placenik, on 29 December 2009 - 04:02 PM, said:
Činjenica je da je čovek (Toma) zastupao jednu politiku (nasuprot ulasku u EU) a sada zastupa drugu (za ulazak u EU). Na osnovu ove činjenice zaključujemo da je on promenio svoj stav. Na osnovu logičke indukcije zaključujem da je prevrtljivac jer u definiciji prevrtljivosti stoji:
"превртљив, -а, -о 1. који се лако преврће.
2. фиг. а. непостојан, непоуздан, варљив. —
Срећа је својеглава и превртљива. Маж.
Ф. b. несигуран, опасан. — Чини . . . се да
је то најмудрије у овим превртљивим вре-
менима. Вуков."
Sada inherentnim postupkom (nasleđivanjem) imamo novu činjenicu koju smo jamačno spoznali (znamo je).
Toliko o jezičko logičkim nedoumicama.
Mislim da našim sugrađanima nije jasno da se na novim izborima neće glasati za jednog čoveka. Neće biti direktnog biranja predsednika opštine. To se radi samo u opštinama koje imaju status grada. Već će se glasati za liste koje će predlagati stranke i grupe građana. Odabir odbornika (iz čijeg se sastava bira predsednik opštine) ne mora da odgovara redosledu sa predložene liste.
placenik, on 29 December 2009 - 04:02 PM, said:
A sad da kazem i ja koju o temi- S obzirom da se radi o lokalnim izborima, treba se ostaviti i Tome i Tadica. Glasece se za lokalnu vlast tako da je po meni najpametniji princip glasati 'za coveka' a ne 'za stranku'.
Ovakav pristup bi možda odgovarao u stabilnoj demokratskom i ekonomskom okruženju. Kako mi sigurno nismo u takvom položaju moramo da glasamo za stranke i da se nadamo da će njihovi čelnici svojim političkim vezama uspeti da nas vrate na uzlaznu društveno - ekonomsku putanju.

Sign In
Create Account