Jump to content

Dobrodošli na Arandjelovcani Forum - Arandjelovac

Dobrodošli na Arandjelovcani Forum - Arandjelovac, kao i većina online zajednica morate se registrovati kako bi ste pristupiti svim blagodetima sajta. Registracija je jednostavna i zahteva samo osnovne podatke. Možete se registrovati preko linka Register ili se ulogovati ukoliko već imate nalog Sign In.

Kao registrovan korisnik možete:

• Pokretati nove teme i odgovarati na postojeće
  • Se pretplatiti na teme i dobijati automatska obaveÅ¡tenja na email
  • Dodati dogaÄ‘aje u kalendar deÅ¡avanja
  • Napraviti vaÅ¡ profil i upoznati nove ljude
  • Prilagoditi sajt vaÅ¡im potrebama

Ukoliko imate problema sa pristupom molimo vas obratite nam se na mail info@arandjelovcani.com
Guest Message © 2012 DevFuse

Apel Arandjelovcanima!

• You cannot reply to this topic
68 replies to this topic

#61 Artcooler

Prolaznik

• Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Interests: Druženje i zabava

Posted 20 February 2009 - 11:25 PM

:blink:

Sta reci Povrsina mora se nalazi ispred opstine a Titanik kulture negde duboko ispod mora u parku kulture.

Edited by Artcooler, 20 February 2009 - 11:27 PM.

#62 CeDiNiCa

Extra AR forumas/ica

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,414 posts

Posted 20 February 2009 - 11:31 PM

:huh:
..."Izdrzala sam juce...moci cu,dakle izdrzati i danas. Ne zelim razmisljati o onome sto bi se moglo dogoditi sutra"..

Don Huan
"Za mene postoji samo putovanje putevima koji imaju srca. Tuda ja putujem, i jedini dostojan izazov je da se taj put prede sav, do kraja. I tuda putujem, gledaju�i, gledaju�i bez daha."

Visit My Website

#63 VanHelsing

Stalni posetilac

• Members
  • PipPipPipPip
  • 275 posts

Posted 20 February 2009 - 11:35 PM

Malopre prodjoh pored,nacuo sam da ce Grof Drakula da se preseli ovamo,cisto da proverim da nije tu,da mu ja nanu......
on ce meni oko Zdanja da se vrzma! :bijempoguzi:

#64 jelena67

Član

• Members
  • PipPip
  • 32 posts

Posted 21 February 2009 - 09:51 PM

View PostMr Smith, on Feb 17 2009, 01:41 PM, said:

Staro Zdanje je u nadleznosti Republicke direkcije za imovinu,ne znam koliko opstina ima mogucnosti da uradi bilo sta...A narodni poslanik o kome govoris nije bio Svabic nego Radmilo Milosevic Baja.

B92 Info Vesti Drustvo

Aranđelovac: "Staro zdanje" ruina
21. februar 2009. | 09:27 | Izvor: Tanjug
Beograd -- Aranđelovac je pokrenuo veliku akciju SOS radi spasavanja oronulog, pokradenog i napustenog "Starog zdanja".

To je redak primer srpske arhitekture romantizma, spomenik kulture i steciste svetski poznatih umetnika. Provaljenog krova, urusenih, vlaznih zidova, opljackano, "Staro zdanje" je zaduzbina dinastije Obrenovic.

Ono je nekada bilo simbol evropeizacije Srbije, mondenskog lecilista Bukovicke banje i grada Aranđelovca.

Cilj akcije SOS za "Staro zdanje" je da se uputi apel merodavnima u drzavi Srbiji, cije je "Staro zdanje" vlasnistvo, a pogotovo Republickoj direkciji za imovinu, u cijoj je nadleznosti, da se spasi ovaj dragulj srpske arhitekture.

Snimljen je i dokumentarac "SOS za 'Staro zdanje'", a koliko je "Staro zdanje" propalo uverio se i ministar kulture Nebojsa Bradic, prilikom obilaska istorijskog objekta 15. februara.

"Staro zdanje" je u kriticnom stanju, ocenio je Bradic i obecao da ce o tome obavestiti nadlezna ministarstva, pre svega, za ekonomiju i regionalni razvoj.

#65 CeDiNiCa

Extra AR forumas/ica

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,414 posts

Posted 21 February 2009 - 09:55 PM

I sta mi Arandjelovcani imamo od tog njihovog smatranja,i ocenjivanja.. :huh:
Pusti me tih gluposti,molim te..Ako mi sami nista ne uradimo u gradu,nece ni ta gospoda koja smatra,i ocenjuje..Pih..:angry:
..."Izdrzala sam juce...moci cu,dakle izdrzati i danas. Ne zelim razmisljati o onome sto bi se moglo dogoditi sutra"..

Don Huan
"Za mene postoji samo putovanje putevima koji imaju srca. Tuda ja putujem, i jedini dostojan izazov je da se taj put prede sav, do kraja. I tuda putujem, gledaju�i, gledaju�i bez daha."

