Mašanović iz Kladova ispitaće nadležna republička inspekcija Ministarstva zdravlja iz Niša. Pretpostavlja se da je uzrok smrti tog mališana meningokoksna sepsa, ali zvanične potvrde o tome nema.

Roditelji i rodbina nesrećnog dečaka tvrde da je učinjena velika greška i krivicu svaljuju na lekare. Pitaju se zašto je dete u petak uveče sa temperaturom od 40 stepeni i bolovima u stomaku vraćeno kući, a ne zadržano na bolničkom lečenju? Zbog čega je sutradan s pogoršanim zdravstvenim stanjem, modricama i pečatima po telu, iz Kladova upućeno na dalje lečenje za Beograd, ako se zna da kolima treba putovati četiri sata?

Dečakov otac Željko Mašanović kaže da šta god sada da se preduzme njegovo dete ne može da vrati.

- Voleo bih da budu kažnjeni svi koji su krivi za njegovu smrt, pogotovo doktorka koja je rekla da je dete zdravo, da je to samo virus i da mu nije ništa - kaže on. Deda Radovan Mašanović dodao je da u ovaj slučaj treba da se uključi i Ministarstvo pravde.
- Lekari u Požarevcu gde je dete umrlo pitali su roditelje za obdukciju, ali oni su tada bili pod sedativima i nisu bili svesni šta bi tom prilikom moglo da se otkrije - dodaje Radovan.

Posle današnjeg stručnog kolegijuma, lekari kladovske bolnice daće zvanični izveštaj o uzroku smrti dvoipogodišnjeg Nemanje Mašanovića. Da li će njegovo telo biti ekshumirano i urađena naknadna obdukcija, odlučiće kladovsko tužilaštvo.

Izvor: Vecernje Novosti

Posted Image


#6 Aca

Aca

  Extra AR forumas/ica

 • Moderator
 • 8,432 posts
 • Gender:Male
 • Location:Arandjelovac

Posted 19 January 2007 - 09:03 PM

DRAMATIČNO!

Dok je majka spavala u susednoj sobi, trogodiÃć…Ãs¡njak uzbunio komÃć…Ãs¡iluk, jer se naginjao kroz prozor na drugom spratu i bacao pokućstvo na ulicu

Stanari u ulici Maksima Gorkog 27, na Vračaru, prisustvovali su juče nesvakidaÃć…Ãs¡njoj sceni, kada je trogodiÃć…Ãs¡nji dečak, naginjući se kroz prozor stana na drugom spratu, počeo da izbacuje pokućstvo na ulicu. Na sve strane leteli su lonci, Ãć…Ãs¡erpe, poklopci, garderoba... Drama je trajala skoro sat vremena, usplahirene komÃć…Ãs¡ije i prolaznici alarmirali su ne samo policiju, već i vatrogasce, a za to vreme dečakova majka spavala je u susednoj sobi!

Iako su prisutni povicima i molbama pokuÃć…Ãs¡avali da nagovore ovog hiperaktivnog dečaka da odustane od akcije i tako spreče moguću tragediju, on se nije dao omesti u "velikom spremanju". Kad god bi se maliÃć…Ãs¡an previÃć…Ãs¡e nagnuo kroz prozor, povici posmatrača bili su sve glasniji.

- Evo, da nisam viknuo na dečaka i rekao mu: "BeÃć…Ãs¾i odatle, doći će policija!", sigurno bi ispao kroz prozor. Ne poznajem njegove roditelje, znam samo da se prezivaju Baltić i da su skoro iznajmili stan u naÃć…Ãs¡oj zgradi. Stvarno mi nije jasno gde su mu majka i otac - isprekidanim glasom prokomentarisao je jedan od stanara zgrade. - Bili smo do vrata, zvonili smo i kucali, ali sa druge strane nije bilo odgovora. Hej, mali, pazi, ispaÃć…Ãs¡ćeÃć…Ãs¡ kroz prozor!

Posle bezuspeÃć…Ãs¡nog pritiska na zvono i dobovanja po vratima, policajci su situaciju prepustili vatrogascima. Preko terase stana iznad, uz pomoć konopca, vatrogasac Miodrag Pantelić spustio se do dečaka i uspeo da ga ubedi da se pomeri od prozora i pusti ga u stan.

Onog trenutka kada je prestala bojazan za dečakov Ãć…Ãs¾ivot, drama je prerasla u euforiju. MaliÃć…Ãs¡an je sa osmehom dočekao operativce, a u međuvremenu se probudila i majka. Kako nezvanično saznajemo, prethodne noći nije dobro spavala, te od prevelikog umora nije čula ne samo zvono na vratima već i čitavu frku u kojoj je glavni akter bio njen sin.

Izvor: Kurir

Posted Image


#7 Aca

Aca

  Extra AR forumas/ica

 • Moderator
 • 8,432 posts
 • Gender:Male
 • Location:Arandjelovac

Posted 19 January 2007 - 09:26 PM

SUPRUGU BACIO NA VREO SPORET

Pripadnici policiske uprave u Subotici podneli su krivicnu prijavu protiv Dragomira S. (53) iz Tavankuta,zbog osnovane sumnje da je izvrsio krivicno delo nasilja u porodici. On je osumnjicen da je svoju suprugu nazivao pogrdnim imenima i tukao je.

Dragomir je svojoj supruzi prebacivao da je on izdrzava, posto je ne zaposlena ,a da ona ,po njegovom misljenju, ne radi nista po kuci. Krajem decembra prosle godine Dragomir je osumnjicen da je svoju suprugu ,nakon sto ju je izvredjao ,bacio na vreo sporet, zatim je vukao po podu kuce, uhvativsi je za noge, i pretio joj da ce je zaklati.

Izvor: Dnevnik online

Posted Image


#8 Aca

Aca

  Extra AR forumas/ica

 • Moderator
 • 8,432 posts
 • Gender:Male
 • Location:Arandjelovac

Posted 19 January 2007 - 09:42 PM

Trgovina Ãć…Ãs¾enama preko interneta
Zamka za radoznale

ViÃć…Ãs¡e od pola miliona Ãć…Ãs¾ena godiÃć…Ãs¡nje se proda u zapadnoevropskim zemljama, upozorava Međunarodna organizacija za migracije

Sumirajući kontradiktorne i isprepletane, zvanične i nezvanične podatke kojima operiÃć…Ãs¡u vladine i nevladine organizacije Ãć…Ãs¡irom planete, Međunarodna organizacija za migracije nedavno je iznela podatak da se viÃć…Ãs¡e od pola miliona Ãć…Ãs¾ena godiÃć…Ãs¡nje proda u zapadnoevropskim zemljama i da su Ãć…Ãs¾rtve ove trgovine najčeÃć…Ãs¡će devojčice i devojke koje su tek zakoračile u punoletstvo. Iako najveći broj Ãć…Ãs¾rtava trgovine Ãć…Ãs¾enskim duÃć…Ãs¡ama pripada starosnoj grupi od 16. do 22. godine i Ãć…Ãs¾ivi s one strane socijalnih margina, portparol Ãć¢ââ€s¬zAstreÃć¢ââ€s¬?, nevladine organizacije za borbu protiv trgovine ljudima, Aleksandra Jovanović ističe da ne postoji uniformna skica za portret Ãć…Ãs¾rtve trgovine ljudima:

