Jump to content

Dobrodošli na Arandjelovcani Forum - Arandjelovac

Dobrodošli na Arandjelovcani Forum - Arandjelovac, kao i većina online zajednica morate se registrovati kako bi ste pristupiti svim blagodetima sajta. Registracija je jednostavna i zahteva samo osnovne podatke. Možete se registrovati preko linka Register ili se ulogovati ukoliko već imate nalog Sign In.

Kao registrovan korisnik možete:

• Pokretati nove teme i odgovarati na postojeće
  • Se pretplatiti na teme i dobijati automatska obaveštenja na email
  • Dodati događaje u kalendar dešavanja
  • Napraviti vaš profil i upoznati nove ljude
  • Prilagoditi sajt vašim potrebama

Ukoliko imate problema sa pristupom molimo vas obratite nam se na mail info@arandjelovcani.com
Guest Message © 2012 DevFuse

Biserko Mesić

2 replies to this topic

#1 Heidi

Aktivni član

• Global Moderators
  • 262 posts
  • Interests:www.beogrid.net
    www.zenskisalon.com

Posted 02 February 2010 - 01:44 PM

Mesić odlikovao Sonju Biserko zbog zaštite hrvatske manjine

Odlazeći predsednik Hrvatske Stjepan Mesić odlikovao je predsednicu Helsinškog odbora za ljudska prava Srbije Sonju Biserko zbog „osobitog doprinosa u borbi za ljudska i građanska prava hrvatske i ostalih nacionalnih manjina u Srbiji, kao i za izgradnju temelja za normalizaciju odnosa između Hrvatske i Srbije".

Orden „red kneza Trpimira sa ogrlicom i danicom"... Sonja Biserko kaže da je počastvovana ovim priznanjem

Uručivši joj Red kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom, Mesić je naglasio da je Biserko bila „među prvima koji su javno i jasno osudili ultranacionalističku politiku režima Miloševića". Sonja Biserko izjavila je da joj je „veoma značajno" odlikovanje koje je dobila od Stjepana Mesića.

- To je značajno odlikovanje za sve, pa i za mene. Posebno je važno da je dato za rad na manjinskim pravima u Srbiji i Hrvatskoj, a tu pre svega mislim na Srbe iz Hrvatske - rekla je Biserko Tanjugu.

Ona je dodala da joj je značajno i to što je odlikovanje dobila zajedno sa direktorom Jerusalimskog centra „Simon Vizental" Efraimom Zurofom i bivšim šefom Misije OEBS-a u Hrvatskoj Horheom Fuentesom, koji su, kako je ocenila, dali veliki doprinos u promovisanju demokratskih principa u Hrvatskoj, pre svega antifašizma.

- Značajno je da su tri osobe koje su doprinele promovisanju manjinskih prava i multietičnosti u Hrvatskoj i regionu dobile priznanje zajedno. Važno mi je i zbog toga što je organizacija na pitanju povratka Srba u Hrvatskoj radila 10 godina - kazala je Biserko.
Posted Image
(AG.)

izvor PRESS

Edited by Heidi, 02 February 2010 - 01:54 PM.

"I am who I am...:), pola srpkinja pola kulturna...;)"

#2 MilosM

Radio-Active

• Global Moderators
  • 2,282 posts
  • Interests:Ham Radio

Posted 03 February 2010 - 12:38 AM

Ne postoji adekvatan forum za novosti van AR, tako da je ova vest smestena ovde.
Žene Imaju Problem Za Svako Rešenje!!!!
Fotografija
Current setup:
Yaesu FT-450AT with 100W
Ant: Hy Gain TH6DXX
Windom Multi-Band
Delta-Loop 20m
DC:Laffayete PS-300V 30A
Chopy Electronic Keyer

#3 CeDiNiCa

Extra AR forumas/ica

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,414 posts

Posted 03 February 2010 - 09:52 AM

To je delimicno tacno..Ova tema pre pripada ovde: Okruženje - Šumadija,Srbija...
Uža i šira okolina Arandjelovca... Aktuelne teme, dešavanja, novosti, diskusije..

...ili ovde:

Lifestyle
Lifestyle, svakodnevni život,razne teme...

....ali nikako ovde...;)
..."Izdrzala sam juce...moci cu,dakle izdrzati i danas. Ne zelim razmisljati o onome sto bi se moglo dogoditi sutra"..

Don Huan
"Za mene postoji samo putovanje putevima koji imaju srca. Tuda ja putujem, i jedini dostojan izazov je da se taj put prede sav, do kraja. I tuda putujem, gledaju�i, gledaju�i bez daha."

Visit My Website

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users