Jump to content

Dobrodošli na Arandjelovcani Forum - Arandjelovac

Dobrodošli na Arandjelovcani Forum - Arandjelovac, kao i većina online zajednica morate se registrovati kako bi ste pristupiti svim blagodetima sajta. Registracija je jednostavna i zahteva samo osnovne podatke. Možete se registrovati preko linka Register ili se ulogovati ukoliko već imate nalog Sign In.

Kao registrovan korisnik možete:

• Pokretati nove teme i odgovarati na postojeće
  • Se pretplatiti na teme i dobijati automatska obaveštenja na email
  • Dodati događaje u kalendar dešavanja
  • Napraviti vaš profil i upoznati nove ljude
  • Prilagoditi sajt vašim potrebama

Ukoliko imate problema sa pristupom molimo vas obratite nam se na mail info@arandjelovcani.com
Guest Message © 2012 DevFuse

Vojska

381 replies to this topic

Poll: Vojska

Redovno ili civilno sluzenje vojnog roka?

You cannot see the results of the poll until you have voted. Please login and cast your vote to see the results of this poll.
Vote Guests cannot vote

#21 konan_slaven

Aktivni član

• Members
  • PipPipPip
  • 128 posts
  • Interests:sport, posebno rukomet

Posted 11 May 2006 - 07:45 PM

ja mislim da je redovno bolje bar po meni ipak to je neka vrsta tradicije...mislim ono ispracaj i tako to....
:ph34r: :ph34r: :ph34r: :ph34r:
UZIVAJTE U ZIVOTU DA SE POSLE NEBI KAJALI

#22 GoRDon

Extra AR forumas/ica

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,611 posts

Posted 12 July 2006 - 04:43 PM

View Postkonan_slaven, on May 11 2006, 08:45 PM, said:

ja mislim da je redovno bolje bar po meni ipak to je neka vrsta tradicije...mislim ono ispracaj i tako to....

Mislim da se ne radi o tradiciji vec o jednom iskustvu koje neces na drugi nacin doziveti, a i po nesto moze da se nauci. :ay:

#23 Miroslav Ilic

Aktivni član

• Members
  • PipPipPip
  • 144 posts

Posted 12 September 2006 - 04:04 PM

View Postkonan_slaven, on May 11 2006, 07:45 PM, said:

koji bre ispracaj kakva tradicija dodje ti rodbina koju ne poznajes i drustvo da se nalize pa posle odes u neku zabit da te jebu neki ludaci,ma mnogo je to dobro

Edited by Miroslav Ilic, 12 September 2006 - 04:05 PM.

Posted Image

#24 frale

Aktivni član

• Members
  • PipPipPip
  • 104 posts

Posted 12 September 2006 - 04:37 PM

View Postivankljajic, on Apr 16 2006, 01:51 AM, said:

Civilna je zakon.Sluzio sam u Elki kao magacioner.
To brate civilna je zakon,i ja sam sluzio u Elci ali u elektro radionici.

Respect za Miroslavljev odgovor

Edited by frale, 12 September 2006 - 04:39 PM.

#25 neverland

Aktivni član

• Members
  • PipPipPip
  • 178 posts

Posted 12 September 2006 - 07:00 PM

View PostTakovac, on Mar 12 2006, 02:26 AM, said:

Pa naravno redovno majku mu ako smo mushkarci pa nemamo dzabe kitu medju nogama!!!

apsolutno se slazem sa ovim misljenjem!
nemate je valjda za dzabe!

Edited by neverland, 12 September 2006 - 07:01 PM.

#26 GoRDon

Extra AR forumas/ica

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,611 posts

Posted 12 September 2006 - 09:49 PM

Ko nije sluzio redovnu vojsku nema jedno veliko iskustvo u zivotu. Treba to preziveti ali je i jedno veliko smaranje. Ko voli nek izvoli.

#27 dynamic

Extra AR forumas/ica

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,258 posts

Posted 12 September 2006 - 11:38 PM

Redovno kao pravi muskarac
NeVeR WaLk AlOnE! DaNgEr iS eVeRy way!

#28 chrome

Aktivni član

• Members
  • PipPipPip
  • 189 posts

Posted 13 September 2006 - 02:25 PM

Ja stvarno neznam zasto se podize ovolika prasina oko ovako nevazne i nebitne
teme kao sto je sluzenje vojnog roka.Moj glas neide ni za civilno ni za redovno sluzenje,moje misljenje je da vojsku treba izbegnuti na svaki
moguci nacin jer je to najveca glupost koju je covek ikada smislio.
Malo sam stariji od vas vecine,vojni rok sam sluzio 91.92.u Hrvatskoj i sa tek napunjenih 18 godina proveo nekih 10meseci na ratistu(Varazdin,Knin,Benkovac,Zadar..).
Zarobljen kod Zadra,bio dva meseca u logoru,razmenjen i vracen kuci.
Zakacio me i produzatak od tri meseca(ukupno sluzio 15 meseci).
Verujte mi da mi to iskustvo nikako nije pomoglo u sazrevanju i odrastanju kao sto razmislja Neverland,ne napreduje se ni fizicki a jos manje psihicki.
Moj klinac je sada drugi razred,nadam se da ce sluzenje vojnog roka za desetak godina biti ukinuto!

