Jump to content

Dobrodošli na Arandjelovcani Forum - Arandjelovac

Dobrodošli na Arandjelovcani Forum - Arandjelovac, kao i većina online zajednica morate se registrovati kako bi ste pristupiti svim blagodetima sajta. Registracija je jednostavna i zahteva samo osnovne podatke. Možete se registrovati preko linka Register ili se ulogovati ukoliko već imate nalog Sign In.

Kao registrovan korisnik možete:

• Pokretati nove teme i odgovarati na postojeće
  • Se pretplatiti na teme i dobijati automatska obaveštenja na email
  • Dodati događaje u kalendar dešavanja
  • Napraviti vaš profil i upoznati nove ljude
  • Prilagoditi sajt vašim potrebama

Ukoliko imate problema sa pristupom molimo vas obratite nam se na mail info@arandjelovcani.com
Guest Message © 2012 DevFuse

Koliko Je Mocna Muzika?

• You cannot reply to this topic
79 replies to this topic

#1 sajber gedza

Aktivni član

• Members
  • PipPipPip
  • 201 posts

Posted 13 August 2008 - 11:42 PM

"Ako zelite da znate u kom pravcu jedna kultura ide slusajte njenu muziku"

Muzika nije samo zabava,ona je,pre svega,nacin zivota.Za menjanje ljudskog ponasanja i obicaja ne postoji nista bolje od muzike,nista efektnije ne utice na nase raspolozenje.Moze li se logickim recima izraziti efekat koji muzika na nas ima? Svi veliki i slavni ljudi kroz istoriju slozili su se da muzika ima moc i da ta moc moze biti upotrebljena za dobro i za zlo:"Muzika je cudnovato suptilna umetnost sa bezbrojnim varijantama emocionalnih konotacija.Sacinjena je od mnogih sastojaka,i shodno proporcijama ovih komponenata,moze da blazi ili okrepljuje,da oplemenjuje ili da vulgarizuje,da je filosofska ili orgijasticka.Ima moci za zlo kao i za dobro."
Najgnusnija laz koja se u Srbiji pojavila kada je muzika u pitanju zove se turbo-folk...Najsuroviji disko ritmovi,najvulgarnije turske melodije,najprovokativniji koncerti i TV-nastupi,reci pesama pune duhovne lazi i smrti,kao da su kompozicije samog satane...Npr. "Ako ima pakla ja cu tamo biti,sa djavolom crnim kolo cu voditi.Kolovodja djavo,a na kecu ja,sudbina se moja od rodjenja zna..."

#2 silverrush

Jelly For The Babies

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,392 posts
  • Interests:Music, Basketball

Posted 13 August 2008 - 11:46 PM

View Postsilverrush, on Dec 11 2007, 02:23 PM, said:

danas sam slusao pesmu Dj Tiesto ft. Christian Burns - In The Dark (Dirty South Remix) i ponavjlao je od Arandjelovca do Bg-a......text pesme me mnogo raspilavio,a i melodija u pocetku,jer me mnogo podseca na trenutnu situaciju u kojoj se nalazim......usao sam u 31 i krenuo kucji da ostavim tasnu jer sam zurio na posao......u tom trenutku mi je u glavi sevnulo "TOGETHER IN THE DARK"....to me je toliko pogodilo pa sam poceo da placem.....suzdrzavao sam se jer je bilo ljudi u prevozu.....ali kada sam izasao napolje toliko me zaabolelo da sam cjutao sve do ulaska u stan....seo sam na fotelju...stavio ruke na celo i pokusavao da uhvatim dah......nije vredelo....dok sam pisao sms suze su mazale ekran pa nisam mogao ni da procitam sta kuckam......nikada do tada nisam znao da mogu da budem toliki emotivac ili "tolika piiii" ali jbg.....samo je krenulo.......
evo sad sedim za kompom....tehnicari lete oko mene i traze ali ne dam...moram napisati ovo....nije mi lako.....

izvinjavam se moderatorima i svim ostalima ako sam otisao u offtopic bilo je jace od mene.........

dakle..... Dj Tiesto ft. Christian Burns - In The Dark (Dirty South Remix)

ne smem vise da je slusam.......... :no000000:

eto toliko....
take it easy....it's all right...my eyes are open but im lazy to stay...lazy to go...let's get together on the floor :)

#3 VisualDemon

Extra AR forumas/ica

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,974 posts

Posted 14 August 2008 - 10:53 AM

Veoma mocna...
Posted ImagePosted Image
Posted ImagePosted Image
Posted ImagePosted Image
Posted ImagePosted Image

#4 Lincoln Burrows

Droid Freelancer

• Global Moderators
  • 2,865 posts

Posted 14 August 2008 - 12:29 PM

Neverovatno mocna.

