Jump to content

Dobrodošli na Arandjelovcani Forum - Arandjelovac

Dobrodošli na Arandjelovcani Forum - Arandjelovac, kao i većina online zajednica morate se registrovati kako bi ste pristupiti svim blagodetima sajta. Registracija je jednostavna i zahteva samo osnovne podatke. Možete se registrovati preko linka Register ili se ulogovati ukoliko već imate nalog Sign In.

Kao registrovan korisnik možete:

• Pokretati nove teme i odgovarati na postojeće
  • Se pretplatiti na teme i dobijati automatska obaveÅ¡tenja na email
  • Dodati dogaÄ‘aje u kalendar deÅ¡avanja
  • Napraviti vaÅ¡ profil i upoznati nove ljude
  • Prilagoditi sajt vaÅ¡im potrebama

Ukoliko imate problema sa pristupom molimo vas obratite nam se na mail info@arandjelovcani.com
Guest Message © 2012 DevFuse

Apel Arandjelovcanima!

68 replies to this topic

#1 CeDiNiCa

Extra AR forumas/ica

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,414 posts

Posted 26 September 2008 - 01:08 AM

Dragi sugradjani..pogledajte ovaj video,i ostavite svoj komentar...zalosno!

..."Izdrzala sam juce...moci cu,dakle izdrzati i danas. Ne zelim razmisljati o onome sto bi se moglo dogoditi sutra"..

Don Huan
"Za mene postoji samo putovanje putevima koji imaju srca. Tuda ja putujem, i jedini dostojan izazov je da se taj put prede sav, do kraja. I tuda putujem, gledaju�i, gledaju�i bez daha."

Visit My Website

#2 Djuke

To Be or Not to Be

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,562 posts
  • Interests:....

Posted 26 September 2008 - 01:53 AM

Vec posle 7og minuta mi se smucio zivot.... ne mogu da gledam ono jbte! Zalosno majke mi, po meni ono treba dici u vazduh, prezaliti i sagraditi novo... Jer svako od nas da proda po bubreg pa mozda skupimo dovoljno za renoviranje! Lol meni neko da milion evra da udjem i da sredjujem ono rek'o bi neka hvala.
A.G. Matos
"Postati covek je lepse nego postati kralj."
Stendal
"Nista nije samo po sebi dobro, ni lose, zavisi samo sta o njemu mislimo."
Onore De Balzak
"Izdrzati, to je temelj vrline."
Paskal
"Zelite li da se o vama dobro misli? Nemojte o sebi dobro govoriti."

"Ne brinite za mene, brinite za sebe. Ja cu se vec nekako snaci."

DMF CreW...

#3 Brzi88

Extra AR forumas/ica

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,326 posts

Posted 26 September 2008 - 01:59 AM

zalosno majke mi posle mi srbi nismo stoka.............sve je kriva ova vlast!!
Deda, ja sad idem da vidi odakle da te surduknem, a ako neko bude dolazio i pitao za koleta, ili Kofni Kola, ti cuti i pravi se mrtav 'ladan!

Posted Image
Saban Saulic- Najlepsa Zeno Vremena Svih

#4 CeDiNiCa

Extra AR forumas/ica

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,414 posts

Posted 26 September 2008 - 02:00 AM

To je samo jedan deo,snimak je skracen,nije mogao ceo na you tube...Stvarno je zalosno,i nemam reci za nase lokalne vlasti!
..."Izdrzala sam juce...moci cu,dakle izdrzati i danas. Ne zelim razmisljati o onome sto bi se moglo dogoditi sutra"..

Don Huan
"Za mene postoji samo putovanje putevima koji imaju srca. Tuda ja putujem, i jedini dostojan izazov je da se taj put prede sav, do kraja. I tuda putujem, gledaju�i, gledaju�i bez daha."

Visit My Website

#5 J.G.

Član

• Members
  • PipPip
  • 46 posts

Posted 26 September 2008 - 02:00 AM

Nedopustivo, snimak govori vise od 1000 reci. Rest in peace!!!
Da mi je neko pricao ne bih mu poverovala. Znala sam samo da se tu vise ne odrzavaju vencanja , da mladencima i gostima onaj luster ne bi pao na glavu, al ovo je mnoooogo gore.