Ãć¢ââ€s¬zAko nas nečemu uči iskustvo Ãć¢ââ€s‰âs¬Å“ to je da se svako moÃć…Ãs¾e Ãć¢ââ€s‰â€z¢upecatiÃć¢ââ€s‰â€z
¢. A Ãć¢ââ€s‰â€z¢udiceÃć¢ââ€s‰â€zÂ
se nalaze svuda oko nas Ãć¢ââ€s‰âs¬Å“ nekada imaju obličje malih oglasa u kojima se devojkama nudi posao konobarica, bebisiterki, manekenki, pa čak i indeksi u imaginarnim letnjim Ãć…Ãs¡kolama stranih jezika, a nekada imaju i lik omiljenog rođaka koji Ãć¢ââ€s‰â€z¢zna čovekaÃć¢ââ€s‰â€z¢ koji zvecka ključevima bolje budućnosti...Ãć¢ââ€s¬?

Vrbovanje preko Interneta

Ãć¢ââ€s¬zÃć…Ãs½ivi dokaz teze da ne postoji uniformni Ãć¢ââ€s‰â€z¢ram za slikuÃć¢ââ€s‰â€z¢ Ãć…Ãs¾rtve jeste devojka koja je bila u ozbiljnoj emotivnoj vezi i koju je bukvalno kidnapovao upravo njen dečko. Njena priča ima srećan kraj, ali svakako nije tipična epizoda u istoriji otmice i trgovine Ãć…Ãs¾enskim duÃć…Ãs¡ama. A zamke u koje sve čeÃć…Ãs¡će upadaju devojčice i tinejdÃć…Ãs¾erke jesu virtuelne pričaonice Ãć¢ââ€s‰âs¬Å“ čet rumoviÃć¢ââ€s¬?, upozorava Aleksandra Jovanović.

Iako statistika govori da svega pet odsto naÃć…Ãs¡eg stanovniÃć…Ãs¡tva ima kompjuter, istraÃć…Ãs¾ivanje koje je na uzorku od 1205 srednjoÃć…Ãs¡kolaca iz Ãć…Ãs¡est gradova Srbije sprovela nevladina organizacija Ãć¢ââ€s¬zAstraÃć¢ââ€s¬? pokazalo je da dve trećine Ãć…Ãs¡kolaraca koristi Internet i da polovina njih svakodnevno četuje sa svojim virtuelnim poznanicima. Međutim, ono Ãć…Ãs¡to posebno zabrinjava jeste činjenica da čak 37 odsto mladih doÃć…Ãs¾ivljava velike neprijatnosti dok su Ãć¢ââ€s¬zna veziÃć¢ââ€s¬?, odnosno da ih njihovi onlajn poznanici seksualno uznemiravaju, vređaju, psuju, maltretiraju ili im prete.

Ãć¢ââ€s¬zSvaki drugi tinejdÃć…Ãs¾er nam je rekao da dobija različite ponude od svojih virtuelnih poznanika Ãć¢ââ€s‰âs¬Å“ počev od ponuda za posao, preko onih za zajedničko putovanje, zabavljanje, stupanje u intimne odnose pa sve do Ãć¢ââ€s‰âs¬Å“ prostitucije. Devojčice su, naravno, te koje mnogo čeÃć…Ãs¡će dobijaju nepristojne ponude, a najalarmantniji od svih podataka koje smo dobili u ovom istraÃć…Ãs¾ivanju glasi da se 38 odsto tinejdÃć…Ãs¾era lično upoznalo sa osobom sa kojom četuje. Ako se zna da je Ãć…Ãs¾rtva trgovine ljudima najčeÃć…Ãs¡će srednjoÃć…Ãs¡kolka koja u mreÃć…Ãs¾u trgovaca ljudima upada preko Interneta, onda ćete razumeti svu veličinu naÃć…Ãs¡e zabrinutostiÃć¢ââ€s¬?, ističe Aleksandra Jovanović.

NaÃć…Ãs¡a sagovornica dodaje da su istraÃć…Ãs¾ivači Ãć¢ââ€s¬zAstreÃć¢ââ€s¬?, za potrebe ovog istraÃć…Ãs¾ivanja, kreirali petnaestogodiÃć…Ãs¡nju Ãć¢ââ€s¬zvirtuelnu devojčicuÃć¢ââ€s¬? koja je 50 sati provela u raznim internet pričaonicama. Za to vreme ona je primila 457 poziva, od kojih je 125 moglo da se podvede pod seksualno uznemiravanje, dva puta joj je nuđen novac za seksualne usluge, a dobila je i dve ponude za Ãć¢ââ€s¬zostvarivanje boljeg Ãć…Ãs¾ivotaÃć¢ââ€s¬?, koje bi mogle da budu protumačene kao regrutovanje za trgovinu ljudima. Kontakt su u 88 odsto slučajeva inicirali muÃć…Ãs¡karci, precizirala je Aleksandra Jovanović.

Nepristojne ponude

Pedofili u odelu trgovaca dečjim sudbinama polako i sistematski stiču poverenje Ãć¢ââ€s¬zmornaraÃć¢ââ€s¬? koji krstare neistraÃć…Ãs¾enim morem Interneta, upoznaju njihove navike, Ãć¢ââ€s¬zpecajuÃć¢ââ€s¬? ih na radoznalost svojstvenu tinejdÃć…Ãs¾ godinama i u jednom trenutku Ãć¢ââ€s‰âs¬Å“ bace mreÃć…Ãs¾u. Ako se ima na umu da je ovaj vid kriminala na trećem mestu po visini prihoda koji se ostvaruju u ilegalnom biznisu Ãć…Ãs¡irom planete, odmah posle trgovine drogom i oruÃć…Ãs¾jem, onda postaje jasnije da se tu niÃć…Ãs¡ta ne prepuÃć…Ãs¡ta slučaju i improvizaciji, a ni amaterskom delovanju. Trgovina ljudima je uvek vid (inter)kontinentalno organizovanog kriminala, u kome nema ni verskih, ni rasnih, ni nacionalnih netrpeljivosti, jer trgovce vezuje zajednički interes Ãć¢ââ€s‰âs¬Å“ novac!