#29 Boza

Wanted

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,884 posts
  • Interests:...

Posted 13 September 2006 - 02:58 PM

View Postchrome, on Sep 13 2006, 03:25 PM, said:

Moj klinac je sada drugi razred,nadam se da ce sluzenje vojnog roka za desetak godina biti ukinuto!

Trebalo bi da se ukine do 2010 godine tako da je tvoj klinac sigurno nece sluziti.
THE MOST WANTED AFTER PARTY.

#30 neverland

Aktivni član

• Members
  • PipPipPip
  • 178 posts

Posted 13 September 2006 - 03:45 PM

pa mozda ste i u pravu,
koji ce nam sada i vojska i vojnici...
put vodi pravo ka totalnom izjednacavanju polova!
ko zna zasto je to dobro!

#31 Zulum

Aktivni član

• Members
  • PipPipPip
  • 136 posts

Posted 13 September 2006 - 05:42 PM

Slažem se sa Chrome-om. Naša vojska, ovakva kakva je sada, je (po meni) jedno veliko sranje i teško gubljenje vremena. Apsolutno ništa pametno nisam naučio u vojsci, osim možda vršenja velike nužde na poljančetu uz minimalni utrošak toalet papira (od čega kasnije možeš da dobiješ vodu u kolenima) :D :D . Ali ozbiljno, u sećanju su mi ostali samo par likova sa kojima sam se družio (i danas povremeno čujem) i gomila debila koje sam upoznao. Ovde pod debilima uglavnom podrazumevam rukovodeći kadar i par balvana iz moje klase :) . Definitivno jedno neprijatno iskustvo i 9 meseci koje sam mogao mnogo produktivnije da utrošim. IMHO budućnost je profesionalna vojska, pa ko voli nek izvoli...
---------------------------------------------

http://www.mbelectronic.rs

#32 mikicaS

Stalni posetilac

• Members
  • PipPipPipPip
  • 409 posts
  • Interests:Sve sto je dzabe

Posted 13 September 2006 - 10:50 PM

Amin!!!!

#33 chutinac

Aktivni član

• Members
  • PipPipPip
  • 66 posts

Posted 14 September 2006 - 08:26 PM

Ko nije sluzio vojsku je CKAPI i to ce ostati do kraja zivota mene je okacio zadnji rat pa sta?Prosao sam pola Srbije od Sente preko Nisa,Cuprije,Paracina,Krusevca,Barbatovaca,Krivog vira,Straze, Mirnicka reka,Cepura,Kursumlije,Prokuplja itd.,bio sam i pocasna straza na nekim sahranam od kojih bi vam se digla kosa na glavi 25 dana se nisam izuo i presvukao uniformu ,spavao sam u punoj ratnoj opremi po podrumima,autobusima na livadama, preko 100 dana sam spavao u satoru i isto toliko sam proveo na strazi i sta?u vojsci skrenu samo mentalno nestabilne osobe koje su stvari CKEPI istina je da je to veliko gubljenje vremena ali se i ne slazem da su odredjeni mogli da budu "produktivniji" ako sam u tom trenutku trebao da dam svoj zivot da bi se sutra moje sestre i sestrici setali slobodno po parku onda bi to bilo tako i nikako drugacije svi vi pederi koji vojsku izbegavate civilno ste u stvari slabici i mamine maze i treba da idete na balet a ne da pricate o produktivnosti,prijatelstvo koje se stekne u vojsci je najvece i najace na svetu jos ako je za vreme rata onda je to prijateljstvo koje samo neki od vas mogu da znaju vojska je jedan veliki korak u sazrevanju coveka koji u normalnom zivotu ne moze da se napravi i ne moze da se iskusi u internatu sa drugih 10 muskaraca u sobi tu mozes da iskusis samo kako da budes topli brat a ako mislite da lupetam kazite mi koliko vojnika izadje iz vojske sa cinom POTPORUCNIKA??!(doduse unapredjenja su za vreme rata a ne u mirnodopskim uslovima)

#34 neverland

Aktivni član

• Members
  • PipPipPip
  • 178 posts

Posted 14 September 2006 - 09:28 PM

View Postchutinac, on Sep 14 2006, 09:26 PM, said:

