Ne pomažu ni okovi
Tomislav Jovanović, koji već 35 godina radi u Nemačkoj, tvrdi da su njegovu kuću lopovi pljačkali sedam puta
Iz kuće Tomislava Jovanovića u selu Kopljari, koje se nalazi skoro na samom ulasku u Aranđelovac, provalnici su u nekoliko pljački odneli stvari u vrednosti od oko 30.000 evra.
Pored njegove, lopovi „posećuju“ i druge kuće čiji su vlasnici u inostranstvu ili Beogradu.
Jovanović 35 godina radi u Nemačkoj i kaže da se retko kada vratio a da u međuvremenu kuću nisu posećivali lopovi.
- U ovih sedam pljački, koliko sam primetio, lopovi su odneli sve što je vredelo. Ukrali su mi tri sata od kojih jedan vredi 7.500 evra, revolver, dva pištolja, dve puške. Ostale sitnije stvari i ne nabrajam, a mnoge i nisam registrovao. Bilo je tu dosta tehnike, raznih delova, vrednog posuđa... Oružje sam smestio u posebno izrađen i obezbeđen sanduk na tavanu, što je i policija potvrdila, ali nezvani gosti su imali dovoljno vremena da na miru izvrše pretragu - kaže Jovanović. On dodaje da se vidi da nisu žurili po stvarima koje nisu razbacane, što nije tipično za pljačke.
- Kuća mi je kao zatvor, postavio sam rešetke na sve prozore, terasa mi liči na kavez, vrata sam obložio čeličnim pločama, i opet su pokušali da uđu. Svojevremeno sam angažovao i čuvara, ali ništa nije vredelo. Postavljao sam i video-nadzor, kamere, ali oni su ih demontirali i odneli! Jednom su lopovi pohapšeni, ali sud ih je oslobodio zbog toga što su, navodno, robu kupili na buvljaku. Obijaju i susedne kuće, ali ređe, jer su njihovi vlasnici ovde pa ne ulaze olako u takav rizik - kaže Jovanović.
Načelnik OUP Aranđelovac Zoran Puzović kaže da je Tomislav Jovanović krađe prijavio samo dva puta.
- Jednom su počinioci lišeni slobode i uz krivičnu prijavu predati istražnom sudiji. Vraćen mu je deo pokradenih stvari, a dalji tok događaja je van naših ingerencija. Teško je na buvljaku pronaći ukradenu robu, a oružje legalno ili ukradeno tamo sigurno nije. Patrole redovno obilaze ovaj teren, pogotovu što je on takoreći na samom obodu grada, ali mi ne možemo ulaziti u zatvorene kuće niti znamo šta se u njima događa - ističe Puzović.
izvor : Kurir
Dobrodošli na Arandjelovcani Forum - Arandjelovac
![]() |
Kao registrovan korisnik možete:
Ukoliko imate problema sa pristupom molimo vas obratite nam se na mail info@arandjelovcani.com |
| Guest Message © 2012 DevFuse | |
Ne Pomažu Ni Okovi
Started by dARco, Apr 05 2010 12:53 PM
No replies to this topic
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Sign In
Create Account