Od marta 2002. godine do danas zabeleÃć…Ãs¾ene su 233 Ãć…Ãs¾rtve trgovine ljudima u naÃć…Ãs¡oj zemlji, a devet osoba je u mreÃć…Ãs¾u ovih trgovaca Ãć¢ââ€s¬zupaloÃć¢ââ€s¬? upravo preko Interneta, pecajući se na njihove Ãć¢ââ€s¬zudiceÃć¢ââ€s¬? u vidu oglasa za posao u inostranstvu. SOS telefon ove nevladine organizacije sve čeÃć…Ãs¡će okreću srednjoÃć…Ãs¡kolke koje su zainteresovane da li agencije koje nude poslove manekena, fotomodela i medicinskih sestara u inostranstvu zaista postoje, ali se Ãć¢ââ€s¬zAstriÃć¢ââ€s¬? istovremeno javljaju i izbezumljeni roditelji koji postavljaju isto pitanje: Ãć¢ââ€s¬zKako da je urazumim?Ãć¢ââ€s¬?.
Ãć¢ââ€s¬zOno Ãć…Ãs¡to govorimo i roditeljima i devojkama jeste da se nikada ne javljaju na oglase koji su Ãć¢ââ€s‰â€z¢potpisaniÃć¢ââ€s‰â€
¢ samo mobilnim telefonom, da nikada ne idu same u agenciju, da nikada ne potpisuju nikakve ugovore sa ljudima iz agencije, da nikada ne nose pasoÃć…Ãs¡ sa sobom kada idu na razgovor sa potencijalnim poslodavcem i da nikada ne ostavljaju adresu i telefonÃć¢ââ€s¬?, kaÃć…Ãs¾e na kraju Aleksandra Jovanović.
Katarina Đorđević


Izvor: Vojvodina N.S.

Posted Image


#9 Aca

Aca

  Extra AR forumas/ica

 • Moderator
 • 8,432 posts
 • Gender:Male
 • Location:Arandjelovac

Posted 20 January 2007 - 11:01 AM

ĆERKA ZATEKLA MRTVE RODITELJE

Milan Vasić (56) ubio suprugu Mirjanu (53), pa sebi presudio hicem u glavu
BEOGRAD - Mirjana Ãć…Ãs½ivković Vasić (53) i njen suprug Milan Vasić (56), nađeni su mrtvi sinoć oko 20. i 30 u svom stanu u MeÃć…Ãs¡trovićevoj ulici. Mrtve roditelje zatekla je njihova ćerka Nadica Vasić (26). Kako je bračni par stradao, zvanično nije saopÃć…Ãs¡teno, a prema nezvaničnim informacijama, Milan je ubio svoju suprugu, pa je u sebe ispalio hitac iz piÃć…Ãs¡tolja.

Kako je Kurir sinoć na licu mesta saznao od komÃć…Ãs¡ija porodice Vasić, oboje supruÃć…Ãs¾nika bili su psihički bolesnici. Oni pričaju da su sinoćnoj tragediji prethodile dugogodiÃć…Ãs¡nje rasprave i svađe.
- Eto, prekjuče su se baÃć…Ãs¡ svađali - rekao nam je jedan komÃć…Ãs¡ija. On nastavlja da je u toku jučeraÃć…Ãs¡njeg dana čak i policija morala da interveniÃć…Ãs¡e, ali da Milan nije hteo da otvori vrata policiji.

- Uzalud ih je dozivala i ćerka Nadica, pokuÃć…Ãs¡avajući da ih smiri - priča komÃć…Ãs¡ija, dodajući da, poÃć…Ãs¡to nisu hteli da se odazovu, da je na kraju morala da lupa na vrata, ali da niko nije otvarao. Sagovornik Kurira dodaje da je Nadica odmah pozvala policiju i vatrogasce, koji su preko merdevina uÃć…Ãs¡li kroz prozor u stan i videli stravičan prizor - oba supruÃć…Ãs¾nika oblivena krvlju. KomÃć…Ãs¡ije joÃć…Ãs¡ dodaju da je stan pripadao Mirjani, i da su oba supruÃć…Ãs¾nika bili intelektualci u penziji.

- Mirjana je radila u vojsci kao prevodilac, a Milan je bio stomatolog. Ali, Ãć…Ãs¡ta ćeÃć…Ãs¡ - komentarisale su komÃć…Ãs¡ije sećajući se da su se Milan i Mirjana razvodili kada je Nadici bilo dve godine, i da su se opet kasnije venčali. U međuvremenu, Nadica je bila po domovima, a nedavno se udala i otiÃć…Ãs¡la da Ãć…Ãs¾ivi s muÃć…Ãs¾em. KomÃć…Ãs¡ije dodaju da su se Milan i Mirjana lečili u Institutu za mentalno zdravlje Laza Lazarević


Izvor: Kurir

Posted Image


#10 Aca

Aca

  Extra AR forumas/ica

 • Moderator
 • 8,432 posts
 • Gender:Male
 • Location:Arandjelovac

Posted 21 January 2007 - 11:42 PM

SASLUÃć…Ãs ANJE VLASNIKA "GEMAKSA"

BEOGRAD - Đorđe Antalj, vlasnik kompanije "Gemaks", biće danas sasluÃć…Ãs¡an pred istraÃć…Ãs¾nim sudijom Specijalnog suda zbog sumnje da je zloupotrebio poloÃć…Ãs¾aj u stečajnom postupku u građevinskom preduzeću "Rad" i oÃć…Ãs¡tetio poverioce za sedam miliona evra.

Beogradska policija uhapsila je Antalja prekjuče, u sklopu akcije rasvetljavanja zloupotreba u stečajnim postupcima koji su vođeni pred Trgovinskim sudom u Beogradu.

Policija je saopÃć…Ãs¡tila da su odgovorni u GP "Rad" nezakonito izvrÃć…Ãs¡ili licitacionu kupoprodaju nepokretnosti ovog preduzeća firmama "Gemaks" i "Koka-Kola". Tom prilikom prikrivena je činjenica da se na delu placa koji je pripao "Gemaksu" nalaze i temelji fabrike za izradu vodovodnih cevi, vlasniÃć…Ãs¡tvo "Rada" i firme "Kopinvest" u stečaju.

Povodom Antaljevog hapÃć…Ãs¡enja, juče su se oglasili njegovi radnici, koji tvrde da je kupoprodaja nepokretnosti "Rada" obavljena zakonito, uz svu potrebnu dokumentaciju, te da je saopÃć…Ãs¡tenje MUP netačno.
- Time Ãć…Ãs¡to se Antalj proglaÃć…Ãs¡ava krivim pre odluke suda vređaju se njegova osnovna prava i njemu i "Gemaksu" nanosi ogromna Ãć…Ãs¡teta - navodi se u saopÃć…Ãs¡tenju informativne sluÃć…Ãs¾be ove kompanije.

Inače, firma Đorđa Antalja devedesetih je imala ekskluzivitet u gradnji objekata za potrebe policije i vojske, a ostalo je upamćeno da je bila izvođač radova u "Bambilendu", koji je u PoÃć…Ãs¾arevcu otvorio sin pokojnog predsednika Srbije i SRJ Marko MiloÃć…Ãs¡ević.