Ko nije sluzio vojsku je CKAPI i to ce ostati do kraja zivota mene je okacio zadnji rat pa sta?Prosao sam pola Srbije od Sente preko Nisa,Cuprije,Paracina,Krusevca,Barbatovaca,Krivog vira,Straze, Mirnicka reka,Cepura,Kursumlije,Prokuplja itd.,bio sam i pocasna straza na nekim sahranam od kojih bi vam se digla kosa na glavi 25 dana se nisam izuo i presvukao uniformu ,spavao sam u punoj ratnoj opremi po podrumima,autobusima na livadama, preko 100 dana sam spavao u satoru i isto toliko sam proveo na strazi i sta?u vojsci skrenu samo mentalno nestabilne osobe koje su stvari CKEPI istina je da je to veliko gubljenje vremena ali se i ne slazem da su odredjeni mogli da budu "produktivniji" ako sam u tom trenutku trebao da dam svoj zivot da bi se sutra moje sestre i sestrici setali slobodno po parku onda bi to bilo tako i nikako drugacije svi vi pederi koji vojsku izbegavate civilno ste u stvari slabici i mamine maze i treba da idete na balet a ne da pricate o produktivnosti,prijatelstvo koje se stekne u vojsci je najvece i najace na svetu jos ako je za vreme rata onda je to prijateljstvo koje samo neki od vas mogu da znaju vojska je jedan veliki korak u sazrevanju coveka koji u normalnom zivotu ne moze da se napravi i ne moze da se iskusi u internatu sa drugih 10 muskaraca u sobi tu mozes da iskusis samo kako da budes topli brat a ako mislite da lupetam kazite mi koliko vojnika izadje iz vojske sa cinom POTPORUCNIKA??!(doduse unapredjenja su za vreme rata a ne u mirnodopskim uslovima)

najzad neko musko!
:bi: :bi: :bi:

#35 Djedo

Prolaznik

• Members
  • Pip
  • 8 posts

Posted 15 September 2006 - 12:24 PM

Zavisi od mnogo stvari,ja sam bio 3 meseca u Nisu i onda sam presao na civilno u Dom Zdravlja,je.. ga imam dvoje dece a privatno stanujem zena nije radila itd. nisam imao kintu ni za cigare a o putu kuci da i ne govorim,a moj veseli kapetan me je terao svaki petak ujutro kuci i vracao sam se do poned. u ponoc. Nama Srbima nije u tradiciji da budemo "kokosari" ali u zadnjih 15 god. sve smo ratove izgubili,mnogi su ostali bez clanova porodice kao ja, tako da i vojska nije stop je nekad bila

#36 Aca

Extra AR forumas/ica

• Moderator
  • 8,432 posts

Posted 25 September 2006 - 01:35 PM

Kome je do vojske i do puske neka ide slobodno srecno mu bilo. Ja nisam sluzio vojni rok i nemam nameru da ga sluzim. Ovo danas nije vojska vec leglo lopova i kriminalaca cim nesto saznas o mutnim poslovima odma te ubiju i nikom nista,to znam provereno. Pola familije sam izgubio zbog te vojske oca,brata,dedu...jedini razlog zbog koga bih otisao u vojsku je taj kad mi daju pusku da pobegnem i poubijam ova govna politicare koji su se prodali za male pare i rasturaju nasu zemlju kako hoce i ja za njih da sluzim vojsku ne pada mi napamet ja zaobg njih da stavljam glavu u torbu nisam lud,stavio bih ja nju u torbu kad bih znao da ce se nesto promeniti na bolje ali od tog posla nema nista! :(
Posted Image

#37 Trki

friend from BiH

• Members
  • PipPipPip
  • 235 posts
  • Interests:Skola i samo skola<br />Ma salim se, zgodne devojke+pametne<br />Istorija,geografija, <br />matematika.<br />Automobili,nakit,pistolji i sport

Posted 25 September 2006 - 05:26 PM

View PostAca, on Sep 25 2006, 02:35 PM, said:

Ovo danas nije vojska vec leglo lopova i kriminalaca cim nesto saznas o mutnim poslovima odma te ubiju i nikom nista,jedini razlog zbog koga bih otisao u vojsku je taj kad mi daju pusku da pobegnem i poubijam ova govna politicare koji su se prodali za male pare i rasturaju nasu zemlju kako hoce i ja za njih da sluzim vojsku ne pada mi napamet ja zaobg njih da stavljam glavu u torbu nisam lud

Pa Milosevic je prodao Republiku Srpsku Krajinu. Za vreme rata u Bosni, narod je ginuo za neku cuku, da bi kasnije, dobili naredjenje od vrhovnog komadanta da se povuku (neko je dobijao pare za to).
Najbolji primer da se u ratu profitiralo je autonomna pokrajina Fikreta Abdica (grad Bihac i okolina).
Ovu pokrajinu Srpska vojska nikad nije napadala. A njene granice je kontrolisao JSO zbog trgovine i profita

DOK JE NAROD GINUO ZA NEKE IDEALE I SLOBODU, POLITICARI SU PROFITIRALI !
I DANAS IMAMO PORODICE POGINULI BORACA, RATNE INVALIDE, ISELJENE I RASELENJE NA PRETEK,
DOK SU NEKI POSTALI MILIONERI !

Edited by Trki, 25 September 2006 - 05:27 PM.

#38 Lekler

Super Član

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 985 posts
  • Interests:...

Posted 27 September 2006 - 12:46 PM

Rado ide Srbin u vojnike,dva ga vuku a troica tuku! :D

#39 Ivica N

Stalni posetilac

• Members
  • PipPipPipPip
  • 308 posts

Posted 21 October 2006 - 12:24 PM

Ja sam za redovno.....ali ce da ukinu...

#40 corpsster

Član

• Members
  • PipPip
  • 11 posts

Posted 23 October 2006 - 09:07 PM

Za redovnu uvek. Na muci se poznaju junaci.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users