Jump to content

Dobrodošli na Arandjelovcani Forum - Arandjelovac

Dobrodošli na Arandjelovcani Forum - Arandjelovac, kao i većina online zajednica morate se registrovati kako bi ste pristupiti svim blagodetima sajta. Registracija je jednostavna i zahteva samo osnovne podatke. Možete se registrovati preko linka Register ili se ulogovati ukoliko već imate nalog Sign In.

Kao registrovan korisnik možete:

• Pokretati nove teme i odgovarati na postojeće
  • Se pretplatiti na teme i dobijati automatska obaveÅ¡tenja na email
  • Dodati dogaÄ‘aje u kalendar deÅ¡avanja
  • Napraviti vaÅ¡ profil i upoznati nove ljude
  • Prilagoditi sajt vaÅ¡im potrebama

Ukoliko imate problema sa pristupom molimo vas obratite nam se na mail info@arandjelovcani.com
Guest Message © 2012 DevFuse

Najbolja Mreza U Srbiji

23 replies to this topic

Poll: Najbolja mreža u Srbiji je

Koja je po Vašem mišljenju, najbolja mobilna mreža u Srbiji i napišite na osnovu kojih parametara ocenjujete da li je jedan operater bolji od drugog (kvalitet usluga, tehnièka podrška, rad SMS i GPRS/3G servisa i drugo)?

You cannot see the results of the poll until you have voted. Please login and cast your vote to see the results of this poll.
Vote Guests cannot vote

#1 Spirit Evolution

Super Član

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 616 posts

Posted 23 May 2009 - 12:38 PM

Cilj ove ankete je uvid u generalan skup mišljenja na ovom forumu po pitanju kvaliteta usluga koju pružaju mobilnih operateri u Srbiji.

Edited by Spirit Evolution, 23 May 2009 - 12:41 PM.

#2 zikson

YU2ZIX

• Root Admin
  • 3,853 posts
  • Interests:No interests.

Posted 24 May 2009 - 08:08 AM

Ja sam glasao za Telenor, kvalitet usluga i tehnicka podrska su stvarno iznad ostalih. Jedino sto nisam zadovoljan su problemi koji imam sa 3G pristupom i losa podrska biznis korisnicima (poslali mi pogresan 3G modem, jedan telefon sam narucivao 5 puta, tek iz treceg zahteva mi promene tarifni profil i sl...) Privatno korisitim mt:s posto ne zelim da promenim broj ali cim bude moguca promena provajdera bez menjanja broja eto i mene :D

#3 Lincoln Burrows

Droid Freelancer

• Global Moderators
  • 2,865 posts

Posted 24 May 2009 - 09:20 AM

Ja sam glasao za VIP jer,otkako sam u njihovoj mrezi,stvarno nisam imao problema,uvek mogu da proverim stanje,racuni stizu redovno itd.,tako da sam zadovoljan.Koristim i Telenor ali kratko,i za sada nemam zamerki.
Nobody is perfect.....but I'm pretty fuck'n close!
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted Image

Posted Image

Posted Image
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MSI EX620X: C2D P7350 /4GB RAM/ATI HD 3470/250GB Sata II/ running on Windows 7 Ultimate by Zikson/MilosM

#4 Spirit Evolution

Super Član

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 616 posts

Posted 24 May 2009 - 10:11 AM

@zikson: Kada su Vam se konkretno javljali problemi sa 3G pristupom? Pre nesto vise od mesec dana, Telenor je pustio u rad jos par 3G baznih stanica na podrucju Arandjelovca (lokacija "Vrbica", ako se ne varam), a do kraja godine planira se jos prosirenja. Mozda bih Vam pomogla i setovanja modema, koja znaju da prave problem u zoni slabijeg pokrivanja, a koja mozete pronaci ovde: http://www.telenor.r...ivate&page=6531

Za biznis korisnike, svaki zahtev (aktivacija GPRS-a, MMS ili slicno) u posebnoj formi/dokumentu potrebno je dostaviti Telenoru sa pecatom, odnosno memorandumom firme i potpisom ovlascenog lica, na e-mail adresu biznis.korisnici@telenor.rs ili fax-om na 011 3013 713. Poseban kanal prodaje mobilnih telefona i ostalih uredjaja namenjenih iskljucivo za biznis korisnike takodje se razlikuje od onog namenjenog Fizickim licima i njegov broj je 063/59 59 59.
Koriscenjem ovih kanala za komunikaciju sa Biznis podrskom Telenora skraticete vreme i efikasnije realizovati bilo koji Vas zahtev.

Za sve detaljne informacije mozete se obratiti Telenor biznis podrsci na business.sales@telenor.rs. Takodje, preporucio bih Vam aktivaciju Biznis Portala, besplatnog servisa za kontrolu svih Vasih troskova.