Izvor: kurir

Posted Image


#11 mikelandjelo-Ar-hehe

mikelandjelo-Ar-hehe

  Stalni posetilac

 • Members
 • PipPipPipPip
 • 445 posts

Posted 21 January 2007 - 11:58 PM

Odlicna tema vise ne moram da kupujem dnevnu stampu da bih citao crnu hroniku  :ag:  :ag:  :ag:
Image too large! Removed

#12 Aca

Aca

  Extra AR forumas/ica

 • Moderator
 • 8,432 posts
 • Gender:Male
 • Location:Arandjelovac

Posted 22 January 2007 - 05:46 PM

Ãć…Ãs½ANDARI LOPOVI

BivÃć…Ãs¡i komandanti Ãć…Ãs½andarmerije nisu isplatili 7,5 miliona dinara svojim policajcima koji su nagrađeni za izuzetne rezultate u "Sablji"

BEOGRAD - Komandanti Ãć…Ãs½andarmerije u Beogradu, NiÃć…Ãs¡u i Kraljevu zloupotrebili su sluÃć…Ãs¾beni poloÃć…Ãs¾aj tako Ãć…Ãs¡to svojim policajcima nisu isplatili novčane nagrade kojima ih je "častio" ministar zbog izuzetnih rezultata u akciji "Sablja". Oni su u blagajni zadrÃć…Ãs¾ali i novac od fiktivnih dnevnica za policajce koje nisu bili u takozvanoj Kopnenoj zoni bezbednosti. Ukupna suma koja je na ovaj način zloupotrebljena iznosi gotovo sedam miliona dinara.

Posle operativne provere, SluÃć…Ãs¾ba generalnog inspektorata policije obavestila je ministra Dragana Jočića o propustima i odgovornosti Vladimira Ilića, komandanta beogradskog odreda Ãć…Ãs½andarmerije, zatim njegovog zamenika Slavka Alavanje i pomoćnika Radomira Čolića i Milana RmuÃć…Ãs¡a. Takođe je konstatovana odgovornost i Gorana Radosavljevića Gurija, bivÃć…Ãs¡eg komandanta Ãć…Ãs½andarmerije, i njegovog zamenika Ãć…Ãs½arka Brakovića.

Na istom spisku odgovornih nalaze se Krsto Đuričić, komandant kraljevačkog odreda, njegov pomoćnik Veljko Radenović, RadoÃć…Ãs¡ Belić i Jugoslav VoÃć…Ãs¡tić. Iz NiÃć…Ãs¡kog odreda odgovaraće Dragan Simić, tadaÃć…Ãs¡nji komandant, Mirko Balaban, Ãć…Ãs¡ef odreda za logistiku, analitičar Nenad Kadić i Dejan Anđelković.

Prema informacijama do kojih je doÃć…Ãs¡ao inspektorat, pukovnik Vladimir Ilić, Alavanja i Čolić iz beogradskog odreda Ãć…Ãs½andarmerije naloÃć…Ãs¾ili su blagajnici Dragani Vidaković da novac preuzet na ime nagrade ministra od 400.000 dinara zadrÃć…Ãs¾i u blagajni, odnosno da ga ne isplati nagrađenim radnicima.

Takođe, iste stareÃć…Ãs¡ine naloÃć…Ãs¾ile su evidentičaru Milanu RmuÃć…Ãs¡u da novac dobijen od fiktivnih dnevnica za pripadnike odreda koji nisu bili angaÃć…Ãs¾ovani u Kopnenoj zoni bezbednosti, u iznosu od 1.181.300 dinara, preda u blagajnu i sam potpiÃć…Ãs¡e spiskove nagrada i dnevnica, bez znanja i na Ãć…Ãs¡tetu nagrađenih policajaca.


  Prekucavali brojeve Ãć…Ãs¡asija

OpÃć…Ãs¡tinskom javnom tuÃć…Ãs¾ilaÃć…Ãs¡tvu u NiÃć…Ãs¡u predata je krivična prijava jedino protiv kapetana Dejana Anđelkovića iz NiÃć…Ãs¡a i njegovog tadaÃć…Ãs¡njeg komandanta Dragana Simića, zbog falsifikovanja sluÃć…Ãs¾bene isprave. Anđelković je po nalogu Simića prekucavao brojeve motora koji su ugrađeni u "golf" i "pasat", o čemu je naÃć…Ãs¡ list već pisao.
  
  
  

Goran Radosavljević Guri i Ãć…Ãs½arko Braković izdali su naredbu Vladimiru Iliću da ne isplati nagrade i da uveća dnevnice za angaÃć…Ãs¾ovanje u zoni bezbednosti.
- Isti slučaj bio je i u Kraljevu. Komandant Krsto Đuričić i njegov pomoćnik Veljko Radenović su novac od nagrade, u vrednosti od 450.000 dinara, zadrÃć…Ãs¾ali u blagajni "za potrebe odreda". Radenović je novac dobijen od fiktivnih dnevnica, 273.626 dinara, ostavio u blagajni.

- On je potpisao spiskove nagrađenih, bez njihovog znanja. Po nalogu svojih stareÃć…Ãs¡ina, fiktivne spiskove dnevnica napravio je mlađi vodnik RadoÃć…Ãs¡ Belić. Vodnik Jugoslav VoÃć…Ãs¡tić, koji je sačinio spiskove za dnevnice, sam je dopisao joÃć…Ãs¡ devet dnevnica u ukupnom iznosu od 76.000 dinara. Novac je podignut i predat Veljku Radenoviću, pomoćniku komandanta.

U NiÃć…Ãs¡u su prljavi posao s nagradom od 400.000 dinara odradili komandant Dragan Simić i logističar Mirko Balaban, koji su naloÃć…Ãs¾ili blagajnici Slavici Martinović da 400.000 dinara od nagrada zadrÃć…Ãs¾i u blagajni. Oni su naredili i analitičaru Nenadu Kadiću da novac od dnevnica ovog odreda, u iznosu od 607.000 dinara, preda u blagajnu.

Interesantno je da Inspektorat konstatuje da je novac koriÃć…Ãs¡ćen za "potrebe odreda", ali se ne precizira za koje potrebe i kad je potroÃć…Ãs¡en. Iako je inspektorat ovaj policijski lopovluk otkrio joÃć…Ãs¡ 1994. godine i obavestio ministra predlaÃć…Ãs¾ući da se protiv navedenih komandanata preduzmu mere, nije poznato da je iko od njih dosad krivično odgovarao.

Izvor: kurir

Posted Image


#13 Aca

Aca

  Extra AR forumas/ica

 • Moderator
 • 8,432 posts
 • Gender:Male
 • Location:Arandjelovac

Posted 22 January 2007 - 05:52 PM

TRI OSOBE POVREĐENE U SAOBRAĆAJCI

BEOGRAD - Momčilo Gavrilović (62) je teÃć…Ãs¡ko povređen, a Nikola ToÃć…Ãs¡ić (27) i Milan Ãć…Ãs arić zadobili su lakÃć…Ãs¡e povrede u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 18.20 časova na Batajničkom drumu kod broja 1. Gavrilović je vozilom Hitne pomoći prebačen u Urgentni centar na odeljenje reanimacije, gde su se lekari do zaključenja ovog izdanja borili za njegov Ãć…Ãs¾ivot.