Staro Zdanje-Od ponosa do ponora 

--------------------------------------------------------------------------------
"Plese" samo prasina

NEKADA je gostio knezeve i ministre, a danas golubove, lopove i pecurke. Cela obrenovicevska Srbija hrlila je nekada da bi igrala na raskosnim balovima pod svetlima kristalnih lustera "Knezeve sale" u hotelu "Staro zdanje". Danas, kroz odaje ovog simbola grada Aranđelovca, a i spomenika kulture prvog reda, cuje se jos samo muzika vetra i gugutanje golubova!
Velelepni hotel, koji je prvo bio letnjikovac dinastije Obrenovic, odolevao je sve do pre nekoliko godina, kada je i zvanicno zatvoren. Od tada, prepusten je samo vlazi i memli koje ga iznutra nagrizaju, kao i povremenim posetama lokalnih delinkvenata.

Na onim suncevim zracima koji uspeju da se probiju kroz navucene zavese napustenog zdanja, sada "plese" samo prasina. Ima je na pretek. Komadi namestaja prekriveni su pticjim perjem, prozori porazbijani. Niz zidove tragovi slivanja kise. Dela krova nema, po coskovima nikle pecurke...
- Ovo je spomenik kulture od velikog znacaja, zaduzbina Obrenovica, deo nase istorije - ne prestaje da nize epitete Miomir Radovanovic, direktor a.d. "Bukovicka banja", u cijem sastavu je i ovaj hotel.
Vodeci nas kroz pustos zgrade, jedva da je progovarao po koju rec o danasnjem izgledu građevinske lepotice. Reci su suvisne i teske. Sve se vidi. Kroz hodnike zdanja tragovi poseta lopova. Nista sto je vredelo nisu ostavili, nista mesingano, nijednu zidnu lampu. Čak su im i baterije na tusevima postale plen.
- Nekoliko puta smo menjali i prozore, ali ne vredi. Ne mozemo to vise finansijski da izdrzimo. Kada se pre nekoliko godina desila prva pljacka, nekoliko vrednih umetnickih slika, cija vrednost je bila procenjivana i na 30.000 evra, lopovi nisu srecom dirali, pa smo ih sami sklonili - objasnjava Radovanovic.
Nadlezni u Aranđelovcu obracali su se za pomoc Republickoj direkciji za imovinu, koja je, inace, vlasnik "Starog zdanja". Pisali su i ministarstvima za kulturu i investicije, Zavodu za zastitu spomenika... Svi su ostali gluvi. I jos se takvima prave.
Mada se vrednost ovog spomenika kulture ne moze izraziti brojevima, neki od njih ipak govore o dragocenosti "Starog zdanja". Najimpresivniji deo objekta je nekadasnja balska sala, poznata kao "Knezeva sala". Vrednost najveceg, centralnog,
lustera, sastavljenog od nebrojano mnogo delica kristala, procenjuje se na 7.000 evra. ÄŒetiri manja, koja ga okruzuju, vrede po hiljadu evra. Naravno, dok i njih ne dohvate kakvi vandali.
Nasa ekipa zatekla je poslednji "pecat" besprizornih rusitelja, koji su, kazu nasi domacini, protekle noci pokusali da razbiju jedan od cetiri manja lustera. Samo su delimicno uspeli u tome.
Koliko je ljubavi rođeno i brakova ugovoreno u pauzama između plesova, samo se nagađa. Kazu da je vojvoda Misic u nadaleko poznatoj sali upoznao svoju suprugu. I skorije generacije su mahom uz zvuke koncertnog klavira, koji su lepo odzvanjali ovom akusticnom salom, izgovarali sudbonosno "da". Okupljali su se ovde i maturanti, knjizevnici su drzali svoje veceri, a gosti muzicari priređivali koncerte.
Zaposleni u "Bukovickoj banji" ne pamte da se godinama unazad pojavio iko iole ozbiljan da spase ovo velelepno zdanje. Mada a.d. "Bukovicka banja" ceka privatizaciju. Do sada su i domaci i strani investitori samo dolazili, gledali, odlazili, i nikada se vise nisu javljali.
Kazu, poslednju nadu pred kraj 2002. godine dao im je tadasnji premijer Zoran ÐinÄ‘ic. Boraveci u AranÄ‘elovcu, obreo se na terasi "Starog zdanja" i tom prilikom rekao tadasnjem ministru graÄ‘evine Dragoslavu Sumarcu kako "zeli da 2004. godine za proslavu 200-godisnjice srpske drzavnosti hotel bude spreman da prima delegacije". Zivot je, nazalost, i premijeru i "Starom zdanju" izrezirao drugacije sudbine.