Otkako slusam Richarda Cheese-a,vise ne idem kod psihijatra :lol:
Nobody is perfect.....but I'm pretty fuck'n close!
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted Image

Posted Image

Posted Image
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MSI EX620X: C2D P7350 /4GB RAM/ATI HD 3470/250GB Sata II/ running on Windows 7 Ultimate by Zikson/MilosM

#5 miss InDePeNdEnT

Prolaznik

• Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 14 August 2008 - 12:44 PM

View PostLincoln Burrows, on Aug 14 2008, 12:29 PM, said:

Neverovatno mocna.
Otkako slusam Richarda Cheese-a,vise ne idem kod psihijatra :lol:

Pretpostavljam da je u pitanju duhovna muzika....:D

#6 miss InDePeNdEnT

Prolaznik

• Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 14 August 2008 - 12:51 PM

View Postsilverrush, on Aug 13 2008, 11:46 PM, said:

eto toliko....

Bas si slikovito preneo emociju...Naveo si me da evociram neke uspomene...Ne zaboravlja se ono sto te obelezi zauvek...

#7 sajber gedza

Aktivni član

• Members
  • PipPipPip
  • 201 posts

Posted 14 August 2008 - 12:56 PM

Mislim da miss.Independent krade moje izjave,sedi ovde i kuca pod svojim nick-om moje misli...tako je to kad se nema para za dva racunara...

#8 Lincoln Burrows

Droid Freelancer

• Global Moderators
  • 2,865 posts

Posted 14 August 2008 - 02:29 PM

View Postmiss InDePeNdEnT, on Aug 14 2008, 01:44 PM, said:

Pretpostavljam da je u pitanju duhovna muzika....:D

Ne,u pitanju su lounge/swing obrade poznatih svetskih hitova...
RICHARD CHEESE
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted Image

Posted Image

Posted Image
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MSI EX620X: C2D P7350 /4GB RAM/ATI HD 3470/250GB Sata II/ running on Windows 7 Ultimate by Zikson/MilosM

#9 nickname

Aktivni član

• Members
  • PipPipPip
  • 225 posts

Posted 14 August 2008 - 04:12 PM

View Postsajber gedza, on Aug 14 2008, 12:42 AM, said:

Muzika nije samo zabava,ona je,pre svega,nacin zivota.Za menjanje ljudskog ponasanja i obicaja ne postoji nista bolje od muzike,nista efektnije ne utice na nase raspolozenje.Moze li se logickim recima izraziti efekat koji muzika na nas ima? Svi veliki i slavni ljudi kroz istoriju slozili su se da muzika ima moc i da ta moc moze biti upotrebljena za dobro i za zlo:"Muzika je cudnovato suptilna umetnost sa bezbrojnim varijantama emocionalnih konotacija.Sacinjena je od mnogih sastojaka,i shodno proporcijama ovih komponenata,moze da blazi ili okrepljuje,da oplemenjuje ili da vulgarizuje,da je filosofska ili orgijasticka.Ima moci za zlo kao i za dobro."
Najgnusnija laz koja se u Srbiji pojavila kada je muzika u pitanju zove se turbo-folk...Najsuroviji disko ritmovi,najvulgarnije turske melodije,najprovokativniji koncerti i TV-nastupi,reci pesama pune duhovne lazi i smrti,kao da su kompozicije samog satane...Npr. "Ako ima pakla ja cu tamo biti,sa djavolom crnim kolo cu voditi.Kolovodja djavo,a na kecu ja,sudbina se moja od rodjenja zna..."

Mile vs. Music Industry

#10 Anchy90

Super Član

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 571 posts

Posted 14 August 2008 - 07:10 PM

Toliko je mocna da moze da mi utice na raspolozenje...MIslim da to znaci da je i previse mocna i bitna ..Makar meni.

Edited by Anchy90, 14 August 2008 - 07:11 PM.