Nesreća se dogodila kada je Momčilo upravljajući "jugom" registarskih oznaka BG 299-165, iz pravca Beograda ka Batajnici, hteo da skrene sa puta u vulkanizersku radnju. Na njegovo vozilo naleteo je "jugo" registarskih oznaka BG 275-201, u kome su se nalazili ToÃć…Ãs¡ić i Ãć…Ãs arić. Prema rečima očevidaca, saobraćajku je izazvao ToÃć…Ãs¡ić, koji je upravljao automobilom velikom brzinom i obilazio kolonu vozila preko pune linije.Izvor: kurir

Posted Image


#14 Aca

Aca

  Extra AR forumas/ica

 • Moderator
 • 8,432 posts
 • Gender:Male
 • Location:Arandjelovac

Posted 22 January 2007 - 05:56 PM

GLORIJA OBILA PAVKOVIĆEV STAN?

BEOGRAD - Nepoznati razbojnici obili su juče ujutro oko 9.30 sati stan bivÃć…Ãs¡eg načelnika GeneralÃć…Ãs¡taba Vojske Jugoslavije i haÃć…Ãs¡kog optuÃć…Ãs¾enika NebojÃć…Ãs¡e Pavkovića u Molerovoj ulici broj 11 u Beogradu, na prvom spratu zgrade. Policija nije Ãć…Ãs¾elela da daje informacije o tome da li je neÃć…Ãs¡to iz stana ukradeno i da li su počinioci uhapÃć…Ãs¡eni.

Međutim, odmah po saznanju da je obijen stan nekadaÃć…Ãs¡njeg načelnika, po gradu su počele da kruÃć…Ãs¾e priče o tome da iza pljačke stoji Pavkovićeva bivÃć…Ãs¡a supruga Glorija Sortirov. Prijatelji bliski ovom haÃć…Ãs¡kom optuÃć…Ãs¾eniku kaÃć…Ãs¾u da su se u njegovom stanu nalazile veoma vredne umetničke slike, koje su bile predmet Ãć…Ãs¾učnih svađa i rasprava posle razvoda između NebojÃć…Ãs¡e i Glorije.

Tokom policijske akcije "Sablja", dok je Pavković bio u pritvoru, Glorija je iz stana u Molerovoj pokupila skoro sve vredne slike koje je njen dotadaÃć…Ãs¡nji muÃć…Ãs¾ imao. U međuvremenu, bivÃć…Ãs¡i načelnik sproveo je ličnu istragu i uspeo da pronađe galeriju u kojoj je Glorija naumila da "utopi" vredne umetnine.

- Dobar deo slika NebojÃć…Ãs¡a je uspeo da povrati. One su se upravo nalazile u stanu u Molerovoj. PoÃć…Ãs¡to je on već duÃć…Ãs¾e vreme u haÃć…Ãs¡kom pritvoru, u stanu niko ne boravi. Glorija je tamo takođe dugo Ãć…Ãs¾ivela i dobro joj je poznat svaki deo te kuće. Stan ima video-nadzor, ali za sada nije poznato da li su kamere radile u vreme obijanja stana - priča naÃć…Ãs¡ sagovornik blizak bivÃć…Ãs¡em načelniku GeneralÃć…Ãs¡taba.

LjubiÃć…Ãs¡a Ãć…Ãs½ivadinović, Pavkovićev advokat, potvrdio je za Kurir da je Pavkovićev stan obijen, ali da ne zna nikakve detalje u vezi s tim "jer nije u Beogradu". Prva komÃć…Ãs¡inica NebojÃć…Ãs¡e Pavkovića kaÃć…Ãs¾e da nije bila kod kuće kada je stan obijen. U povratku, kako je rekla, zatekla je policiju, koja je obavljala uviđaj. Ona je dodala da u Pavkovićevom stanu već duÃć…Ãs¾e vreme niko ne boravi.


Izvor: kurir

Posted Image


#15 Aca

Aca

  Extra AR forumas/ica

 • Moderator
 • 8,432 posts
 • Gender:Male
 • Location:Arandjelovac

Posted 22 January 2007 - 05:59 PM

GLUMICA UMRLA OD DROGE

Glumica vranjskog pozoriÃć…Ãs¡ta Marija Anđelković "overila" posle viÃć…Ãs¡ečasovnog uÃć…Ãs¾ivanja heroina, ne zna se da li je ostavljena na ulici da izdahne

VRANJE - Na Ãć…Ãs apranačkom groblju u Vranju juče je sahranjena Marija Anđelković (20), čije je telo policija pronaÃć…Ãs¡la 9. januara predveče, na srednjovekovnom arheoloÃć…Ãs¡kom lokalitetu Markovo kale. Iako nalazi obdukcije i toksikoloÃć…Ãs¡ke analize joÃć…Ãs¡ nisu gotovi, uzrok smrti manekenke i glumice vranjskog pozoriÃć…Ãs¡ta, najverovatnije je prevelika doza narkotika.

U vezu sa misterioznom smrću Marije Anđelković dovode se NebojÃć…Ãs¡a Mladenović-Nene (29) i Slobodan Đorđević (27) iz Vranja. Oni su uhapÃć…Ãs¡eni zbog sumnje da su počinili krivično delo omogućavanja uÃć…Ãs¾ivanja opojnih droga koje je izazvalo smrt.

Prema joÃć…Ãs¡ nepotvrđenim informacijama, osumnjičeni Slobodan, Marija i njena maloletna drugarica otiÃć…Ãs¡li su 8. januara taksijem do Bujanovca, gde su kupili 10 grama heroina. Marijina drugarica dala je narkodileru 3.000 dinara, a Mladenović svoj mobilni telefon. DruÃć…Ãs¡tvo je potom otiÃć…Ãs¡lo kod Đorđevića u kuću, u ulicu Save Kovačevića broj 40 u Vranju, gde su se sve do ponoći drogirali.

O tome Ãć…Ãs¡ta se desilo posle narkomanske seanse i kako se Marija Anđelković naÃć…Ãs¡la na Markovom kaletu, da li je Ãć…Ãs¾iva ili mrtva ostavljena na pomenutom lokalitetu, za sada se niÃć…Ãs¡ta ne zna, jer se uhapÃć…Ãs¡eni i pritvoreni Mladenović i Đorđević brane ćutanjem.

Prvi nalazi obdukcije ne ukazuju na vidljive tragove nasilja, pa se sumnja da je Marija Anđelković umrla zbog prevelike doze heroina. Kuća Marijinih roditelja Slađana i Slavice i brata Aleksandra zavijena je u crno. Iz nje dopiru samo i samo plač, lelek i naricanje. Marijini roditelji ponosili su se njenom lepotom i dobrotom, a omiljena je bila i među svojim drugovima i drugaricama. Na Marijin poslednji ispraćaj, juče su doÃć…Ãs¡li rođaci, komÃć…Ãs¡ije i prijatelji.