NESUÐENA SKUPSTINA

IZGRADNjU "Starog zdanja" zapoceo je knez Milos Obrenovic 1859. godine, po projektu minhenskog đaka, arhitekte Koste Sreplovica, a do kraja je zamisao sproveo njegov sin Mihailo. Svojom arhitekturom zgrada podseca na Kapetan-Misino zdanje u Beogradu. Sa 9.000 kvadratnih metara prostora, prvobitno je bila zamisljena kao Skupstina Knjazevine Srbije, međutim, premestanjem tadasnje prestonice iz Kragujevca u Beograd, "Staro zdanje" postaje letnjikovac Obrenovica. Kada je pocetkom 20. veka izgrađena pruga uskog kolovoza do Aranđelovca, hotel postaje to u pravom smislu te reci. Takozvanim setnim vozovima iz Beograda svakodnevno su pristizali gosti, a nijedan bal nije smeo da se propusti.

Izvor:   NOVOSTI

Što ne boli, to nije život, što ne prolazi, to nije sreca. (I.A.)
I'm a victim of my own choices.

#6 CeDiNiCa

Extra AR forumas/ica

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,414 posts

Posted 26 September 2008 - 02:10 AM

Moram da dodam da je osoba koja je ovo snimala,provela tri dana unutra,zivot mu se smucio...

Don Huan

Visit My Website

#7 Djuke

To Be or Not to Be

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,562 posts
  • Interests:....

Posted 26 September 2008 - 02:14 AM

Pa sta je radio 3 dana?????????????????????????????
Ja ne znam da li bi 30 min mogao da izdrzim.... kad mi je 7min snimka unistilo san!!
A.G. Matos
"Postati covek je lepse nego postati kralj."
Stendal
"Nista nije samo po sebi dobro, ni lose, zavisi samo sta o njemu mislimo."
Onore De Balzak
"Izdrzati, to je temelj vrline."
Paskal
"Zelite li da se o vama dobro misli? Nemojte o sebi dobro govoriti."

"Ne brinite za mene, brinite za sebe. Ja cu se vec nekako snaci."

DMF CreW...

#8 dARco

Extra AR forumas/ica

• Administrators
  • 2,033 posts

Posted 26 September 2008 - 02:21 AM

Tuzno,jadno,uzasno,strahovito... Srceparajuce !
Velika pohvala za snimak i za njegovu javnu objavu na internetu i podrska za akciju S.O.S za Staro Zdanje.

Stvarno nisam imao ni predstavu da su ovakve horor slike unutar nekada velelepnog hotela a danas i istorijskog spomenika.
Iako sam optimista u vecini slucajeva u ovom sam osetio strah i brigu da se ovo nikada nece srediti.

A zamislite ,da li mozete nabrojati 3 glavna simbola grada a da tu ne bude Staro Zdanje ? I... sta cemo onda kada ga ne bude bilo... Opstina je promenila grb koliko vidim a da li je time resila problem da se Staro Zdanje zaboravi ,sada nam nije zvanicno simbol grada pa nam je malo lakse ? c c c

Mislim da nije sva krivica na strani arandjelovacke opstine ,mada je velika jer je trebalo da bude inicijator obnavljanja jos pre mnogo godina. Sada je kriva i drzava ,mislim da je ovo spomenik od znacaja i malo sire od Arandjelovca .
Posle ovakvih strasnih slika,pitanje je koliko sredstava je potrebno za obnavljanje i da li je uopste moguce i da li je sada kasno .

Video snimak i apel postavicemo i na front page sajta kako bi sto lakse moglo da vidi sto vise ljudi i arandjelovcana..
Zahvaljujem se Cedinici u ime sajta, sto nam je prva ukazala na ovaj nedavno postavljeni snimak .
Lepo i korisno :
------------------------
Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

#9 CeDiNiCa

Extra AR forumas/ica

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,414 posts

Posted 26 September 2008 - 02:26 AM

Zelim da napomenem da snimak traje 15 min.mozda i duze,imam ceo snimak,i stvarno je da se najezis...I ne znamo gde zivimo,i sta nas okruzuje u sred parka...grozno!

Don Huan

Visit My Website

#10 Shopaholic

Queen of the picnik

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,710 posts
  • Interests:Ekonomija i moda....fotografija....

Posted 26 September 2008 - 08:01 AM

Ja mislim da Titanik bolje izgleda dole na dnu okeana, a ovo je katastrofa i jos je u srcu grada.... Eto kako nasa vlast stiti kulturu i kulturnu bastinu ove zemlje....Svaka im cast! Prosto me nekad bude sramota da kazem odakle sam! I sto kaze darco, i ovaj grad je trebao da pokrene neku inicijativu i da navale na ona goveda na vlasti! Steta za Staro zdanje, bilo je prelepo....