#5 zikson

YU2ZIX

• Root Admin
  • 3,853 posts

Posted 24 May 2009 - 11:07 AM

View PostSpirit Evolution, on May 24 2009, 11:11 AM, said:

@zikson: Kada su Vam se konkretno javljali problemi sa 3G pristupom? Pre nesto vise od mesec dana, Telenor je pustio u rad jos par 3G baznih stanica na podrucju Arandjelovca (lokacija "Vrbica", ako se ne varam), a do kraja godine planira se jos prosirenja. Mozda bih Vam pomogla i setovanja modema, koja znaju da prave problem u zoni slabijeg pokrivanja, a koja mozete pronaci ovde: http://www.telenor.r...ivate&page=6531

Trenutno se nalazim u iohb banjica i tu imam problema sa pristupom. Ukoliko se ne varam, telenorova bazna stanica je postavljena na krov ove zgrade tako da mislim da ne bi smelo da ima problema sa jacinom signala. Od jutros sam preko 20 puta morao da rekonektujem modem kako bih ponovo da dobijem pristup internetu. Kad sam narucivao paket striktno sam trazio ExpressCard modem koji je po specifikaciji brzi i trebalo bi da se bolje snalazi sa slabijim signalima. USB modem koji mi je greskom poslat zauzima 2 od 3 usb porta na racunaru tako da mi veoma otezava koriscenje periferija.

Za biznis korisnike, svaki zahtev (aktivacija GPRS-a, MMS ili slicno) u posebnoj formi/dokumentu potrebno je dostaviti Telenoru sa pecatom, odnosno memorandumom firme i potpisom ovlascenog lica, na e-mail adresu biznis.korisnici@telenor.rs ili fax-om na 011 3013 713. Poseban kanal prodaje mobilnih telefona i ostalih uredjaja namenjenih iskljucivo za biznis korisnike takodje se razlikuje od onog namenjenog Fizickim licima i njegov broj je 063/59 59 59.
Koriscenjem ovih kanala za komunikaciju sa Biznis podrskom Telenora skraticete vreme i efikasnije realizovati bilo koji Vas zahtev.

Tek posle slanja treceg zahteva (naravno sa potpisom ovlascenog lica, pecatom i memorandumu) je promenjen tarifni profil za jedan od nasih brojeva.

Za sve detaljne informacije mozete se obratiti Telenor biznis podrsci na business.sales@telenor.rs. Takodje, preporucio bih Vam aktivaciju Biznis Portala, besplatnog servisa za kontrolu svih Vasih troskova.

Tesko da bi mogli da vodimo evidenciju troskova preko 200 brojeva da nije Biznis Portala. ;)

#6 Spirit Evolution

Super Član

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 616 posts

Posted 24 May 2009 - 12:08 PM

View Postzikson, on May 24 2009, 12:07 PM, said:

USB modem koji mi je greškom poslat zauzima 2 od 3 usb porta na racunaru tako da mi veoma otezava korišćenje periferija.

Predpostavljam da je u pitanju Huawei E220 modem. Uskoro će izaći update firmware-a ovog modema za Telenor mrežu, čime će se nakon nadogradnje proširiti opseg mogućnosti ovog uredjaja (prvenstveno podržana brzina sa 3.6 Mbit/s na 7.2 Mbit/s) i ispraviti eventualne greške ukoliko je problem sa konektovanjem do samog uredjaja jer, do sada nema nikakvih prijavljenih problema na IOHB Banjica baznoj stanici.

Takodje, moguce je da su u pitanju i podešavanja samog operativnog sistema, narocito ukoliko koristite Windows Vista operativni sistem.

Pozdrav i izvestite nas o ishodu.
;)

Edited by Spirit Evolution, 24 May 2009 - 12:18 PM.

#7 Mali Lovac

Super Član

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 520 posts

Posted 24 May 2009 - 12:10 PM

Telenor
D.M.F.|Crew
Nismo zgodni al' smo zato nezgodni! D.M.F. Do SMRTI!!!

#8 Shopaholic

Queen of the picnik

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,710 posts
  • Interests:Ekonomija i moda....fotografija....

Posted 24 May 2009 - 12:29 PM

Glasala za m:ts.... Korisnik sam 5 godina, i ne planiram da ih menjam.

"S koliko godina postajes umoran, sam i star...kad nemas kad da budes mlad?"

#9 jimmy

Stalni posetilac

• Members
  • PipPipPipPip
  • 320 posts

Posted 24 May 2009 - 06:39 PM

ja sam u mts-u ali cu da ih menjam......smucili su mi se i uvek im dugujes nesto

Edited by jimmy, 24 May 2009 - 06:40 PM.

Mislim dakle postojim rece Mujo i nestade

#10 Danilo14

banned

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,587 posts
  • Interests:Pobegao!!!!

Posted 25 May 2009 - 11:37 AM

Ja koristim mts jedno 6 godina koristim mts, ali sam korisnik VIP i oni mi se svidjaju! Kod telenora mi se ne svidja sto se placa kad zoves korisnicki servis!
IS BANNED FROM THIS FORUM!

#11 zikson

YU2ZIX

• Root Admin
  • 3,853 posts

Posted 25 May 2009 - 11:59 AM

View PostDanilo14, on May 25 2009, 12:37 PM, said:

Ja koristim mts jedno 6 godina koristim mts, ali sam korisnik VIP i oni mi se svidjaju! Kod telenora mi se ne svidja sto se placa kad zoves korisnicki servis!

