Jump to content

Dobrodošli na Arandjelovcani Forum - Arandjelovac

Dobrodošli na Arandjelovcani Forum - Arandjelovac, kao i većina online zajednica morate se registrovati kako bi ste pristupiti svim blagodetima sajta. Registracija je jednostavna i zahteva samo osnovne podatke. Možete se registrovati preko linka Register ili se ulogovati ukoliko već imate nalog Sign In.

Kao registrovan korisnik možete:

• Pokretati nove teme i odgovarati na postojeće
  • Se pretplatiti na teme i dobijati automatska obaveÅ¡tenja na email
  • Dodati dogaÄ‘aje u kalendar deÅ¡avanja
  • Napraviti vaÅ¡ profil i upoznati nove ljude
  • Prilagoditi sajt vaÅ¡im potrebama

Ukoliko imate problema sa pristupom molimo vas obratite nam se na mail info@arandjelovcani.com
Guest Message © 2012 DevFuse

Mitovi O Zenskom Telu..

• You cannot reply to this topic
2 replies to this topic

#1 CeDiNiCa

Extra AR forumas/ica

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,414 posts

Posted 12 August 2009 - 10:48 AM

Posted Image

Kako najcesce nazivamo parove koji se oslanjaju na brojanje plodnih dana? Roditeljima. Jer plodni dani, kao i menopauza, deo su zenske biologije o kojima se i dan-danas pricaju bajke. Mi smo izdvojili neke od najcescih i otkrivamo vam koliko tu ima istine.

Zene ne mogu da zatrudne kada imaju menstruaciju?

„Iako za to postoji manje mogucnosti, kad je u pitanju trudnoca, malo je toga nemoguce“, kaze doktorka i specijalista ginekologije Slavica Vasiljevic.
Kad uđe u zenino telo, sperma moze da ceka na jaje cak do nedelju dana. A ovulacija moze da nastupi vrlo brzo ili cak u vreme faze krvarenja, sto strpljivoj spermi pruza obilje mogucnosti. Ako je vasa metoda zastite brojanje plodnih dana, mogli biste da se iznenadite - parove koji se na to oslanjaju cesto nazivamo roditeljima.

Menopauza unistava seksualnu zelju?

Promena se desavaju, ali do promena u postelji ne mora obavezno da dođe.
Istrazivanje o seksualnim navikama u SAD, koju je sproveo Edvard Lauman i njegove kolege 1994. godine, pokazalo je da skoro polovina zena u pedesetim godinama zivota seksualne odnose ima nekoliko puta mesecno. I dok su valunzi i druge neprijatnosti uzroci zbog kojih zena moze da bude privremeno neraspolozena za seks, nema direktne veze između menopauze i seksualne zelje, tvrde strucnjaci. Mada, istini za volju, do pada hormona tokom ovog perioda zaista dolazi.

Antibiotici potiru dejstvo antibebi pilula

„Da antibiotici zaista mogu da eliminisu dejstvo antibebi pilula veruje cak i odreÄ‘en broj lekara“, kaze doktorka Vasiljevic. MeÄ‘utim, antibebi pilule mogu da zakazu i same po sebi u jedan odsto slucajeva. A, ovaj „kvar“ nije ucestaliji ako uzimate vecinu antibiotika.
Moguci izuzetak je „rifampin“, antibiotik koji se propisuje za slucajeve tuberkuloze. „Rifampin“ zaista snizava hormon koji stiti od zaceca cije ispustanje stimulise uzimanje antibebi pilula. Ali da li je ovaj efekt dovoljno znacajan da poveca rizik za trudnocu, nije dokazano. Verovatno su istrazivanja oko „rifampina“ ozloglasile sve antibiotike.

Zenama i muskarcima treba ista kolicina sna?

Nemiran san kod zena izaziva veci psiholoski problem i utice na povecan nivo insulina i podstice upalne procese vise nego kod muskaraca. Ovo je potvrdila i studija profesora Edvarda Suareza s Univerziteta Djuk iz 2008.
..."Izdrzala sam juce...moci cu,dakle izdrzati i danas. Ne zelim razmisljati o onome sto bi se moglo dogoditi sutra"..

Don Huan
"Za mene postoji samo putovanje putevima koji imaju srca. Tuda ja putujem, i jedini dostojan izazov je da se taj put prede sav, do kraja. I tuda putujem, gledaju�i, gledaju�i bez daha."

Visit My Website

#2 Shopaholic

Queen of the picnik

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,710 posts
  • Interests:Ekonomija i moda....fotografija....

Posted 12 August 2009 - 11:02 AM

"Ako je vasa metoda zastite brojanje plodnih dana, mogli biste da se iznenadite - parove koji se na to oslanjaju cesto nazivamo roditeljima."

Samo da se ne zabroje, posle moze da bude opasno.... :lol:

To brojanje plodnih dana, merenje bazalne temperature....samo uzaludno tracenje vremena, po meni. Zastiti se adekvatno i nema problema. A ako zeli da ostane u drugom stanju, ako je hoce-hoce, ako nece-nece i sta da se radi.

Negde sam citala da zena tokom jedne godine, ima samo dva plodna dana, kada moze ostati u drugom stanju... :huh: Ko ce od 365 dana, znati koja su to dva kad moze da ostane trudna?

"S koliko godina postajes umoran, sam i star...kad nemas kad da budes mlad?"

#3 sajber gedza

Aktivni član

• Members
  • PipPipPip
  • 201 posts

Posted 13 August 2009 - 01:06 AM

[quote name='Shopaholic' date='Aug 12 2009, 12:02 PM' post='229725']
"Ako je vasa metoda zastite brojanje plodnih dana, mogli biste da se iznenadite - parove koji se na to oslanjaju cesto nazivamo roditeljima."

Nisu culi za metodu prekinutog snosaja.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users