Jump to content

Dobrodošli na Arandjelovcani Forum - Arandjelovac

Dobrodošli na Arandjelovcani Forum - Arandjelovac, kao i većina online zajednica morate se registrovati kako bi ste pristupiti svim blagodetima sajta. Registracija je jednostavna i zahteva samo osnovne podatke. Možete se registrovati preko linka Register ili se ulogovati ukoliko već imate nalog Sign In.

Kao registrovan korisnik možete:

• Pokretati nove teme i odgovarati na postojeće
  • Se pretplatiti na teme i dobijati automatska obaveštenja na email
  • Dodati događaje u kalendar dešavanja
  • Napraviti vaš profil i upoznati nove ljude
  • Prilagoditi sajt vašim potrebama

Ukoliko imate problema sa pristupom molimo vas obratite nam se na mail info@arandjelovcani.com
Guest Message © 2012 DevFuse

Fabrika Vode Sakrivena U Bukulji

• You cannot reply to this topic
2 replies to this topic

#1 dARco

Extra AR forumas/ica

• Administrators
  • 2,033 posts

Posted 25 January 2010 - 10:42 AM

Fabrika vode skrivena u Bukulji
Subota - 23.01.2010
Posted Image

Čovek za koga često kažu kako „živi punim plućima“, istraživač i novinar Jovan Memedović, posle predivnih predela i najzabačenijih delova naše planete koje je ovekovečio kamerom, ovog puta je spremio interesantnu priču o vodama koje je imao priliku da proba obilazeći svet, ali i o vrednostima koje krije priroda u Srbiji.

Poslednje mesto za koje se zainteresovao je Bukulja, planina u srcu Šumadije, poznata po svom granitu, dugovočnosti i krepkosti žitelja obližnjih krajeva i svakako po izvoru mineralne vode Knjaz Miloš.
Bukulja je planina visoka 696 metara, a u njenom podnožju nalaze se Aranđelovac i Bukovička banja. Za ovu planinu su karakteristične magmatske stene, čiji je predstavnik bukovički granit, naširoko poznat u građevini kod nas i u svetu, kao dragoceni arhitektonski kamen. On je po svom sastavu jedinstven na našim prostorima. Poznat je po svojoj stabilnosti i zato ga rado koriste građevinari širom sveta, ali to nije njegovo najvažnije svojstvo. Bukulja je poznata po velikom broju izvora mineralne vode, koje svoj specifičan mineralni sastav duguju baš tom granitu.
„Za sebe slobodno mogu da kažem da sam obišao mnoge krajeve u svetu i susreo se sa najrazličitijim kulturama i narodima. Na tim putovanjima imao sam priliku da se sretnem sa nekim čuvenim vodama vulkanskog porekla. Sećam se da sam u Islandu, Norveškoj i Bugarskoj pio takve vode i otkrio sam da su to vode izuzetnog kvaliteta i da se jako cene. Zato sam se iznenadio kad sam saznao da su te vode karakteristične za Šumadiju, a da ih ima i na Bukulji“, kaže novinar i putopisac Jovan Memedović.

U svetu postoji oko 10.000 različitih voda. Međutim, Srbija se nalazi u veoma ekskluzivnom društvu, jer ima izvor mineralne vode, koja može nositi epitet vulkanskih voda.

Knjaz Miloš, „fabrika“ u srcu planine

„Mineralna voda Knjaz Miloš nastaje na taj način što voda na svom putu u utrobi zemlje prolazi i kroz stene čuvenog bukovičkog granita iz koga crpi specifičnu kombinaciju neophodnih minerala čime se oplemenjuje i izlazi na površinu jedinstvenog mineralnog sastava koji izuzetno prija ljudskom organizmu. Važno je napomenuti da je dubina našeg izvora i više od 500 metara, što garantuje zaštitu od bilo kakvih spoljnih uticaja. Imajući u vidu sve ove razloge, slobodno se može reći da je prava ‚fabrika‘ Knjaz Miloš sakrivena u srcu Bukulje, a da se u našim postrojenjima ta vrhunska voda samo flašira, čime stiče epitet jedinstvene prirodne mineralne vode“, rekli su nam predstavnici kompanije Knjaz Miloš.

Tekst u celini preuzet sa Alo.rs
Lepo i korisno :
------------------------
Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

#2 S.G.

Stalni posetilac

• Members
  • PipPipPipPip
  • 281 posts

Posted 25 January 2010 - 11:40 AM

I Memedovic poceo da laze za pare.Reklama nije snimana na Bukulji.
A da u Bukulji ima nesto sakriveno mozete se uveriti kada otvorite česmu.
Smrad koji izlazi nije ni za pranje ruku.Po definiciji "Voda је supstanca bez mirisa, ukusa i boje"
O ostalim stvarima (bakterioloskim i hemijskim)koji se naizgled ne mogu utvrditi necemo ni da pricamo.
Verovatno smo na vrhu liste i po tom pitanju?
I feel the same way about disco as I do about herpes.

Hunter S. Thompson

Posted ImagePosted ImagePosted Image

Wenn ich Kultur höre ... entsichere ich meinen Browning!
Posted Image

#3 Hasan Salihamidzic

DEAD MEMBER

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,890 posts

Posted 25 January 2010 - 12:12 PM

truli vapaj umirajuceg giganta..
Posted Image FOLLOW THE REAPER
FRoX ForevA..

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users