Visit My Website

#66 jelena67

Član

• Members
  • PipPip
  • 32 posts

Posted 21 February 2009 - 10:09 PM

View PostCeDiNiCa, on Feb 21 2009, 09:55 PM, said:

I sta mi Arandjelovcani imamo od tog njihovog smatranja,i ocenjivanja.. :huh:
Pusti me tih gluposti,molim te..Ako mi sami nista ne uradimo u gradu,nece ni ta gospoda koja smatra,i ocenjuje..Pih..:angry:

oa prvo su ga "nasi" za sitne pare prodali nekome ko se nije ni pojavio, a sada treba da obaveste "nadlezna ministarstva", a ko je uopste vlasnik koji ga je kupio na tenderu?

#67 jelena67

Član

• Members
  • PipPip
  • 32 posts

Posted 21 February 2009 - 10:44 PM

• Kao primer cesto navodite privatizaciju aranÄ‘elovackog "Starog zdanja"?http://www.opstina-negotin.org.yu/article.php?lg=sr&id_article=1282 -(tekst je sa ovog linka)

- To je slucaj koji pokazuje koliko ne slusamo nasu dijasporu i koliko ovde vlada "burazerska privatizacija". U slucaju privatizacije "Starog zdanja" u Aranđelovcu, izigrana je Edita Krunic, jedan od nasih najboljih turoperatora u SAD. Konkurs je bio namesten, "Staro zdanje" nije dato Krunicevoj, vec jednoj drugoj osobi koja se tamo nikada nije ni pojavila, pa zgrada i oprema sve vise bespovratno propadaju...
Zbog lose zakonske regulative nasa dijaspora nije u mogucnosti da ulaze u srpski turizam. Zato nasi ljudi ulazu u tuđe drzave koje su imale sluha da ih oslobode dazbina na sve i svasta.
SRBIJA I CRNA GORA

kurir:
4. avgust 2003.
SLOVENCI ODUSTALI, IZVOR KUPIO BANKAR
"Staro zdanje" - dvorac dinastije Obrenovica, izdat je u zakup na 15 godina biznismenu iz Nemacke
ARANÐELOVAC - Posle dve godine priprema, hotel "Izvor" na aukcijskoj prodaji dobio je novog gazdu. Miroljub Aleksic, vlasnik Alko banke iz Beograda, kupio je 70 odsto kapitala hotela "Izvor" za 96 miliona dinara. Pocetna cena bila je 73 miliona dinara. Pored Aleksica, nadmetali su se i partneri iz Slovenije, ali su na 91 milionu odustali.

Hotel "Izvor" raspolaze sa 13.524 kvadratna metra korisne povrsine, sa 200 jednokrevetnih i dvokrevetnih soba sa oko 450 lezaja, kafanama, salama, bazenom, sportskim terenima... Po recima Dragana Todorovica, direktora "Izvora", privatizacija je u potpunosti uspela i preostalo je da kupac ispuni ocekivanja 199 zaposlenih i obezbedi posao za sve radnike putem ulaganja u poboljsanje komfora i drugih turistickih sadrzaja.

Dragulj Bukovicke Banje, hotel "Staro zdanje" - dvorac dinastije Obrenovica, izdat je u zakup na 15 godina Ivici Petrovicu, biznismenu iz Nemacke. Ova jedinstvena građevina po svojoj neobicnoj arhitekturi dosta je ruinirana i cekala je rekonstrukciju, jer AD "Bukovicka banja" nije imala para da izvrsi revitalizaciju, pa se odlucila na ovaj korak. Petrovic ce da ulozi 1.250.000 evra i tako osposobi hotel do cetiri zvezdice. Zaposlice 60 radnika, a prve godine ce placati kiriju 1.000 evra, a poslednjih pet godina 5.000 evra mesecno.

Svi radovi ce se odvijati prema projektu Zavoda za zastitu spomenika kulture iz Kragujevca i Beograda, jer je "Staro zdanje" stavljeno pod zastitu drzave kao spomenik.Z. JANJEVIć

ja nemam komentar, a vi?

#68 CeDiNiCa

Extra AR forumas/ica

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,414 posts

Posted 05 April 2009 - 10:38 AM

POSLEDNJA KLETVA STAROG ZDANJA :(

Don Huan

Visit My Website

#69 kristina91

Super Član

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 592 posts

Posted 25 June 2009 - 11:56 AM

strasno! koja zaraza tamo vlada sad :(

a maturanti se slikaju tamo, sto je najgore i mi cemo sledece godine, ako se stepenice ne sruse od one budjave diskoteke.... Mada, to ne bi bilo lose :huh:

Edited by kristina91, 25 June 2009 - 11:57 AM.

''Mrav radi, tegli i od njega nije postalo nista. A majmun se zezao po drvecu i od njega je postao covek.''

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users