Slađan Anđelković, radnik bujanovačkog "Lagada", smatra da je njegova kćerka neÃć…Ãs¡to straÃć…Ãs¡no otkrila, o čemu javnost nije smela da zna.
- Ućutkali su je verovatno jakom dozom droge, koju je ona ranije probala, ali se od nje i odvikla. Marija mi je 8. januara rekla da oko 17 sati treba da se nađe sa drugaricom ispred poÃć…Ãs¡te i da posle idu negde da sednu i popiju kafu. Dao sam joj pare i ona je taksijem otiÃć…Ãs¡la u grad.

- Rekla je da će se vratiti kući za tri sata. Čuo sam se sa njenom maloletnom drugaricom, koja me je slagala da su se naÃć…Ãs¡le pred poÃć…Ãs¡tom i da je Marija u dogovoreno vreme otiÃć…Ãs¡la kući. Kada sam se 9. januara oko pet sati spremao da odem na posao, video sam da Marija nije doÃć…Ãs¡la kući.

- Na mobilnom telefonu naÃć…Ãs¡ao sam propuÃć…Ãs¡teni telefonski poziv sa Marijinog broja. Kada sam pozvao njen broj, telefon je bio isključen. U dva navrata telefonom sam joj poslao poruke, ali se nije javila. Kada sam se popodne vratio sa posla, predosećao sam da se desilo najgore. Pozvao sam policiju i prijavio Marijin nestanak - kaÃć…Ãs¾e Slađan.

Izbezumljeni otac potom je nebrojeno puta telefonom zvao mnoge osobe za koje je pretpostavljao da znaju neÃć…Ãs¡to o njegovoj ćerki, ali o Mariji nije niÃć…Ãs¡ta saznao, sve dok ga o njenoj smrti nije obavestila policija. On smatra da je za Marijinu smrt kriva i njena drugarica, za koju je znao da se drogira. U viÃć…Ãs¡e navrata je, kaÃć…Ãs¾e, ćerki govorio da se s njom ne druÃć…Ãs¾i.

Od druÃć…Ãs¾enja sa pomenutom maloletnicom Mariju je odvraćala i njena sestra od strica Ivana Anđelković.
- Telefonom mi je rekla da ide kod te drugarice, ali nakratko. Rekla sam joj da ću da je vratim ukoliko ode kod nje. Od namere sam odustala, jer me je Marija ubedila da će brzo da se vrati kući - kaÃć…Ãs¾e neuteÃć…Ãs¡na Ivana.

O smrti lepotice Marije Anđelković, koja se bavila manekenstvom i glumom, raspredaju se razne priče i tek ovih dana znaće se pod kojim okolnostima je i zbog čega izgubila Ãć…Ãs¾ivot u cvetu mladosti.

Izvor: kurir

Posted Image


#16 Aca

Aca

  Extra AR forumas/ica

 • Moderator
 • 8,432 posts
 • Gender:Male
 • Location:Arandjelovac

Posted 23 January 2007 - 06:33 PM

HICEM U DRUGA

MiloÃć…Ãs¡ S. (16) poginuo od metka koji mu je iz lovačke puÃć…Ãs¡ke, direktno u glavu, ispalio najbolji drug Đ. T.

NOVI SAD - Ãć…Ãs esnaestogodiÃć…Ãs¡nji MiloÃć…Ãs¡ S. iz Budisave kod Novog Sada poginuo je u nedelju uveče u dvoriÃć…Ãs¡noj kući svog prijatelja i vrÃć…Ãs¡njaka Đ. T. Mladić je pod za sada nepoznatim okolnostima pogođen u glavu iz lovačke puÃć…Ãs¡ke koju je, kako Kurir saznaje, legalno posedovao otac drugog maloletnika.

Prema prvim nezvaničnim informacijama bliskim policiji, Đ. T. je sinoć iz plakara na zatvorenoj terasi uzeo lovačku puÃć…Ãs¡ku svog očuha i, iz joÃć…Ãs¡ neutvrđenih razloga, uperio je ka MiloÃć…Ãs¡u i pucao mu u glavu. PuÃć…Ãs¡ku je ostavio kraj ubijenog druga u nameri da ubistvo prikaÃć…Ãs¾e kao samoubistvo. Đ. T. je kasnije slagao majku i očuha, po njihovom povratku kući, da je MiloÃć…Ãs¡ izvrÃć…Ãs¡io samoubistvo.

MiloÃć…Ãs¡ je oko deset sati uveče pogođen hicem direktno u glavu i preminuo je na licu mesta. Ãć…Ãs ta se sve tačno deÃć…Ãs¡avalo te večeri u kući u ulici DoÃć…Ãs¾e Đerđa 33, niko od Ãć…Ãs¡okiranih meÃć…Ãs¡tana Budisave ne zna. Prema prvim zvaničnim podacima, nekoliko sati nakon tragedije policija je privela Đ. T., ali s obzirom na to da su u pitanju maloletnici, zvaničnog saopÃć…Ãs¡tenja za sada nema.

- Bili su nerazdvojni godinama. VrÃć…Ãs¡njaci su i uvek su se dobro slagali. M. S. je te kobne večeri, kao i mnogo puta do tada, otiÃć…Ãs¡ao kod Đ. T., koji Ãć…Ãs¾ivi svega 200 metara dalje od njega. Kako su doÃć…Ãs¡li do puÃć…Ãs¡ke i da li je u pitanju nepaÃć…Ãs¾nja, niko ne zna - kaÃć…Ãs¾u komÃć…Ãs¡ije poginulog mladića koji su joÃć…Ãs¡ uvek u Ãć…Ãs¡oku zbog ove straÃć…Ãs¡ne tragedije.

Roditelji poginulog Ãć…Ãs¡esnaestogodiÃć…Ãs¡njaka su, kako kaÃć…Ãs¾u komÃć…Ãs¡ije, te večeri bili na slavi, a pored MiloÃć…Ãs¡a imaju i mlađu ćerku. U kući u kojoj se dogodila tragedija nema nikog, a prema saznanjima Kurira, Đ. T. je juče zadrÃć…Ãs¾an u policiji. Nakon kratkog uviđaja, koji je obavila samo lokalna policija, slučaj je tretiran kao samoubistvo.

Međutim, izvesni detalji upućivali su na to da se M. S. nije mogao sam tako fatalno raniti, te se kasnije ispostavilo da iza njegove smrti moÃć…Ãs¾da stoji neko drugi. Odmah je o tome obaveÃć…Ãs¡ten novosadski SUP i istraÃć…Ãs¾ni sudija je u toku jučeraÃć…Ãs¡njeg dana napravio uviđaj. Za sada se pretpostavlja da su se dvojica prijatelja igrala lovačkom puÃć…Ãs¡kom, ali detalj u čijim rukama se puÃć…Ãs¡ka tačno nalazila u momentu kada je M. S. pogođen joÃć…Ãs¡ uvek nije poznat policiji.


