Jump to content

Dobrodošli na Arandjelovcani Forum - Arandjelovac

Dobrodošli na Arandjelovcani Forum - Arandjelovac, kao i većina online zajednica morate se registrovati kako bi ste pristupiti svim blagodetima sajta. Registracija je jednostavna i zahteva samo osnovne podatke. Možete se registrovati preko linka Register ili se ulogovati ukoliko već imate nalog Sign In.

Kao registrovan korisnik možete:

• Pokretati nove teme i odgovarati na postojeće
  • Se pretplatiti na teme i dobijati automatska obaveÅ¡tenja na email
  • Dodati dogaÄ‘aje u kalendar deÅ¡avanja
  • Napraviti vaÅ¡ profil i upoznati nove ljude
  • Prilagoditi sajt vaÅ¡im potrebama

Ukoliko imate problema sa pristupom molimo vas obratite nam se na mail info@arandjelovcani.com
Guest Message © 2012 DevFuse

Dom Zdravlja - Medicinske Sestre

18 replies to this topic

Poll: Medicinske sestre

Vaše zadovoljstvo radom medicinskih sestara.

You cannot see the results of the poll until you have voted. Please login and cast your vote to see the results of this poll.
Vote Guests cannot vote

#1 SkypeWalker

Član

• Members
  • PipPip
  • 14 posts

Posted 31 May 2009 - 10:47 PM

Medicinske sestre predstavljaju lice doma zdravlja. One su te koje docekuju pacijente, prave prioritete, izvrsavaju administrativne poslove, pruzaju informacije i primenjuju terapiju koja se daju u samom domu zdravlja, odnose, donose itd. itd. One dobrim delom oslikavaju dom zdravlja.

Slika doma zdravlja u Aranđelovcu je katastrofalna!

Niko od sestara ne pita pacijenta koji ostavlja knjizicu razlog dolaska i na osnovu toga pravi prioritet, jer to treba da rade sestre a ne pacijenti. Niko ne voli sto je tamo i nije isto kada pacijent sam ulazi kod lekara ili kada ga uvede sestra. Kada pacijent stane ispred saltera razlog je ocigledan, međutim pacijent treba da im kucka na prozor, da ih doziva i to pod uslovom da su tu. Doktori sami prozivaju pacijente. A posteri nasmejanih lekara i ostalog medicinskog osoblja su tu da se rugaju.

Razlog ovakvom stanju me ne interesuje, ali je jasno da nikakva kontrola ne postoji kada se ovakve stvari dozvoljavaju.

Ono sto mene interesuje je kako da se te stvari isprave.

Napomena:
Navedeni tekst je nastao na osnovu licnog iskustva i ne odnosi se na sve medicinske sestre.

#2 Shopaholic

Queen of the picnik

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,710 posts
  • Interests:Ekonomija i moda....fotografija....

Posted 01 June 2009 - 09:35 AM

View PostSkypeWalker, on May 31 2009, 11:47 PM, said:

Medicinske sestre predstavljaju lice doma zdravlja. One su te koje docekuju pacijente, prave prioritete, izvrsavaju administrativne poslove, pruzaju informacije i primenjuju terapiju koja se daju u samom domu zdravlja, odnose, donose itd. itd. One dobrim delom oslikavaju dom zdravlja.

Pa nase medicinske sestre su bas ovakve... Sve sta ih pitate sve ce da vam kazu, docekuju pacijente sa osmehom, azurne su, sposobne su, uvek su tu da pomognu, ne morate da se svadjate sa njima, i isterujete pravdu, i tako.... :ag:

Glasala za veoma lose, mada je to najblazi opis kakve su one u sustini.... Nista odvratnije u svom zivotu nisam videla, toliko arogancije i umisljenosti na jednom mestu. Ali ja to sve pripisujem kompleksima, one umisljaju da su magistrirale na medicinskom fakultetu, a ne zavrsile jbnu srednju medicinsku skolu.