"S koliko godina postajes umoran, sam i star...kad nemas kad da budes mlad?"

#11 Lincoln Burrows

Droid Freelancer

• Global Moderators
  • 2,865 posts

Posted 26 September 2008 - 08:56 AM

Uzasno...neopisivo recima...nekada ponos ovog grada a sada....
A muzika uz video je pogodjena extra>Apocalyptica-Sad But True...
Nobody is perfect.....but I'm pretty fuck'n close!
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted Image

Posted Image

Posted Image
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MSI EX620X: C2D P7350 /4GB RAM/ATI HD 3470/250GB Sata II/ running on Windows 7 Ultimate by Zikson/MilosM

#12 BoleQ

Stalni posetilac

• Members
  • PipPipPipPip
  • 317 posts

Posted 26 September 2008 - 10:29 AM

Sve ce to radikali pozlatiti
Napravice lepse i starije
Sorry, If you mind going back, this is a 1st class. It's nothing personal, it's just that we are better than you!

#13 Antraxex

Super Član

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 566 posts

Posted 26 September 2008 - 11:12 AM

Za ovo nije kriva vlas u opshtini,vec je kriv taj zakon o zashtiti spomenika.
Tj. za staro zdanje je bio raspisan konkurs za privatizaciju,ali su bili postavljenu islovi
pod kojima on moze biti privatizovan i renoviran.Naime kupac je mogao samo da ga okrechi,promeni namestaj i neke druge sitnice,ali nikome se to nije isplatilo zato sto bi takvo renoviranje samo zamaskiralo to propadanje a ne sprechilo.
I zato niko nishta ne radi po pitanju STAROG ZDANjA.

#14 Comi

Extra AR forumas/ica

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,500 posts

Posted 26 September 2008 - 11:12 AM

Ovo je nekad bio ponos grada... Ne znam kako ove iz opstine nije sramota da gledaju sta su uradili od ovog grada...Bruka....
Spomenik kulture, a u podrumu diskoteka....Uzas...

Edited by Comi, 26 September 2008 - 11:13 AM.

...

#15 Danilo14

banned

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,587 posts
  • Interests:Pobegao!!!!

Posted 26 September 2008 - 12:27 PM

Ovo je neverovatno... Cedinice svaka cast za topic!!!! Pa samo moze da se izadje na ulicu... Ovako preko neta ne mozemo nista... Koji su debili...
IS BANNED FROM THIS FORUM!

#16 Ubica ratara

Extra AR forumas/ica

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,500 posts

Posted 26 September 2008 - 08:06 PM

Nekoliko kilograma dinamita i problem resen.
Samo vas gledam
mislite o tome

#17 ...Andjela...

Aktivni član

• Members
  • PipPipPip
  • 164 posts

Posted 26 September 2008 - 09:45 PM

Ovo je jadno,gadno,jezivo i tuzno i...!!!!!!
P.S.Unutra garant vlada bar pet zaraza,pocevsi od pticijeg gripa!!!
***Ve$eL@ DrUzIn@ ArDisneyL@nd***

*Andjela-Maza*

Posted Image

#18 Andja

Stalni posetilac

• Members
  • PipPipPipPip
  • 334 posts

Posted 26 September 2008 - 09:52 PM

Secam se pre godinu-dve kad sam sa drugaricama sedela na belom klaviru, uveche oko 21h...gledale u Zdanje...
I........ja reko' :"Jel bi smele da udjete unutra" ...odg:"Niakd bre!" ....a Tika reche:"ae da dodjemo samo do ulaza, je l' smete?!" ......poqshale smo, stvarno jesmoooo...ali 13 stepenik preshle nismo :(

Mnogo plashljiva zgrada jbte, mozda Mike Myers stanuje unutra :unsure:

#19 Jecka

Extra AR forumas/ica

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,140 posts

Posted 26 September 2008 - 10:30 PM

Joj majcice moja mila....tuga :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

#20 Deja-Vu...

Extra AR forumas/ica

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,202 posts
  • Interests:Architecture...Music .... Design ...Yoga ....

Posted 27 September 2008 - 02:51 PM

[quote name='Djuke' date='Sep 26 2008, 12:53 AM' post='176479']
Zalosno majke mi, po meni ono treba dici u vazduh, prezaliti i sagraditi novo...
Fall in love or fall in hate.
Get inspired or be depressed.
Ace a test or flunk a class.
Make babies or make art.
Speak the truth or lie and cheat.
Dance on tables or sit in the corner.
Life is divine chaos.Embrace it.
Forgive yourself.Breathe.
And enjoy the ride (Solbam)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users