Vredi dati 10din za 10min cekanja na mt:s.

#12 Danilo14

banned

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,587 posts
  • Interests:Pobegao!!!!

Posted 25 May 2009 - 12:01 PM

Ne dajem nikom nista! Izbegavam placanje u sirokom luku! :)
IS BANNED FROM THIS FORUM!

#13 loptasti

Extra AR forumas/ica

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,233 posts

Posted 25 May 2009 - 02:03 PM

telenor
najgori od svu decu...

#14 zikson

YU2ZIX

• Root Admin
  • 3,853 posts

Posted 25 May 2009 - 06:16 PM

View PostSpirit Evolution, on May 24 2009, 01:08 PM, said:

Predpostavljam da je u pitanju Huawei E220 modem. Uskoro ce izaci update firmware-a ovog modema za Telenor mrezu, cime ce se nakon nadogradnje prosiriti opseg mogucnosti ovog uredjaja (prvenstveno podrzana brzina sa 3.6 Mbit/s na 7.2 Mbit/s) i ispraviti eventualne greske ukoliko je problem sa konektovanjem do samog uredjaja jer, do sada nema nikakvih prijavljenih problema na IOHB Banjica baznoj stanici.

Problem je u jacini signala (iako aplikacija prikazuje pun signal). Kad mi je laptop pored bolnickog kreveta veza puca non-stop, moram da prevrcem modem i trazim lokaciju gde je stabilnija. Ukoliko neko prodje pored ili se malo pomeri, mod se prebaci na WCDMA i obavezno stane sva komunikacija. Resenje je reconnect. Ukoliko laptop koristim blize terasi veza ne puca tako cesto (desilo se samo nekoliko puta). Signal non stop prikazuje 5 crtica. Mozda je moj primerak malo felerican, videcemo kad budem uspeo da zamenim za expresscard verziju.

Koliko je to uskoro? :)

#15 StMilic@

Aktivni član

• Members
  • PipPipPip
  • 79 posts

Posted 25 May 2009 - 06:57 PM

Bila sam korisnik svih mreza... :) Ne znam ko je najbolji, ali sada koristim VIP postpaid....
Pogledaj u Sunce iznad oblaka... :)
........ To se zove LJUBAV, to smo TI i JA..........

#16 Spirit Evolution

Super Član

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 616 posts

Posted 25 May 2009 - 07:42 PM

mod se prebaci na WCDMA

Pokusajte da postupite prema uputstvu sa Telenor sajta: http://www.telenor.r...ivate&page=6531 , odabirom rezima WCDMA only trebali bi nestati svi problemi sa konektovanjem. Pre postupanja prema uputstvu diskonektujte se.

;)

#17 zikson

YU2ZIX

• Root Admin
  • 3,853 posts

Posted 25 May 2009 - 09:53 PM

"WCDMA only" ga samo zakljuca da ne spada na EDGE ali i dalje prebacuje izmedju WCDMA i HSDPA

P.S. Pinned

#18 Rasa

Extra AR forumas/ica

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,830 posts

Posted 25 May 2009 - 10:10 PM

glasao sam MTS, ali koristim VIP :)
KrIpToNiT gOvNa CrEw

ELITE Kripto raShed
foneTag
MANCHESTER UNITED

Ajmo kriptoniti pevajte u glas,
legendarni Frox jedan je od nas!!!

Pravda za Frox-a!

#19 zikson

YU2ZIX

• Root Admin
  • 3,853 posts

Posted 29 May 2009 - 07:27 PM

View PostSpirit Evolution, on May 24 2009, 01:08 PM, said:

Uskoro ce izaci update firmware-a ovog modema za Telenor mrežu, cime ce se nakon nadogradnje proširiti opseg mogucnosti ovog uredjaja (prvenstveno podržana brzina sa 3.6 Mbit/s na 7.2 Mbit/s) i ispraviti eventualne greške ukoliko je problem sa konektovanjem do samog uredjaja jer, do sada nema nikakvih prijavljenih problema na IOHB Banjica baznoj stanici.

Nadam se da ce novi firmware izaci uskoro posto je ovo strasno sta se desava. Zvao sam korisnicki servis, prijavio problem i u toku dana pozvali su me iz tehnicke podrske. Objasnio sam sta se desava i da se nalazim na 20m od antena bazne stanice. Zakljucili smo da je to tako normalno i da je jedina solucija zakljucavanje na EDGE koji nije uspeo da mi otvori speedtest.net stranicu ili HSDPA sa minutnim prekidima.
Ukoliko neko planira da koristi 3G kao glavni izvor interneta savetovao bih vas da prvo uzmete paket na probu (ukoliko je to jos moguce).

#20 Spirit Evolution

Super Član

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 616 posts

Posted 29 May 2009 - 07:47 PM

Moguce je vratiti modem u roku od 3 dana od dana kupovine i sav novac ce u tom slucaju biti vracen korisniku.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users