Nikako se to nece ispraviti, one ce uvek biti takve... Naravno, nisu sve tako uzasne, ali vecina nazalost jeste.

Jednom sam se zatekla u hitnoj, kada je dosla devojka koja je pokusala da se ubije, valjda lekovima, otkud znam.... I sad, ja sam dosla, ona je bila prikljucena na infuziju, medjutim devojci pukne vena, i njena majka pozove sestru, a ova mrtva 'ladna: "Sacekajte pricam na telefon!". Ulazi u onu sobu sta je vec ono, i prica sa nekim preko telefona da li da stavi plocice ili laminat u kuhinju!!!! Ja se frapirala....devojka se rastaje sa zivotom ona prica o laminatu.... Strasno.... :an:

"S koliko godina postajes umoran, sam i star...kad nemas kad da budes mlad?"

#3 jimmy

Stalni posetilac

• Members
  • PipPipPipPip
  • 320 posts

Posted 01 June 2009 - 10:35 AM

qq kako bi tek ocenili rad u bolnici? :unsure:
Mislim dakle postojim rece Mujo i nestade

#4 Black Owi

Extra AR forumas/ica

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,285 posts

Posted 01 June 2009 - 10:55 AM

Neznam kakve su, bas odavno nisam bio tamo, pu pu pu da se pomerim s'mesta :lol: Ali ovo sto se desilo u Beogradu sa ovom bebom je strasno! :angry:
Posted Image

KrIpToNiT gOwNa CrEw

ELITE KrIpToNiT Owi Clik if you have a balls!!!

Ajmo kriptoniti pevajte u glas,
legendarni Frox jedan je od nas!!!

Pravda za Frox-a!

#5 AJZAKLIJA

Stalni posetilac

• Members
  • PipPipPipPip
  • 351 posts
  • Interests:Blok brate Brooklin Sicilija buraz!!!

Posted 01 June 2009 - 11:38 AM

Ma sestre su keva!!!!
Kad sam bio mali opek'o sam se na rernu,sad prave fensi rerne da se deca ne opeku!!!

#6 Comi

Extra AR forumas/ica

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,500 posts

Posted 01 June 2009 - 01:10 PM

Situacija je uzas. Desava se da dve sestre budu za salterom i cim pridjes odu negde i onda ih tu cekas 10 minuta. Kada ih pitas nesto samo gledaju kako da te se rese. Jedna mi je samo zatvorila ono staklo dole, nisam je ni cula sta mi je rekla. Ljubaznost 0...
...

#7 Danilo14

banned

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,587 posts
  • Interests:Pobegao!!!!

Posted 01 June 2009 - 02:07 PM

View PostSkypeWalker, on May 31 2009, 11:47 PM, said:

Niko od sestara ne pita pacijenta koji ostavlja knjizicu razlog dolaska i na osnovu toga pravi prioritet, jer to treba da rade sestre a ne pacijenti. Niko ne voli sto je tamo i nije isto kada pacijent sam ulazi kod lekara ili kada ga uvede sestra. Kada pacijent stane ispred saltera razlog je ocigledan, međutim pacijent treba da im kucka na prozor, da ih doziva i to pod uslovom da su tu. Doktori sami prozivaju pacijente. A posteri nasmejanih lekara i ostalog medicinskog osoblja su tu da se rugaju.

Kao prvo svakome je svoja muka najteza, po ovome bi znacilo da onaj ko ima obicnu kijavicu iako je dosao prvi treba da ceka do kraja radnog vremena jer to nie strasno? Slazem se da su arogantni i slazem se da su neljubazni... Ali ima i pacijenata koji katastrofa, tako da se i njima smuci! Moj cale je medicinski tehnicar i radi u domu zdravlja na pevijanjima i na EKG-u.

