Dobrodošli na Arandjelovcani Forum - Arandjelovac
![]() |
Kao registrovan korisnik možete:
Ukoliko imate problema sa pristupom molimo vas obratite nam se na mail info@arandjelovcani.com |
| Guest Message © 2012 DevFuse | |
Hapsenje Vlasnika Pestana!
Posted 05 February 2010 - 08:59 PM
05. februar 2010. | 15:22
Izvor: Beta
Grad: Kragujevac
Kragujevačka kriminalistička policija saopštila je danas da je u saradnji sa Poreskom policijom uhapsila vlasnika i direktore preduzeća Peštan iz Aranđelovca zbog sumnje da su oštetili budžet Srbije za više od 175 miliona dinara.
Prema navodima policije, zbog sumnje da su počinili krivično delo poreske utaje uhapšeni su vlasnik privatnog preduzeća Peštan Božidar P. (55), generalni direktor, Radovan G. (59) i finansijska direktorka Ljiljana M. (58).
Kako se navodi, postoji sumnja da su uhapšeni od 2006. do 2008. godine u preduzeću Peštan organizovali proizvodnju i prodaju "na crno" PVC stolarije, vodovodnog materijala i drugih proizvoda u vrednosti većoj od 743 miliona dinara.
To su činili bez evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća i time izbegli obračunavanje i plaćanje poreza na dodatu vrednost (PDV) u iznosu od 145,8 miliona dinara.
Sumnja se da su oni u istom periodu isplaćivali zaposlenima zarade "na ruke" bez knjigovodstvene evidencije čime su izbegli plaćanje poreza i doprinosa u iznosu većem od 22,7 miliona dinara.
Po osnovu neobračunatog i neuplaćenog poreza na dodatu vrednost, poreza po odbitku i neosnovano iskazanog iznosa za povraćaj PDV-a, osnovano se sumnja da su oštetili budzet Srbije za više od 1,7 miliona evra (175 miliona dinara).
Policija navodi da će uhapšeni danas biti sprovedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Kragujevcu.
Don Huan
"Za mene postoji samo putovanje putevima koji imaju srca. Tuda ja putujem, i jedini dostojan izazov je da se taj put prede sav, do kraja. I tuda putujem, gledaju�i, gledaju�i bez daha."
Visit My Website
Posted 05 February 2010 - 09:15 PM
Nisam upucena,pa ako neko moze da me uputi...
Don Huan
"Za mene postoji samo putovanje putevima koji imaju srca. Tuda ja putujem, i jedini dostojan izazov je da se taj put prede sav, do kraja. I tuda putujem, gledaju�i, gledaju�i bez daha."
Visit My Website
Posted 05 February 2010 - 09:48 PM
CeDiNiCa, on 05 February 2010 - 09:15 PM, said:
Čisto sumnjam da je Petko ikada bio član neke partije, zašto bi uopšte rizikovao, ali ono što pouzdano znam jeste da je Vlada Gajić radio od u tom periodu u Peštanu i bio je generalni direktor (mada se formalno vodio kao zamenik generalnog). Njega vidiš nisu uhapsili. Nije mi jasno zašto su njega zaobišli, ipak generalni uvek snosi najveću odgovornost. Našli su poprilično, mada kako sam cuo od ljudi koji tamo rade to je ipak samo jedan mali deo onoga što je dosad tamo utajeno.
Posted 05 February 2010 - 10:09 PM
CeDiNiCa, on 05 February 2010 - 09:15 PM, said:
Ipak je ovo hapsenje selektivno, hapse u zavisnosti ko je u kojoj stranci:
Posted 05 February 2010 - 10:20 PM
Don Huan
Visit My Website
Posted 06 February 2010 - 06:23 PM
Don Huan
Visit My Website
Posted 07 February 2010 - 12:05 AM
Dokle god se mit o trgovcima svinjama kao veštim biznismenim podgreva strahom od gubitka radnog mesta - nema nama pomoći. Čak i ako u preduzeću "Peštan" posle ovoga usledi stečaj, to nije kraj sveta već način da se drugačijom koncepcijom uspešno funkciomiše.