#11 sajber gedza

Aktivni član

• Members
  • PipPipPip
  • 201 posts

Posted 15 August 2008 - 12:09 PM

View PostLincoln Burrows, on Aug 14 2008, 02:29 PM, said:

Ne,u pitanju su lounge/swing obrade poznatih svetskih hitova...
RICHARD CHEESE

Muzika i glas- :respekt:

Ne mogu da ne prokomentarisem njegovu poruku hrabrim trupama u Iraku,gde je izmedju ostalog,izjavio "that's why I drink so much."Kakvu on poruku ostavlja ovom recenicom?Hey kids,sljemajte opusteno,to rad i cika Cheese.Verujem da nije razmisljao o tome dok ju je izgovarao,a trebalo bi...

#12 sajber gedza

Aktivni član

• Members
  • PipPipPip
  • 201 posts

Posted 15 August 2008 - 12:13 PM

View Postnickname, on Aug 14 2008, 04:12 PM, said:

Mile vs. Music Industry

Duhovito.... :D

#13 Lincoln Burrows

Droid Freelancer

• Global Moderators
  • 2,865 posts

Posted 15 August 2008 - 12:22 PM

View Postsajber gedza, on Aug 15 2008, 01:09 PM, said:

Muzika i glas- :respekt:

Ne mogu da ne prokomentarisem njegovu poruku hrabrim trupama u Iraku,gde je izmedju ostalog,izjavio "that's why I drink so much."Kakvu on poruku ostavlja ovom recenicom?Hey kids,sljemajte opusteno,to rad i cika Cheese.Verujem da nije razmisljao o tome dok ju je izgovarao,a trebalo bi...

Sustina te poruke je da je rat u Iraku potuno besmislen...ali nafta je u pitanju...
Posted Image

Posted Image

Posted Image

#14 CeDiNiCa

Extra AR forumas/ica

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,414 posts

Posted 15 August 2008 - 01:07 PM

...Bas zbog "muzicke moci",ja otvorih temu "Poklon-posveta"..... :D:
..."Izdrzala sam juce...moci cu,dakle izdrzati i danas. Ne zelim razmisljati o onome sto bi se moglo dogoditi sutra"..

Don Huan
"Za mene postoji samo putovanje putevima koji imaju srca. Tuda ja putujem, i jedini dostojan izazov je da se taj put prede sav, do kraja. I tuda putujem, gledaju�i, gledaju�i bez daha."

Visit My Website

#15 Fifty89

Stalni posetilac

• Members
  • PipPipPipPip
  • 377 posts

Posted 15 August 2008 - 01:10 PM

Ma kakva muzika,Enjoy In The Silence...

#16 Milan_90

Extra AR forumas/ica

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,917 posts
  • Interests:audio tehnologije

Posted 15 August 2008 - 01:11 PM

mnooogo je mocna,menja raspolozenje,nacin zivljenja,nacin razmisljanja...mnogo toga...

#17 nickname

Aktivni član

• Members
  • PipPipPip
  • 225 posts

Posted 15 August 2008 - 11:39 PM

View Postsajber gedza, on Aug 15 2008, 01:09 PM, said:

To sto je Cheese porucio, ne moze se tako jednostavno tumaciti.
On, ocigledno, kada to kaze, ne misli doslovno, vec se sluzi, iskljucivo, ironijom.
Mada mislim da ti to znas...

#18 miss InDePeNdEnT

Prolaznik

• Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 16 August 2008 - 01:15 AM

ajde bre gedzo prosvetli me i posavetuj koju muziku da slusam i objasni sirokoj narodnoj masi koliko je mocna muzika koju ti slusas? :ag:
ljubim te moja sajber prosvetiteljko i vidimo se na seansi :ar:

#19 Zverman87

Extra AR forumas/ica

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,913 posts

Posted 16 August 2008 - 01:23 AM

ukoliko te ritam odredjene muzike tera da lupkas nogom od pod,koja je frekvencija potrebna da stegnes pesnicu i da udaris?mislite o tome....
KrIpToNiT gOvNa CrEw

ElItE KRIPTONIT ZVERMAN

#20 Kaja*

Super Član

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 917 posts
  • Interests:... Motori , brza vonja <3 :D, i tako svasta nesto.... :)

Posted 16 August 2008 - 01:46 AM

Da cesto menja raspolozenje....

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users