Izvor: kurir

Posted Image


#17 Aca

Aca

  Extra AR forumas/ica

 • Moderator
 • 8,432 posts
 • Gender:Male
 • Location:Arandjelovac

Posted 23 January 2007 - 06:38 PM

PIÃć…Ãs TOLJ U GLAVU

Vlasnici "MB gas oila" uz pomoć batinaÃć…Ãs¡a četiri sata drÃć…Ãs¾ali radnike zatočene i piÃć…Ãs¡toljima ih naterali da priznaju da su potkradali firmu

BEOGRAD - Osam radnika "MB gas oila" podneli su krivične prijave protiv dvojice gazda jer su ih oteli, maltretirali i piÃć…Ãs¡toljima im pretili da bi potpisali da su krivi za manjak u firmi! Prema njihovim rečima, Mile BreÃć…Ãs¾ančić i Bojan Kocić na prevaru su ih prekjuče odveli u skladiÃć…Ãs¡te u Padinskoj skeli, gde su ih uz pomoć sedmorice naoruÃć…Ãs¾anih muÃć…Ãs¡karaca drÃć…Ãs¾ali zatočene i maltretirali viÃć…Ãs¡e od četiri sata!

- Unajmili su batinaÃć…Ãs¡e koji su nas udarali, repetirali piÃć…Ãs¡tolje u glavu i pretili smrću nama i naÃć…Ãs¡im porodica. Terali su nas da potpiÃć…Ãs¡emo blanko papire koje će posle iskoristiti kao naÃć…Ãs¡a priznanja da smo oÃć…Ãs¡tetili firmu i da joj dugujemo novac - kaÃć…Ãs¾u uglas radnici Ivica Stojanović, Mirko Ãć…Ãs½ivković, Vladimir Georgijev, Ivan KupreÃć…Ãs¡anin, Milomir Đukanović, Zoran Sundać, Dobrivoje Konatar i Pero Beronja.


  BatinaÃć…Ãs¡i iz Pančeva

Radnici "MB gas oila" navode da su batinaÃć…Ãs¡i koje su njihove gazde unajmile doÃć…Ãs¡le dÃć…Ãs¾ipom "gran čiroki", registracije PA 438-46, zelene boje.
- Posle torture jedan od gazda priÃć…Ãs¡ao je dÃć…Ãs¾ipu i verovatno im platio, a potom dobacio svom ličnom telohranitelju da nas zadrÃć…Ãs¾e joÃć…Ãs¡ malo dok dÃć…Ãs¾ip ne ode. Verovatno da neko od nas ne bi pozvao policiju koja bi mogla da ih presretne i nađe im oruÃć…Ãs¾je - kaÃć…Ãs¾e Milomir Đukanović i dodaje da je sve vreme nedaleko od skladiÃć…Ãs¡ta stajao tast jednog od gazda koji je verovatno čuvao straÃć…Ãs¾u i trebalo da ih obavesti ako neko naiđe.
  
  
  

BreÃć…Ãs¾ančić i Kocić pozvali su ovu osmoricu radnika i rekli im da dođu u njihovo skladiÃć…Ãs¡te u Padinskoj skeli zbog navodne doobuke. U nedelju oko deset sati ujutru oni su doÃć…Ãs¡li u skladiÃć…Ãs¡te, a tamo su ih dočekala Ãć…Ãs¡estorica batinaÃć…Ãs¡a sa piÃć…Ãs¡toljima i jedan od njihovih gazda, koji je takođe imao piÃć…Ãs¡tolj zadenut za pojasom.

- Postrojili su nas i naredili da ugasimo mobilne telefone i da sve iz dÃć…Ãs¾epova stavimo u kese koje su nam dali. Onda su jednog po jednog pozivali da uđe u magacin. Unutra su bili BreÃć…Ãs¾ančić i Kocić sa dvojicom naoruÃć…Ãs¾anih muÃć…Ãs¡karaca, dok su ostali batinaÃć…Ãs¡i čuvali radnike koji su ostali napolju i naredili im da okrenu leđa kako ne bi gledali Ãć…Ãs¡ta se unutra deÃć…Ãs¡ava - kaÃć…Ãs¾u ovi radnici.

Oni objaÃć…Ãs¡njavaju da su gazde gas prodavali i na crno i da je sporni manjak verovatno tako nastao. U skladiÃć…Ãs¡tu su ih terali da potpiÃć…Ãs¡u priznanja da su oni potkradali firmu.
- Unutra su nas udarali i pretili da će da nas stave u gepek i da će nas pojesti mrak. Konatara su terali da klekne, a kada nije hteo, Ãć…Ãs¡utirali su ga, zavrtali mu ruku i repetirali piÃć…Ãs¡tolj u glavu. Đukanovića su terali da gazdi ljubi patike i govorili mu da je đubre. Tek posle torture, unutra je ulazio neki advokat koji nam je davao da potpiÃć…Ãs¡emo navodna priznanja - pričaju radnici.

Novinari Kurira juče nisu uspeli da dobiju komentar do vlasnika "MB gas oila", koji su bili van firme. Sekretarica s kojom smo razgovarali rekla da će svoje direktore obavestiti o svemu, ali se do zaključenja ovog broja oni nisu javiljali.

Izvor: kurir

Posted Image


#18 Aca

Aca

  Extra AR forumas/ica

 • Moderator
 • 8,432 posts
 • Gender:Male
 • Location:Arandjelovac

Posted 23 January 2007 - 06:43 PM

NADRLJAO ZBOG PREZIMENA

Vojislav Dakić na sudu zbog dela koje je počinio kriminalac prezimenjak

BEOGRAD - Penzionisani radnik MUP Srbije Vojislav Dakić (55) ni kriv ni duÃć…Ãs¾an naÃć…Ãs¡ao se pre dve nedelje na udaru zakona, samo zato Ãć…Ãs¡to ima isto prezime kao i kriminalac koga juri Peti opÃć…Ãs¡tinski sud u Beogradu! Nevolje ovog penzionisanog policajca, priča Dakić za Kurir, počele su polovinom proÃć…Ãs¡le godine kada su na adresu njegovog stana u Mirijevu počeli da pristiÃć…Ãs¾u sudski pozivi.

Međutim, sve preporučene poÃć…Ãs¡iljke bile su adresirane na izvesnog DragiÃć…Ãs¡u Dakića, koji ovom penzioneru niti je rođak, niti poznanik!
- UopÃć…Ãs¡te ne znam ko je taj čovek, ali već pola godine dobijam sudske pozive na njegovo ime, a na moju adresu. Ne znam čak ni o čemu se radi. PoÃć…Ãs¡iljke ne mogu da podignem u poÃć…Ãs¡ti, jer su na njegovo ime. Međutim, kad sam odlučio da odem do suda i obavestim ih da taj čovek nema veze ni sa mnom, ni sa mojom porodicom, pa čak ni sa zgradom u kojoj Ãć…Ãs¾ivim, doÃć…Ãs¾iveo sam Ãć…Ãs¡ok i torturu - priča Dakić.

On kaÃć…Ãs¾e da je otiÃć…Ãs¡ao kod sudije Tatjane Petrović, koja vodi predmet protiv njegovog prezimenjaka, ali ona je počela da viče na njega:
- Pitam je zaÃć…Ãs¡to Ãć…Ãs¡alje pozive na moju adresu za čoveka koji nema veze sa mnom, a sudija počinje da viče: "Stani! Sedi! Ćuti!" Pozvala je čak i sudsko obezbeđenje, a onda me kaznila sa 30.000 dinara, valjda zato Ãć…Ãs¡to sam hteo da pomognem sudu da nađe čoveka koga traÃć…Ãs¾i - ogorčeno priča Dakić.

