Madona nepodobna majka!
Sud u Malaviju juce odbio zahtev pop zvezde da dobije na privremeno usvajanje devojcicu Mersi iz te africke zemlje
Sud u Malaviju odbio je juce zahtev cuvene pop zvezde Madone da dobije na privremeno usvajanje devojcicu Mersi iz te siromasne africke zemlje, navela su tri izvora iz suda. Organizacije za zastitu ljudskih prava ranije su optuzile vlasti Malavija da Madoni obezbeđuju povlascen tretman, pozivajuci se na zakon koji strancima zabranjuje usvajanje dece iz ove drzave.
Madonin advokat izjavio je da je ona trazila probno usvajanje" deteta u trajanju od 18 meseci. Pevacica je toliko bila sigurna da ce njena cerka Lurd (12), sinovi Roko (5) i usvojeni Dejvid (3) dobiti sestru da je svojim zaposlenima vec nalozila da posebno opreme sobu za dolazak njene nove cerke.
Slavni usvojitelji
Glumica Kalista Flokhart je 2000. godinu docekala u bolnici gledajuci rođenje sina Lijama, kojeg je usvojila od zene koju je pre toga srela nekoliko puta. S obzirom na to da je imala poteskoce da zatrudni dok je bila u braku sa Tomom Kruzom, Nikol Kidman usvojila je cerku Izabelu (15) i sina Konora (13). Meg Rajan je 2006. godine usvojila devojcisu Sarlot iy Kine, dok je Misel Fajfer 1993. godine usvojila devojcicu Klaudiju.
I starleta Nikol Rici je usvojena. Zvezda Lajonel Rici i njegova bivsa supruga Brenda 1984. godine usvojili su trogodisnju Nikol, ali je formalno usvajanje zavrseno tek 1990. godine.
Najpoznatiji slavni par koji usvaja decu su Anđelina Dzoli i Bred Pit, koji su usvojili Medoksa (6), Zaharu (3) i Paks Tijena (4). (D. M.)
Mersi ostaje u sirotistu
- Ukoliko sud ne dozvoli da mala Mersi Dzejms bude usvojena, kod devojcice bi to izazvalo emocionalnu traumu - izjavila je pocetkom ove nedelje pevacica kojoj je, navodno, u poverenju vec receno da je odgovor na njen zahtev za usvajanje pozitivan, pa su joj cak dozvolili da izvede devojcicu u setnju sa svojom porodicom.
Devojcica Mersi, ciji su roditelji preminuli, ostaje da zivi u sirotistu Kuca nade", iz kojeg je Madona pre tri godine usvojila sina Dejvida. Jos tada su se vlasti Malavija nasle na meti kritike javnosti, a Madonu su optuzili da je iskoristila svoje bogatstvo i uticaj da izigra malavijski zakon po kome nije ispunjavala uslove za usvajanje.
Inace, popularna pevacica je, kada je nedavno sa svojom decom doputovala u Malavi, dozvolila da mali Dejvid provede dva sata sa svojim bioloskim ocem u ekskluzivnom bungalovu.
- Bio sam veoma srecan sto sam ga video. Sin me nije prepoznao, pitao me je ko sam - rekao je decakov otac koji je, nakon sto mu je supruga umrla mesec dana posle porođaja, dozvolio da njegovog sina usvoji Madona.
Kriv razvod od Ricija?
Pevacica je slobodno vreme u Malaviju iskoristila i da snimi dokumentarni film o siromastvu i posledicama side. Takođe, osnovala je fond za borbu protiv siromastva, cijim sredstvima finansira kupovinu hrane, izgradnju sklonista, omogucava obrazovanje i zdravstvenu zastitu za malavijsku decu.
U medijima se spekulise da je na poslednju odluku malavijskog suda uticalo to sto se Madona prosle godine razvela od britanskog reditelja Gaja Ricija, pa bi maloj Mersi u novom domu nedostajala uloga oca. Tabloidi nagađaju da je na sudsku odluku uticalo i to sto se u poslednje vreme dosta govori o burnom ljubavnom zivotu 50-godisnje pop dive, s obzirom na to da su je spajali sa 28 godina mlađim brazilskim manekenom Hesusom Luzom.
Edited by CeDiNiCa, 05 April 2009 - 11:00 AM.