Jump to content

Dobrodošli na Arandjelovcani Forum - Arandjelovac

Dobrodošli na Arandjelovcani Forum - Arandjelovac, kao i većina online zajednica morate se registrovati kako bi ste pristupiti svim blagodetima sajta. Registracija je jednostavna i zahteva samo osnovne podatke. Možete se registrovati preko linka Register ili se ulogovati ukoliko već imate nalog Sign In.

Kao registrovan korisnik možete:

• Pokretati nove teme i odgovarati na postojeće
  • Se pretplatiti na teme i dobijati automatska obaveštenja na email
  • Dodati događaje u kalendar dešavanja
  • Napraviti vaš profil i upoznati nove ljude
  • Prilagoditi sajt vašim potrebama

Ukoliko imate problema sa pristupom molimo vas obratite nam se na mail info@arandjelovcani.com
Guest Message © 2012 DevFuse

Moj Grad Iz Mog Ugla

4 replies to this topic

#1 dARco

Extra AR forumas/ica

• Administrators
  • 2,033 posts

Posted 15 February 2010 - 07:55 PM

" Moj grad iz mog ugla "

Istaknite ono najlepše, najzanimljivije,opišite lepote grada iz vaše perspektive...
Šta bi ste pokazali turisti, na šta bi ste uputili prijatelja koji je prvi put u našem gradu ... ?

Posted Image

Podelite sa nama par rečenica ili više...po vašem izboru ...

<< Nagrađujemo 3 najbolja teksta >>

Autorima najboljih, najzanimljivijih ili najoriginalnijih pričica poklanjamo po 2 ulaznice za predstojeću pozorišnu predstavu "O Tempora, O mores - O vremena , O običaja" , koja se prikazuje u Dvorani Park 25. Februara .

Više detalja o predstavi.

U konkurenciju za poklon karte ulaze svi komentari - tekstovi postavljeni u ovoj temu do subote 20. Februara u 12:00 h
Dobitnici ce najverovatnije istog dana biti kontaktiranu radi razmene informacija za preuzimanje ulaznica.

Poklon karte daruje Centar za Kulturu u saradnji sa Arandjelovcani.com

Lepo i korisno :
------------------------
Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

#2 Heidi

Aktivni član

• Global Moderators
  • 262 posts
  • Interests:www.beogrid.net
    www.zenskisalon.com

Posted 17 February 2010 - 11:27 AM

Da malo razbijemo monotoniju i da ohrabrimo članove, pa ću ja prva početi sa pričicom.

Šetnja kroz grad sa mojom drugaricom

Kraj leta 2005, prelepo vreme.....Početak ispitnog roka a svi mi pod pritiskom, kako pobeći?
Onako iscrpljene obe, sedimo ispred fakulteta i razmišljamo šta da radimo za vikend, izbor uzak: da li da učimo ili da zbrišemo iz grada. Sobzirom da smo tada spremale ispit herbologiju (za koji je potrebno skupljanje korova i pravljenje herbara od istih) i korovi su nam bili neophodni, odlučile smo da napravimo izgovor i da pobegnemo iz Beograda u moj lepi grad(naravno uz obećanje da ću joj u pauzama skupljanja korova pokazati grad). Posle detaljnih dogovora uputile smo se na put....
Za manje od dva sata (ne bih da diskutujem o tadašnjem autobuskom prevozu, već sam ga zaboravila, ali mogu dobaciti da su podsećali na film "ko to tamo peva") stigle smo u Aranđelovac, na istu onu "stanicu" koja i danas radi(P.S.dobre stvari ne treba menjati :rolleyes: )...
Prvo sam je upoznala, naravno, sa mojim prelepim selom (mada to nije selo, nego Vrbica), kako ja volim da ga zovem, koje je u tom periodu bilo u punom cvatu.....Sve te boje po baštama, voćnjacima i vinogradima koje su se pretapale iz jedne u drugu, i naravno prelepa dvorišta sa procvetalim ružama i sezonskim cvećem....njenom oduševljenju na samom početku nije bilo kraja (i naravno tu nas je i čekalo puno korova različitih vrsta i simptomi bolesti na voćkama i cveću, to je naravno bilo veliko oduševljenje za nas :ay: )
Prvi dan smo provele odmarajući se u svim ovim lepotama, pošto smo naravno stigle u predvečernjim satima.
Drugi dan je već bio po mojoj organizaciji. Prošetale smo se po gradu, popile jutarnju kafu i uputile se u šetnju parkom...Park, kao da je bio spreman za nas, sačekao nas je sa svom svojom lepotom. Kroz samu šetnju po parku pričala sam joj o istoriji parka, hotelima koji su tu napravljeni i kad, manifestacijama koje su se održavale na samoj sceni parka kao i o onima koje se i dan danas održavaju. Pričala sam joj o skulpturama, koji značaj one imaju za grad i kako su stigle do nas.....ni sama nije verovala kakvu istoriju ima naš park. Naravno nastavila sam priču o vodi, njenom izvorištu .... Ni same nismo bile svesne da su nam sati i sati prošli u razgledanju i priči o parku. Već kad smo bile u blizini odlučila sam da je odvedem i do muzeja koji je posvećen pećini Risovača, naravno čuvala sam iznenađenje za kraj!!!! A to je poseta samoj pećini.... :ay:
Uputile smo se do pećine, naravno uz šetnju kroz centar grada, a tamo ekskurzije - kako je to bilo lepo videti. Radnici na šalterima, prodaji suvenira i sami vodiči odlično raspoloženi, ja već u masi prepoznajem ljude iz Aranđelovca koji mi sa osmehom dobacuju: "Samo se priključite grupi, krećemo uskoro unutra u obilazak" (a ja pre toga zaista dugo nisam bila unutra :unsure: ). Nas dve i puno osnovaca željnih znanja krećemo u razgledanje...a unutra na oduševljenje svih nas ima se šta videti, drugarica je naravno ostala bez komentara i pri izlasku iz pećini samo rekla : "sve ovo treba da čuvate, kao blago"
Treći dan smo provele u skupljanju korova i bolesti, jer smo morale krenuti u popodnevnim satima, ali kroz taj deo naše male ekskurzije pokazala sam joj naša sela, voćnjake, plastenike i upoznala sa našim sugrađanima (mislim da joj se ovaj deo najviše svideo :)), na šta je ona imala samo reči hvale.
Nadam se da sam joj bila dobar vodič, jedino mi ostaje žao što nismo stigle do Bukulje, Jezera i ostalih lepih delova ali naravno to smo sve nadoknadile ili ćemo nadoknaditi u nekim od narednih izleta....