Njegova agonija u sudnici trajala je pola sata:
- Sudija je vikala na mene da moram da joj pronađem tog Dakića. Posle ove golgote kajem se Ãć…Ãs¡to sam uopÃć…Ãs¡te iÃć…Ãs¡ao u sud. Imao sam nameru da pomognem sudu da pronađe tog čoveka, a doÃć…Ãs¾iveo sam da me bahata sudija tretira kao kriminalca, mene, čoveka koji se 30 godina borio protiv kriminala - ogorčeno zaključuje Dakić i najavljuje da će se zbog toga obratiti i predsedniku Petog suda i Ministarstvu pravde.

Izvor: kurir

OTELI NOVAC I AUTO

BEOGRAD - Trojica zasad neidentifikovanih muÃć…Ãs¡karaca oteli su juče od dvojice radnika preduzeća "Biznis" veću sumu novca i "golf", kojim su prevoÃć…Ãs¾ene pare! Tokom pljačke, razbojnici su pucali, ali, srećom, u napadu nema povređenih. RazbojniÃć…Ãs¡tvo se dogodilo oko 12.20, u ulici Vidikovački venac kod broja 90-d. Ukradeni auto kasnije je pronađen, a policija radi na ovom slučaju. Nekoliko sati ranije, u 07.15, U Batajnici, u menjačnici "Global", dvojica zasad nepoznatih napadača su, uz pretnju piÃć…Ãs¡toljem, od radnice oteli oko 300.000 dinara.Izvor: kurir

Posted Image


#19 Aca

Aca

  Extra AR forumas/ica

 • Moderator
 • 8,432 posts
 • Gender:Male
 • Location:Arandjelovac

Posted 23 January 2007 - 08:35 PM

TETKICA PANDUR

Čistačica MUP Srbije Vesna Ãć…Ãs . predstavila se kao inspektor i uzela mito od 23.000 dinara

BEOGRAD - Vesna Ãć…Ãs . (36), zaposlena kao čistačica u MUP Srbije, osumnjičena je da se laÃć…Ãs¾no predstavljala kao inspektorka policije, zaposlena u stanici "Bezbednost" na Ãć…Ãs½elezničkoj stanici u Beogradu! Međutim, tokom istrage koju je MUP pokrenuo protiv ove "tetkice", Vesna se branila tvrdnjom da je slučaj samo splet neobičnih okolnosti!

Naime, ispričala je Vesna svojim kolegama, krajem septembra 2006. godine, mobilnim telefonom je pozvao prijatelj i zamolio da pomogne njegovom poznaniku. Pristala je i zakazala im sastanak na Ãć…Ãs¾elezničkoj stanici. R. M. je Vesni, koja tvrdi da mu i nije rekla Ãć…Ãs¡ta zapravo radi jer je nije ni pitao, prepričao nedaću koja ga je snaÃć…Ãs¡la.

Naime, jadao se R. M., pre izvesnog vremena policajci iz stanice u Belom Potoku oduzeli su mu automobil. Kad je ispričao svoju muku, M. R. je pitao moÃć…Ãs¾e li ona da mu pomogne da reÃć…Ãs¡i taj problem. SasluÃć…Ãs¡avÃć…Ãs¡i ga paÃć…Ãs¾ljivo, Vesna je pozvala R. M. u kancelariju, jer, ipak je reč o ozbiljnoj stvari! Iz dÃć…Ãs¾epa je izvadila sveÃć…Ãs¾anj ključeva i poznanike uvela u kancelariju.

Trenutak Vesninog nonÃć…Ãs¡alantnog otključavanja policijske kancelarije izgleda da je bio presudan kod M. R., kome ni u snu ne bi moglo da padne napamet da je ona čistačica. Bio je ubeđen da je inspektorka, i to, verovatno, neka jača, kad radi u tako vaÃć…Ãs¾noj policijskoj stanici! Čak joj je ćuÃć…Ãs¡nuo i 23.000 dinara da joj se nađe dok bude reÃć…Ãs¡avala njegov problem.

I, Vesna je novce stavila u dÃć…Ãs¾ep, uz obećanje da će videti Ãć…Ãs¡ta njeni ljudi mogu da učine. M. R. je rekao da će je, ako mu "zavrÃć…Ãs¡i to", i dodatno nagraditi. Palo je srdačno rukovanje i svako je otiÃć…Ãs¡ao svojim putem. Putevi ove trojke ponovo su se ukrstili posle nekoliko meseci, ali, ovaj put, pred pravim inspektorima, Naime, vreme je prolazilo, a niti je policija M. R. vraćala auto, niti mu se inspektorka viÃć…Ãs¡e javljala na telefon.

Posumnjao je da je namagarčen i slučaj prijavio policiji. Tek tada je saznao da je Vesnina jedina veza s policijom i kancelarijom na Ãć…Ãs¡tajgi u kojoj je odrÃć…Ãs¾an njihov vaÃć…Ãs¾an sastanak - samo metla. Vesna se, međutim, brani da je pare od M. R. uzela da bi njima "podmazala" svoje poznanike - prave policajce.

Izvor: kurir

Posted Image


#20 Aca

Aca

  Extra AR forumas/ica

 • Moderator
 • 8,432 posts
 • Gender:Male
 • Location:Arandjelovac

Posted 23 January 2007 - 08:56 PM

SUPRUGU UDARAO SEKIROM U GLAVU

SOMBOR - OdÃć…Ãs¾ake je potresla porodična tragedija kakva već dugo nije zabeleÃć…Ãs¾ena u ovom gradu. Posle svađe između radnika Dragana Lukača (53) i njegove nevenčane supruge Mirjane Petrović (36), u kući Petrovića, u ulici Ãć…Ãs¡kolska 30, Lukač je uÃć…Ãs¡icom sekire tri puta udario Petrovićevu po glavi, a zatim, misleći da ju je ubio, otiÃć…Ãs¡ao u stanicu policije u OdÃć…Ãs¾acima i prijavio ubistvo.

Lukač i Mirjana prethodno su se posvađali. Petrovićeva je u jednom trenutku dograbila testeru i pokuÃć…Ãs¡ala njome da udari supruga, ali joj je Dragan uzvratio i sekirom je udario u glavu. Po reÃć…Ãs¡enju istraÃć…Ãs¾nog sudije OkruÃć…Ãs¾nog suda u Somboru, Lukač je pritvoren, a istraga je otvorena zbog pokuÃć…Ãs¡aja ubistva. S povredama opasnim po Ãć…Ãs¾ivot, Petrovićeva je najpre prebačena u somborsku bolnicu, a zatim u Klinički centar u Novom Sadu, gde se lekari bore za njen Ãć…Ãs¾ivot


Izvor: kurir

Posted Image

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users