Posted 07 February 2010 - 12:42 AM
Posted 07 February 2010 - 01:25 AM
Slucajni Prolaznik, on 07 February 2010 - 12:42 AM, said:
u Srbiji je danas najbolje biti privatnik.. eh da znas koliki su reketi u bolje razvijenim drzavama.. jednostavno u kapitalizmu se znatno lakse stize do profita i mora da postoji automatizam koji ce regulisati takav vid napretka.. Drzava uzima reket jer pruza bazu privredniku i kad bi privrednici bili materijalno jaci od drzave onda bi i kontrolisali tlo po kojem hodaju..
FOLLOW THE REAPERFRoX ForevA..
Posted 07 February 2010 - 09:31 AM
Hasan Salihamidzic, on 07 February 2010 - 01:25 AM, said:
ma da,vidim kako sve cveta u Srbiji...i ne pricaj o zapadu jer sam dugo ziveo tamo i to sto ti napisa nema veze ni sa cim.
I da dodam da je danas u Srbiji najbolje biti na drzavnim jaslama,po mogucnosti neko nadredjen,bolje od svakog privatnog posla.
Edited by Slucajni Prolaznik, 07 February 2010 - 09:34 AM.
Posted 07 February 2010 - 10:14 PM
Hapsiti coveka koji direktno i indirektno održava ovaj grad u životu ,ne uzeti u obzir period od 2009 godine kad je Gajić Vlada bio na čelu firme,
MALO providno meni se čini.
Edited by MilosM, 07 February 2010 - 10:19 PM.
Zabranjeno pisanje velikim slovima
Posted 07 February 2010 - 10:28 PM
Posted 07 February 2010 - 10:35 PM
Slucajni Prolaznik, on 07 February 2010 - 10:28 PM, said:
+ još preko 50 firmi koje posluju i egzistiraju zahvaljujuci PEŠTAN-u.
Zabranjeno pisanje velikim slovima.
http://www.arandjelo...tion=boardrules
Edited by MilosM, 07 February 2010 - 10:45 PM.
Posted 08 February 2010 - 08:23 PM
Slucajni Prolaznik, on 07 February 2010 - 10:28 PM, said:
Moli boga i radi kod njega za minimalac,sta drugo da ti kazem..
Hvali ti i voli Miskovica 2,a pusti nas skolovane i obrazovane da volimo nekog ko ima vise od OS..ok?
Edited by CeDiNiCa, 08 February 2010 - 08:28 PM.
Don Huan
Visit My Website
Posted 08 February 2010 - 08:31 PM
sa takvim predispozicijama je zaista nemoguce ne biti uspesan privrednik u srbiji..
Edited by Hasan Salihamidzic, 08 February 2010 - 08:33 PM.
FOLLOW THE REAPERFRoX ForevA..
Posted 08 February 2010 - 10:17 PM
CeDiNiCa, on 08 February 2010 - 08:23 PM, said:
Hvali ti i voli Miskovica 2,a pusti nas skolovane i obrazovane da volimo nekog ko ima vise od OS..ok?
Da,bar ne lazem kako je tamo(na zapadu) kao pojedini koji tamo rade sve i svasta i zive kao slepci a kad dodju ovde pricaju ljudima bajke i lazu ih.Sto se tice tog minimalca,pa nadji ti tim ljudima koji rade kod Petka bolji posao,kad si tako pametna i sposobna.Ne,samo je vazno da se ti negde utrpas ako tvoja stranka pobedi na izborima,jel tako?A sta ce biti sa tim ljudima,vidim da te mnogo brine.Znas i sama da nigde ne pada kao ovde i da nigde najnesposobniji ne prosperiraju tako lepo kao u Srbiji.Samo sto to neces da priznas.Ali,vec vidjeno.Nisi jedina,nazalost.Zalosno je sto toliko mrzite svakog ko je sposoban jer ste tako svesni svoje nesposobnosti.Koja dela stoje iza tebe ,da mi je samo znati?
Edited by Slucajni Prolaznik, 08 February 2010 - 10:24 PM.
Posted 08 February 2010 - 10:18 PM
Hasan Salihamidzic, on 08 February 2010 - 08:31 PM, said:
sa takvim predispozicijama je zaista nemoguce ne biti uspesan privrednik u srbiji..
Izvoli,budi uspesan,kad je tako lako.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Sign In
Create Account
This topic is locked