Ovako sta se meni desilo. Dolazim kod njega i unutra neka zena sa cerkom, cale treba da joj radi EKG ona se skinula do pola i ja ulazim, kad nisam umro kad sam usao, mislim da manje smrdi u stali nego tad u ambulanti! Sledece covek koji radi u domu zdravlja samara nekog pacijenta jer je uhvatio med. sestru za dupe, sledece, dolazi lik i napusava sestre i lekare jer je on izgubio knjizicu u Domu zdravlja, nisu sestre nego on kad je dosao! Znaci ima i sa jedne i sa druge strane katastrofa slucajeva, ja kazem sa mog caleta da je arogantan i to i on kaze!

A sad za bolnicu, lezao sam u bolnici Banjica 12 dana! Dodje sestra, ja temp 39 tresem se kao prut ona otvara vrata, ja je zamolim da zatvori, samo me je pogledala i nasmejala se... Kako bi napakostio, sledece jutro prospem kao gusti sok pa je 15 min morala da riba!

Mislim da je uzrok sve ovoga nedovoljna placenost! A kako da mi resimo, pa ne mozemo nikako!
IS BANNED FROM THIS FORUM!

#8 Devojcica...

Extra AR forumas/ica

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,267 posts
  • Interests:volim sve sto vole mladi,volim sve sto smislim da radim :D

Posted 01 June 2009 - 02:34 PM

Da slazem se i sa Shopaholic i sa Danilom,postoje svakakvi pacijeni a i svakakve sestre,ja licno nisam imala problema sa tim,i nadam se da necu imati.
It is not being in love that makes me happy...
BUT is being in love with YOU that makes me happy.

Dance like no one's watching;
sing like no one's listening;

love like you can't get hurt,
and live like there's no tomorrow.

#9 Milan_90

Extra AR forumas/ica

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,917 posts
  • Interests:audio tehnologije

Posted 01 June 2009 - 03:51 PM

iii jaooojj seeesstroo... sto imate zlatnu ruku :lol: (iz filma zikina dinastija)

#10 Radosh8

Super Član

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 787 posts

Posted 01 June 2009 - 07:04 PM

View Postjimmy, on Jun 1 2009, 11:35 AM, said:

qq kako bi tek ocenili rad u bolnici? :unsure:

Kako?Sve znate...
04.08.1956-13.05.1997 R.I.P

#11 SkypeWalker

Član

• Members
  • PipPip
  • 14 posts

Posted 01 June 2009 - 10:42 PM

View PostDanilo14, on Jun 1 2009, 03:07 PM, said:

Mislim da je uzrok sve ovoga nedovoljna placenost! A kako da mi resimo, pa ne mozemo nikako!

Nedovoljna placenost nije uzrok ovome, vec nedostatak kontrole rada zaposlenih. Da li je potrebno da navodim primere gde su plate mnogo manje a usluga mnogo bolja? Mislim da ne moram.

Stoji da ima i svakakvih pacijenata ali to ne sme (ne bi trebalo, kako god) da utice na odnos sa sledecim.

Besplatan savet:
Trazite ono sto vam treba, ne cekajte da se neko pojavi na salteru ili da vas primeti. Naoruzajte se osmehom, ljubazno zatrazite sta vam treba a kada osetite da vas ignorisu, omalovazavaju ili na neki drugi nacin vređaju vasu inteligenciju pokazite zube. Ako ne tada, sledeci put cete proci bolje. Ukratko, osmeh pa zubi. :biggrin:

I samo da dodam, nije Aranđelovac jedini niti najgori (bar se nadam).

#12 Danilo14

banned

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,587 posts

Posted 01 June 2009 - 10:48 PM

I to si u pravu, ali ako ih malo plate boli ih uvo da ih kontrolisu, da ih lepo plate pa i da ih kontrolisu!