Edited by Heidi, 17 February 2010 - 11:31 AM.

"I am who I am...:), pola srpkinja pola kulturna...;)"

#3 alex01

Aktivni član

• Members
  • PipPipPip
  • 94 posts

Posted 17 February 2010 - 08:13 PM

Lep i dobar tekst. Samo je jadna jedna cinjenica da nasim gostima osim dva dana pokazivanja grada vise nista i ne mozemo da priustimo.
VAZAN JE SAMO DANASNJI DAN !!!

#4 BoleQ

Stalni posetilac

• Members
  • PipPipPipPip
  • 317 posts

Posted 19 February 2010 - 10:28 PM

View Postalex01, on 17 February 2010 - 08:13 PM, said:

Lep i dobar tekst. Samo je jadna jedna cinjenica da nasim gostima osim dva dana pokazivanja grada vise nista i ne mozemo da priustimo.

Heidi tekst je izvrstan. . . mozda malo u duhu djaka cetvrtaka ... ali svakako izvrstan ...

Ali da bi se zadrzala prirodna ravnoteza uz svakog optimistu (Heidi) ide bar jedan pesimista (alex01)..

i alex .. . ako ides peske ima za vise od dva dana pokazivanja

Dan 1.(Petak) Pecina risovaca, setnja po vrbici, pa onda do jaruge (kolima) pa nagde usput na pice... Rucak u "Grbu" pa uvece na pijanku
Dan 2.(Subota) Na sabajle kafa u "KojeKude" blaga setnja po gradu ... Rucak u "Vajatu" (ili voznja do neke od legendarnih pecenjara) ... Setnja po parku da se ovo potrosi... Vecera kod "Tondje"
Dan 3. (Nedelja) Kafa kod "Coke", pOsmatracnica, setnja po bukulji.... Rostilj na jezeru... Sladoled u "Zelenoj Jabuci" ... mozda jos jedna kafa i eto

Dakle, za svakog moze da se napravi ugodjaj... I duzi od 2 dana. ... u ostalom ... Arandjelovac nikad i nije bio za vise od produzenog vikenda!
Sorry, If you mind going back, this is a 1st class. It's nothing personal, it's just that we are better than you!

#5 Lincoln Burrows

Droid Freelancer

• Global Moderators
  • 2,865 posts

Posted 20 February 2010 - 12:57 AM

View PostBoleQ, on 19 February 2010 - 10:28 PM, said:

Heidi tekst je izvrstan. . . mozda malo u duhu djaka cetvrtaka ... ali svakako izvrstan ...

Ali da bi se zadrzala prirodna ravnoteza uz svakog optimistu (Heidi) ide bar jedan pesimista (alex01)..

i alex .. . ako ides peske ima za vise od dva dana pokazivanja

Dan 1.(Petak) Pecina risovaca, setnja po vrbici, pa onda do jaruge (kolima) pa nagde usput na pice... Rucak u "Grbu" pa uvece na pijanku
Dan 2.(Subota) Na sabajle kafa u "KojeKude" blaga setnja po gradu ... Rucak u "Vajatu" (ili voznja do neke od legendarnih pecenjara) ... Setnja po parku da se ovo potrosi... Vecera kod "Tondje"
Dan 3. (Nedelja) Kafa kod "Coke", pOsmatracnica, setnja po bukulji.... Rostilj na jezeru... Sladoled u "Zelenoj Jabuci" ... mozda jos jedna kafa i eto

Dakle, za svakog moze da se napravi ugodjaj... I duzi od 2 dana. ... u ostalom ... Arandjelovac nikad i nije bio za vise od produzenog vikenda!

Kakav surov presek arandjelovacke realnosti...
:D
Nobody is perfect.....but I'm pretty fuck'n close!
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted Image

Posted Image

Posted Image
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MSI EX620X: C2D P7350 /4GB RAM/ATI HD 3470/250GB Sata II/ running on Windows 7 Ultimate by Zikson/MilosM

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users