Dobrodošli na Arandjelovcani Forum - Arandjelovac
![]() |
Kao registrovan korisnik možete:
Ukoliko imate problema sa pristupom molimo vas obratite nam se na mail info@arandjelovcani.com |
| Guest Message © 2012 DevFuse | |
Symbian Vs Windows
Posted 10 April 2006 - 03:17 PM
dARco, on Apr 10 2006, 12:36 PM, said:
Ja koristio Symbian ali presao na Windows mobile. Ranije je mana Win mobile bila u tome sto nije bilo puno software-a (besplatnog) ali sada ga ima na sve strane. Iskreno mislim da i jedan i drugi imaju svoje prednosti. Po meni bolji Win mada sigurno ima puno njih koji misle drugacije. Ma vazno je da je smartphone.
Posted 12 April 2006 - 02:03 PM
gordon, on Apr 10 2006, 05:22 PM, said:
Ma nebitno dal ima vishe ili ne, jedno je sigurno Symbian je sigurniji 10 puta od Win-a. Na telefonu mi je Win pucao 2 puta mesechno pa sam morao da ga flash-ujem ali za Sym nisam josh chuo da je nekom vrisnuo!!!
Ali u svakom slichaju vishe volim Win... makar shto je lepshi. Uostalom to je telefon (Sprava za obavljanje razgovora) a ne komp!!!
Edited by Takovac, 12 April 2006 - 02:05 PM.
Posted 17 November 2006 - 12:45 PM
Symbian-ov API je ekstra dobar!
Bojim se da je ova anketa gubljenje vremena jer, bez uvrede, ljudi koji ucestvuju nisu kompetentni da sude o ova dva operativna sistema.
Da jos malo "poduprem" svoju hipotezu - ima li iko ovde ko poseduje bilo kakvo akademsko znanje o operativnim sistemima (recimo neko ko je na Elektrotehnickom Fakultetu slusao relevantne kurseve?). Iskreno, cisto sumnjam.
Dakle, ova rasprava je vise tipa "sta mi je lepse za oko", "koji OS volim" itd... S obzirom da nas narod nije jos uvek cuo za neki drugi OS osim Windows-a nije ni cudo da Windows vodi. A da mobilni telefoni nisu popularni, ne bi niko ni znao za Symbian!
Posted 17 November 2006 - 01:04 PM
Bez uvrede i tebi ali mislim da su svi korisnici pomenutih operativnih sistema dovoljno kompetentni da daju svoj licni sud!!!
Slusao sam je nesto ,ali to i nije toliko bitno jer kao sto i sam mozes videti pitanje u anketi je "koji vise gotivite???" tako da je upuceno "obicnim"korisnicima, a ne programerima i sl. koji ce dati svoj sud o tome koji OS je kvalitetnije i bolje resenje!!
Tako da si skoro upravu za ovo:
Dakle anketom se vise moze saznati o popularnosti OS-a i misljenju obicnih korisnika..
Mozes i ti npr. dati svoj sud koji ti je automobil kvalitetniji,bolji a ne znas npr. nista o tehnologiji izrade,zar ne??
Posted 17 November 2006 - 01:51 PM
Dejan Lekic, on Nov 17 2006, 11:45 AM, said:
Symbian-ov API je ekstra dobar!
Bojim se da je ova anketa gubljenje vremena jer, bez uvrede, ljudi koji ucestvuju nisu kompetentni da sude o ova dva operativna sistema.
Da jos malo "poduprem" svoju hipotezu - ima li iko ovde ko poseduje bilo kakvo akademsko znanje o operativnim sistemima (recimo neko ko je na Elektrotehnickom Fakultetu slusao relevantne kurseve?). Iskreno, cisto sumnjam.
Dakle, ova rasprava je vise tipa "sta mi je lepse za oko", "koji OS volim" itd... S obzirom da nas narod nije jos uvek cuo za neki drugi OS osim Windows-a nije ni cudo da Windows vodi. A da mobilni telefoni nisu popularni, ne bi niko ni znao za Symbian!
Mozda bi najbolje bilo da svi predjemo sa windows mobile-a na symbian i sa windows-a na linux i tada bi svi bili pametni i kompetentni za bilo kakvu raspravu...... medjutim mislim da tada nikakvih rasprava nebi ni bilo jer bi svi imali isto misljenje. Bez uvrede ali ni ti ni phh niste naveli konkretne primere koje idu u korist jednog ili drugog OS-a. To mi sve lici na konstatacije tipa "to je bolje jer ja to koristim..."
Posted 17 November 2006 - 05:12 PM
Posted 18 November 2006 - 05:04 AM
Ja sam itekako kompetentan da dajem sud o oba, a pogotovo da dajem sud o tome koji je laksi/tezi za razvoj softvera, jer je moja uza specijalnost "multiplatform software development" i prirodno da sam razvijao softver za obe platforme.
Autor ankete je trebalo da precizira sta se zeli postici pitanjem "Symbian ili Windows Mobile". Ja sam pitanju i odgovoru pristupio iz svojeg ugla, neko je lupio da je Windows Mobile bolji od Symbian-a kad je u pitanju razvoj softvera, sto ne moze da prodje bez kritike.
Posted 02 February 2010 - 12:21 AM
zikson, on 01 February 2010 - 11:50 PM, said:
Sta ti bi, covece?
Pa nije bas puko, ali je ostao zatucan.
Nema na cemu da se dokaze.
Mislim da sam negde procitao da ga je kupila Nokia, i jos neke "kerefeke".
Dugo su mutavi pricali.
Zatvarali oci, prespavali noci
Sad kasno je.
I doci ce dan....
Posted 02 February 2010 - 01:21 PM

Current setup:
Yaesu FT-450AT with 100W
Ant: Hy Gain TH6DXX
Windom Multi-Band
Delta-Loop 20m
DC:Laffayete PS-300V 30A
Chopy Electronic Keyer
Posted 02 February 2010 - 03:54 PM
MilosM, on 02 February 2010 - 01:21 PM, said:
Mislim da si malo preterao. Svi znamo sta je symba, i na cemu radi.
Nisam video ni jedan Android na nazovi "obicnom fonu".
Windows sam video i radi uzas. Trazi svega.
Dugo su mutavi pricali.
Zatvarali oci, prespavali noci
Sad kasno je.
I doci ce dan....
Posted 02 February 2010 - 05:03 PM
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Sign In
Create Account