#13 SkypeWalker

Član

• Members
  • PipPip
  • 14 posts

Posted 01 June 2009 - 10:52 PM

View PostDanilo14, on Jun 1 2009, 03:07 PM, said:

Kao prvo svakome je svoja muka najteza, po ovome bi znacilo da onaj ko ima obicnu kijavicu iako je dosao prvi treba da ceka do kraja radnog vremena jer to nie strasno?

Zna se sta su prioriteti i nema ih puno. Visoka temperatura (odlican znak da nesto nije u redu), trudnice sa decom i sl. (smatram da se kriticni slucajevi odmah opredeljuju za hitnu pomoc). Ostali idu po redosledu dolaska. Nisam mislio na "ovaj je bolestan, ovaj je malo teze itd."

Zamislite situaciju kako dolazite u dom zdravlja i onome ko ceka ispred vrata kazete da imate temperaturu i da morate da uđete! U najmanju ruku ce vam reci "Bas me briga. I ja imam dve temperature". Ili tek da nasim sestrama kazete da imate temperaturu u nadi da ce vas smestiti u listu prioriteta. Reci ce vam "Predajte knjizicu".

#14 Danilo14

banned

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,587 posts

Posted 01 June 2009 - 10:58 PM

Ja ne znam da je jedna, ali jedna trudnica cekala!? A sto se tice temperature, pa 80% ljudi koji dodju je imaju, a zna se kad je epidemija! Ja kazem da su arogantni i sve, ali mislim da si malo preterao, moje misljenje!

#15 Shopaholic

Queen of the picnik

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,710 posts

Posted 02 June 2009 - 08:49 AM

Ja ne mogu da se naoruzam osmehom, jer kad ih vidim meni bude muka....

U krajnjem slucaju, ne moraju one da prave prioritete, ali neka se ne izdiru na pacijente, neka budu azurnije i sposobnije, i da kad ih pitas nesto, odgovaraju sa celim recenicama, a ne sa "da" "ne "mhm"....

Posto pretpostavljam da nikad niste bili u dispanzeru za zene, da vidite samo sta se tamo radi..... Stojis joj nad salterom jedno 3 minuta, ona riba jede....Dok ne posizis i zalupas na prozor ne zna da te primeti.

Obicna medicinska sestra koja trazi kartone i naplacuje participaciju, odredjuju tvoju dijagnozu.... Van svake pameti. :an:

Da ne pricam koliko joj treba da otvori karton, ili da te provede kroz protokol..... Lekari su nam super, bar sto se mojih iskustava tice.

Dok su recimo u Kg po meni lekari uzasni, a sestre super....

#16 Danilo14

banned

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,587 posts

Posted 02 June 2009 - 10:18 AM

U celoj Srbiji je tako. A sad da ti je sestra odredila dijagnozu to cisto sumnjam! :)

#17 Shopaholic

Queen of the picnik

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,710 posts

Posted 02 June 2009 - 10:22 AM

Nije meni. :D

Glupo mi da pisem sad cemu sam prisustvovala, ali to je mislim bilo da umres od muke..... :D U sustini, nesposobne su....o tome nema polemike.

#18 Danilo14

banned

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,587 posts

Posted 02 June 2009 - 10:54 AM

Joooooj ne znas ti cemu sam ja prisustvovao! Ali ok, svako ima svoja iskustva i na osnovu njih daje zakljucke! :ay:

#19 CeDiNiCa

Extra AR forumas/ica

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,414 posts

Posted 02 June 2009 - 06:28 PM

..Ne idem u Dom zdravlja,i ne znam..na privatnim klinikama su sestre odlicne,a bogami i medicinska braca..:lol:
..."Izdrzala sam juce...moci cu,dakle izdrzati i danas. Ne zelim razmisljati o onome sto bi se moglo dogoditi sutra"..

Don Huan
"Za mene postoji samo putovanje putevima koji imaju srca. Tuda ja putujem, i jedini dostojan izazov je da se taj put prede sav, do kraja. I tuda putujem, gledaju�i, gledaju�i bez daha."

Visit My Website

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users